2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Feltámadt a VKKFT, de az Eger két ponttal távozott

A Veszprémi KKFT idegölő végjáték után végül 27-26-os vereséget szenvedett a vendég Eger ellen a férfi kézilabda-élvonal hetedik fordulójából elhalasztott csütörtök esti bajnoki mérkőzésen.

Miután a Veszprémi KKFT az elmúlt két élvonalbeli bajnoki fordulóban varázslatos teljesítményt nyújtott – előbb a Telekommal ikszelő Csurgót fektette két vállra könnyűszerrel, majd úgy aratott tükörsima győzelmet Orosházán, hogy vendéglátóját a második játékrészben nyolc gólon tartotta – csütörtök este ismételten parádés teljesítményt készültek nyújtani Tombor Csaba vezetőedző fiatal tanítványai, ezúttal az Eger ellen.

Ha a tabellára pillantunk, mindkét említett csapat a középmezőnyből várta a hetedik fordulóból elhalasztott összecsapást. Mindössze egy pont választotta el egymástól a két gárdát, a házigazda VKKFT javára. Fontos hangsúlyozni, igazi rangadó volt készülőben, hiszen a Heves megyeiek szintén győztes szériát produkáltak az elmúlt körökben: a Dabas után a egriek is felülemelkedtek a jó erőt képviselő Csurgón.

Fotók: Baumann BélaFotók: Baumann Béla

A Veszprém Aréna zárt kapui mögött, továbbra is nézők jelenléte nélkül kezdődött az összecsapás, amelyen Tombor Csabának, a veszprémiek vezetőedzőjének nem kellett sérült játékost nélkülöznie, ugyanis keretükben mindenki egészséges. Kapusszemszögből ezúttal Ágoston Áron maradt ki, míg az új igazolás, a Lipcséből érkező junior-válogatott jobbátlövő Széles Ákos bemutatkozása is váratott még magára.

Egy perc sem telt el a találkozóból, amikor a vendégek Tóth Rajmond révén megszerezték a mérkőzés első találatát. Pár pillanattal később Fazekas Gergő kezdett bele a gólgyártásba hazai részről. Fej-fej melletti játék következett, Éles után az ötödikben ismét Fazekas volt eredményes. Az előny ekkor volt először a KKFT-nél (3-2). Az exveszprémi Szuharev Lev azonban a túloldalon fürgén egalizált.

Fazekas már harmadszor volt eredményes, Vajda révén pedig kettőre növelte fórját az újonc bakonyi alakulat. Szuharevnek sikerült ismét meglepni Borbélyt, de Éles által újabb válasz érkezett. Utóbbi játékos háromra is növelhette volna a különbséget, de próbálkozása pontatlan volt (14. perc: 6-4). Fordult is a kocka, a vendég Eger nemhogy egyenlített, átvette a vezetést is (20. perc: 6-7).

Tombor Csaba időkéréshez is folyamodott, hogy rendezhesse sorait. A rövid szusszanó után viszont ismét a vendégek jegyeztek találatát. Vajda Huba csökkentette a különbséget, ezt követően a hevesiek kapusa produkált parádés szériát: Kristóf, Fazekas és Tóth próbálkozását is bravúrral hárította (25. perc: 7-8). A játékrész hajrájához közeledve hazai oldalon többször is „hiba csúszott a gépezetbe”. Seregi hetest rontott, Hári és Fazekas elszalasztotta kínálkozó lehetőségét. Míg az Eger remek kapusteljesítménnyel és támadásokkal háromgólosra növelte előnyét. A felek a pihenőre 8-11-es félidei részeredménnyel vonultak.

A második felvonásban hazai találat esett először: Szmetán volt eredményes. Nem kellett sokat várni, rögvest jött a válasz Machac révén az egri oldalról (32. perc: 9-12). Fazekas hétméteresét fogta Balogh, ezt követően Tóth Rajmond révén már néggyel mentek a vendégek. Egyértelműen átvették a mérkőzés irányítását a vendégek, akik nemcsak támadásban, hanem kapusteljesítményben is vendéglátójuk fölé emelkedtek (35. perc: 10-15). Tombor vezetőedző időt is kért. Miklós érkezett a veszprémi porta elé, Kristóf pedig szépített a részeredményen.

A játékrész feléhez közeledve magabiztosan tartotta előnyét Tóth Edmond együttese. Az Eger koncentráltan, fegyelmezetten játszott, a KKFT több hibát is vétett. A válogatott kapus Borbély visszatért a VKKFT portája elé, de a vendégek továbbra is magabiztosan tartották előnyüket (50. perc: 17-23). A hajrához közeledve eldőlni látszott a találkozó sorsa; vendég részről Kovács kiállítása viszont esélyt biztosított a veszprémieknek a felzárkózásra. Éles, Fazekas majd Kristóf jóvoltából produkált is egy 3-0-s sorozatot a Tombor-csapat, amely így négy perccel a vége előtt parádéval kettőre zárkózott (22-24).

Szuharev betalált, Seregi értékesítette a megítélt hétméterest, Szmetán pedig az üres kaput vette be: izgalmas végjáték következett (56. perc: 24-25). Éles Benedek pedig parádéval kiegyenlített! Rögvest időt is kért Tóth Edmond. Borbély a legjobbkor hárított, Machacot leültették két percre. Emberelőnybe került a Veszprémi KKFT két perccel a lefújás előtt (25-25). Fazekas azonban eladta labdát, az Eger pedig büntetett. Éles fürgén egalizált, kilenc másodperccel a vége előtt azonban Lezák szerzett találatot (26-27): Fazekas megtornáztatta még fürgén Balogh kapust, de az eredmény nem változott: feltámadt a VKKFT, de az Eger végül két ponttal távozott.

Férfi kézilabda NB I, 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Veszprémi KKFT–SBS Eger 26-27 (8-11)
Veszprém Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Wiedemann
Veszprémi KKFT: Borbély – Tóth P., Tóth A. 1, Fazekas G. 7, Vajda H. 2, Éles B. 6, Hári
Csere: Miklós (kapus), Szeitl, Szmetán 3, Kristóf 4, Seregi 3 (1), Tóth M., Bugyáki
Vezetőedző: Tombor Csaba
SBS Eger: Balogh – Lezák 3, Szuharev 7, Tóth R. 5 (1), Kiss G., Kovács, Schmid 3
Csere: Holdosi, Machac 5, Tóvizi, Szepesi, Száva 2, Bernatonis 2 
Vezetőedző: Tóth Edmond
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 7/1, ill. 2/1

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése