2021. július 23.
//
Lenke névnap

Három bajnoki címet szereztek az SVSE-s fiatalok

2021. március 8. 13:36
SVSE / Nagy Cecília
A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet szerzett a Mezei Futó Liga hétvégi, szombathelyi állomásán.

A szombaton rendezett versenyt az újonc és serdülő futók kezdték meg. Rögtön a fiúknál első hely született. Szirbek Albert az U16-osok között, esélyeshez méltóan állt a mezőny élére és adta a tempót a 4 km-es versenytávon. Kiegyensúlyozott futásával és végső hajrával 14:18-as eredménnyel ő lett a bajnok. Ebben a futamban, de a kisebb korosztályban Simon Bence küzdött meg a nem könnyű, dimbes-dombos pályával. A 2008-as születésű fiú a tizenegyedik helyen végzett 17:07-tel.

Fotók: SVSEFotók: SVSE

Az U18-as korosztályban állt rajtvonalhoz Kovács Ferenc Soma. Az SVSE atlétája bátran kezdett, már az elején több méterrel leszakítva magáról a mezőnyt. A 6000 m-es mezei távon senki sem tudta megközelíteni, folyamatosan növelni tudta a távolságot az ellenfeleitől. 20:51-es idejével ő szerezte meg a nap második SVSE-aranyat.

Fotók: SVSEFotók: SVSE

A hétvégi verseny zárásaként Zsetnyai Ákos és Nick Márton vették fel a harcot a mezőnnyel és a terepviszonyokkal 8 km-en. A nyolckörös távon Zsetnyai Ákos nem talált legyőzőre az U20-asok között. 27:57-tel elsőként ért be a korosztályában, összesítésben pedig az ötödik helyen zárt. Klubtársa, Nick Márton hatodikként haladt át a célvonalon 27:59-es időt elérve.

Simon Dani

További cikkek

Egyre szebb az ezüst
Egyre szebb az ezüst
Az U20-as atlétikai Európa-bajnokság egyik legizgalmasabb fináléjában, a leány 3000 méteres akadályfutás döntőjében két századdal lemaradva az első helyezettől szerzett ezüstérmet a 17 éves Varga Gréta, akivel az utanpotlassport.hu elevenítette fel a tallinni pillanatokat.
A szövetség elnökének nincsenek konkrét elvárásai az atlétákkal szemben
A szövetség elnökének nincsenek konkrét elvárásai az atlétákkal szemben
Gyulai Miklósnak, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnökének nincs konkrét elvárása a versenyzőikkel szemben a pénteken kezdődő tokiói olimpián.
Hárman is döntőztek az Eb-n
Hárman is döntőztek az Eb-n
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) három sportolója is döntőbe jutott Tallinnban az U20-as atlétikai Európa-bajnokságon. Mind a négy fiatal dicséretet érdemel, hiszen helytálltak az erős mezőnyben.
Ekkor szoríthatunk a veszprémi olimpikonokért
Ekkor szoríthatunk a veszprémi olimpikonokért
Két veszprémi egyesület négy sportolója kvalifikálta magát a július 23-án kezdődő tokiói nyári olimpiára – íme a veszprémi olimpikonok programja.
Hatalmas küzdelemben Eb-ezüstérmes Varga Gréta!
Hatalmas küzdelemben Eb-ezüstérmes Varga Gréta!
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) tizenhét éves kiválósága, Varga Gréta Barbara ezüstérmet szerzett 300 méteres akadályfutásban a Tallinnban zajló U20-as Európa-bajnokság szombati versenynapján.