2022. január 29.
//
Adél névnap

Megjelent az Ecoport magazin tavaszi száma

2021. március 17. 11:35
Már olvasható kiadónk gazdasági, kulturális és életmód magazinjának első, 2021-es lapszáma.

A lap címlapján ezúttal Udvardy György veszprémi érsek szerepel, aki ugyan egyházi személyiség, interjúnkban arról is beszélt, egy világi vezető kvalitásaival is rendelkeznie kell pozíciójában. A beszélgetés során emellett szóba került az Érsekségi Palota és a Vár felújítása, valamint a városi képviselőkkel való kapcsolat is.

Az új lapszám megjelenése idején még mindig nehéz időket élünk: a koronavírus-járvány csak nem enged. Egy-egy cikkünkkel azonban egy kicsit talán elszökhetünk a mindennapok valósága elől – sőt, bizonyos esetekben még ötleteket is találhatnak az olvasók, ha élményekre vágynának a közeljövőben, de nagyobb utazásra még nincs lehetőség.

Vegyük kapásból az Orbán Péterrel készült beszélgetést! A fiatal balatoni fotográfus az elmúlt években bebizonyította, hogy lenyűgöző tájakért nem kell Olaszországig utazni, a Balaton régió pontosan annyira bővelkedik bennük. Persze ahhoz, hogy erre rájöjjünk, időnként kell más látásmódja. Péterrel erről a látásmódról, a felfedezés szépségéről és extrém helyzetekről is beszélgettünk.

Ha már extrém helyzet, a siklóernyőzés is annak számít, cserébe viszont elképesztő szabadság élménnyel gazdagodhatunk. Cikkünkben körbejártuk, hogyan vághatunk bele abszolút kezdőként és milyen lehetőségeink vannak a szárnyalásra, ha az első „karlengetéseken” már túl vagyunk.

Az eszképizmus mellett a lapban ugyanakkor olyan komolyabb témákkal is foglalkozunk, mint az állatvédelem és a Veszprémben megépülő új kompetencia központ, amiről állatvédőket és az ügyért felelős miniszteri biztost is kérdeztük.

Fotó: Orbán PéterFotó: Orbán Péter

Emellett interjú olvasható többek között Gáspár Sándor színművésszel és Tóth Vera énekesnővel, de utánajártunk a bakonyi szarvasgomba titkának és egy tájidegen állat, a balatoni krokodil „legendájának” is. Iránytű rovatunkban ezúttal a régió egyházi örökségét vesszük górcső alá, míg a fiatal tehetségeket bemutató Jövőbetekintő rovatunkban Fazekas Fanny-val beszélgettünk fenntartható divatról, környezettudatosságról és újragondolt gobleines farmerkabától születéséről is.

Az Ecoport magazin legújabb száma ezúttal is elérhető online, valamint nyomtatott változatban is.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Meddig tartanak ki az újévi fogadalmak?
Meddig tartanak ki az újévi fogadalmak?
Te mit fogadsz meg az év végén? Meddig tart ki a lelkesedés és a fogadalmak?
Nem kell mindig a könnyebb utat választani
Nem kell mindig a könnyebb utat választani
Amikor sikeres emberek portréját olvassuk, hajlamosak vagyunk kizárólag az eredményekre koncentrálni és azokat irigyelni, miközben a mögöttük rejlő kőkemény munkáról elfeledkezünk. Kerekes Blanka veszprémi születésű, Zürichben élő fuvolaművész ugyancsak lenyűgöző zenei pályával rendelkezik: szólistaként és zenekarok tagjaként koncertezik számos európai országban, tanít, zsűrizik és komponál. Maximalizmusról, a tudatosan választott nehezebb útról és a kreativitás új formáiról is beszélgettünk vele.
Művészek és új felfedezések nyomába ered az Ecoport friss száma
Művészek és új felfedezések nyomába ered az Ecoport friss száma
Hallott már az aszalmáról? És azt tudja, hogy a NASA munkatársai között egy magyar fiatalember is szerepel? És azt, hogy az új magyar film, a Nagykarácsony producere, Lévai Balázs milyen kalandos életutat tudhat magáénak? Az Ecoport legújabb számából mindezek is kiderülnek.
Sportos számmal jelentkezik az Ecoport magazin
Sportos számmal jelentkezik az Ecoport magazin
A lap címlapján ezúttal a friss olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf szerepel, de a sportos téma a magazin több rovatában is visszaköszön.
Te is a pandémiára fogod a súlygyarapodást?
Te is a pandémiára fogod a súlygyarapodást?
Jól emlékszem, hiszen mindenki megdöbbent, amikor először tavaly márciusban be kellett zárni az edzőtermet, egészen májusig, az első hullám alatt. Már akkor nehezen viseltük a bezártságot, de az edzések mentek ekkor is offline és online, heti 3 edzésprogrammal. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy sokan lefogytak ez alatt a rövid idő alatt, akik nem hagyták abba a mozgást, és odafigyeltek az életmódjukra.