2021. április 11.
//
Zsolt, Leó névnap

Pásztor Bence 70 méter feletti dobással tért vissza

2021. március 8. 22:37
VEDAC
Nagyszerű eredményeket hozott a téli dobó magyar bajnokság: elégedetten térhettek haza Szombathelyről a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói.

A dobók számára a szezon az első komolyabb megmérettetését, a téli dobó magyar bajnokságot Szombathelyen rendezték meg. Napsütétes, tavaszias időben sorakoztak fel a résztvevők.

A férfi kalapácsvetésben – több mint négy év után – először versenyzett újra a VEDAC színeiben Pásztor Bence. A Veszprémbe visszatérő ifjúsági világbajnok nagy reményekkel vág neki az idénynek, hiszen a fiatalember az olimpiai kvalifikációért is harcba száll.

Pásztor Bence a dobogó harmadik fokára állhatott - Fotó: VEDACPásztor Bence a dobogó harmadik fokára állhatott - Fotó: VEDAC

Az év első viadalán három 68.50 körüli dobással nyitott, aztán rontott egyet, majd 67.72-ig jutott. Bence mentális erejét mutatja, hogy az utolsó sorozatban mindig képes nagyot alakítani, s ez most is így volt, egy remek dobással 70.55-re alakította legjobb eredményét, amivel a dobogó harmadik fokát foglalhatta el a tavalyi év U23-as atlétája, Rába Dániel (72.52), valamint London olimpiai bajnoka, Pars Krisztián (71.35) mögött.

Ugyanitt Czeller Gábor harminc centire megközelítve egyéni legjobbját, 68.78 méterrel a negyedik helyen végzett. A mezőny legfiatalabbja, Csekő Miklós 55.66 méterrel a tizenkettedik lett, míg Minyó Bence 53.22-vel a tizenharmadik helyen zárt.

Férfi diszkoszvetésben is bronzérem jutott a VEDAC képviselőjének: Strigencz Zalán, az indulók egyik legifjabbja, 49.93 méteres új egyéni csúccsal a harmadik helyen zárt. Szikszai Róbert nyert (60.35), Sólyom László pedig második lett (51.98).

Ebben a számban Péringer Márkért is szoríthattunk, aki 48.87 méterrel a negyedik helyen végzett, Czeller Gábor pedig 45.27 méterrel a nyolcadik lett.

Női diszkoszvetésben Kövér Fanni mutatta meg, hogy nemcsak gerelyhajításban tartozik a magyar élmezőnybe. A 17 éves tehetség 45.24 méteres szezoncsúccsal ezüstérmet vehetett át. Csak a jóval rutinosabb Kerekes Dóra tudta megelőzni (52.13) Mozsdényi Dávid tanítványát.

Női kalapácsvetésben Csatári Jázmin közel volt a dobogóhoz, új egyéni csúcsot dobva, 57.27 métert ért el, ami végül a negyedik helyhez volt elég. Ugyanitt Gombás Petra 51.85 méterrel a nyolcadik helyezett lett.

Az U16-os mezőnyben, diszkoszvetésben több újoncot avatott a VEDAC, akik kihozták magukból a legtöbbet: tizenhatodik lett Menyhárt Balázs (24.85), tizenhetedik Fekete András (23.00), tizennyolcadik Szabó Barnabás (17.78), tizenkilencedik Bankó Olivér (16.65), a huszonegyedik Bankó Milán (13.28).

Fiú kalapácsvetésben Menyhárt Balázs a pontszerző, hatodik helyen végzett (33.75), hetedikként zárt Bankó Olivér (25.68), nyolcadikként Bankó Milán (25.49), tizedikként Fekete András (24.40), míg Szabó Barnabás a tizenegyedik lett (22.64).

Fertig Fanni két számban indult: diszkoszvetésben új egyéni csúccsal, 22.21 méterrel a kilencedik helyet szerezte meg. Kalapácsvetésben viszont dobogóra állhatott, hiszen 51.82 méterrel ezüstéremnek örülhetett.

vehir.hu

További cikkek

Kemény hat esztendő áll mögöttem – Pásztor Bence
Kemény hat esztendő áll mögöttem – Pásztor Bence
Tíz éve annak, hogy a veszprémi Pásztor Bence kalapácsvetőként ifjúsági világbajnok lett, megnyerte az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, és, ha csak egy napig is, de világcsúcstartó is volt. Tavaly talált régi önmagára és most azért küzd, hogy egy elúszott olimpiája után Tokióban a magyar csapat tagja lehessen.
Második helyezés a csapatversenyben
Második helyezés a csapatversenyben
A tavalyi harmadik hely után az idén már ezüstérem jutott a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubnak (VEDAC) a mezei futó magyar bajnokság csapatversenyében.
Jó formában a dobók
Jó formában a dobók
Az U18-as és U20-as korosztály legjobbjai adtak számot tudásukról Szombathelyen a korosztályos téli dobó magyar bajnokságon, ahol kiválóan szerepeltek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) képviselői.
Tavaszköszöntő terepfutó verseny a tájfutóknál
Tavaszköszöntő terepfutó verseny a tájfutóknál
Rendhagyó időkben is tovább élő hagyomány: február utolsó napján immár 26. alkalommal rendezte meg a Honvéd Cross évadnyitó terepfutó versenyt a Veszprémi Honvéd Sportegyesület.
Mezei futás: VEDAC-érmek a harmadik fordulóban
Mezei futás: VEDAC-érmek a harmadik fordulóban
Két medált szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) futói a Mezei Futó Liga harmadik fordulójában.