2021. május 6.
//
Ivett névnap

Rasovszky újabb bronzérme

A Balaton Úszó Klub Veszprém nyílt vízi klasszisa, Rasovszky Kristóf a szerdai 1500 méteren szerzett bronzérme után csütörtökön a 400 m gyors döntőjében is harmadikként ért célba a budapesti Duna Arénában zajló országos bajnokságon.

Akárcsak szerdán, csütörtök délelőtt a 400 m gyors döntőjében is két veszprémi úszóért, az 1500 méteren ezüstérmes Kalmár Ákosért és a bronzérmes Rasovszky Kristófért szoríthattunk.

Rasovszky Kristóf harmadikként ért célba 1500 méteren - Fotó: MÚSZ Facebook (Derencsényi István)Rasovszky Kristóf harmadikként ért célba 1500 méteren - Fotó: MÚSZ Facebook (Derencsényi István)

A számot a nyolcas pályán úszva Milák Kristóf nyerte maga mögött hagyta a junior világbajnok Zombori Gábort. Szokolai László tanítványai közül Rasovszky a harmadik, Kalmár pedig a negyedik helyen ért célba.

Eredmény – 400 m gyors:
1. Milák Kristóf (Budapesti Honvéd SE) 3:48.92 perc
2. Zombori Gábor (Budafóka XXII. SE) 3:50.28
3. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 3:53.96
4. Kalmár Ákos (Balaton ÚK Veszprém) 3:54.50

vehir.hu

További cikkek

A Budapest-Bécs távolságot tempózva alapozott
A Budapest-Bécs távolságot tempózva alapozott
Hosszú Katinka nevelőedzője hozta fel, Rasovszky Kristóf mestere juttatná Eb-döntőbe Kalmár Ákost, a Balaton Úszó Klub Veszprém hosszútávúszó reménységét.
Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Kijelölték a magyar úszócsapatot az Eb-re és a tokiói olimpiára
Elfogadta Sós Csaba kapitány javaslatait a Magyar Úszó Szövetség elnöksége: szerdán mind az olimpiai, mind az Európa-bajnoki csapatot jóváhagyta a testület. A Balaton Úszó Klub Veszprém két klasszisa, Rasovszky és Kalmár Ákos is ott van a keretben.
Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját
Rasovszky aranyéremmel ünnepelte születésnapját
Kettős veszprémi siker született 800 méter gyorson az úszók olimpiai kvalifikációs országos bajnokságának szombati zárónapján: Rasovszky Kristóf mögött ugyanis klubtársa, Kalmár Ákos ért másodikként a célba.
Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren
Úszó ob: két veszprémi a dobogón 1500 méteren
Kalmár Ákos ezüst-, Rasovszky Kristóf bronzérmet szerzett a budapesti Duna Arénában 1500 méteren az úszók országos bajnokságának szerdai versenynapján.
Három érmet szerzett a veszprémi úszótehetség
Három érmet szerzett a veszprémi úszótehetség
A 2012-es korosztályban érdekelt Straszewski Péter három érmet is begyűjtött a Székesfehérváron rendezett korosztályos úszóversenyen.