Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Három bajnoki címet szereztek az SVSE-s fiatalok

2021. március 8. 12:36 // Forrás: SVSE / Nagy Cecília
A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet szerzett a Mezei Futó Liga hétvégi, szombathelyi állomásán.

A szombaton rendezett versenyt az újonc és serdülő futók kezdték meg. Rögtön a fiúknál első hely született. Szirbek Albert az U16-osok között, esélyeshez méltóan állt a mezőny élére és adta a tempót a 4 km-es versenytávon. Kiegyensúlyozott futásával és végső hajrával 14:18-as eredménnyel ő lett a bajnok. Ebben a futamban, de a kisebb korosztályban Simon Bence küzdött meg a nem könnyű, dimbes-dombos pályával. A 2008-as születésű fiú a tizenegyedik helyen végzett 17:07-tel.

Fotók: SVSEFotók: SVSE

Az U18-as korosztályban állt rajtvonalhoz Kovács Ferenc Soma. Az SVSE atlétája bátran kezdett, már az elején több méterrel leszakítva magáról a mezőnyt. A 6000 m-es mezei távon senki sem tudta megközelíteni, folyamatosan növelni tudta a távolságot az ellenfeleitől. 20:51-es idejével ő szerezte meg a nap második SVSE-aranyat.

Fotók: SVSEFotók: SVSE

A hétvégi verseny zárásaként Zsetnyai Ákos és Nick Márton vették fel a harcot a mezőnnyel és a terepviszonyokkal 8 km-en. A nyolckörös távon Zsetnyai Ákos nem talált legyőzőre az U20-asok között. 27:57-tel elsőként ért be a korosztályában, összesítésben pedig az ötödik helyen zárt. Klubtársa, Nick Márton hatodikként haladt át a célvonalon 27:59-es időt elérve.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.