2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Tizennégy gól az előnyük, mégsem dőltek hátra

A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté hangsúlyozta, hiába arattak több mint tízgólos diadalt a Vardar Szkopje otthonában, a BL-nyolcaddöntő csütörtöki (18.45), hazai visszavágóját még komolyabban kell majd venniük, ugyanis a legrangosabb sorozatban bármi megtörténhet.

Cseppet sem túlzás azt állítani, hogy a Telekom Veszprém a játék összes elemében felülmúlta a házigazda Vardar Szkopje gárdáját a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének múlt heti, első mérkőzésén. Mindez a végeredményen is látszott, ugyanis a magyar rekordbajnok kiütéses, tizennégy gólos győzelmet jegyzett az északmacedón alakulat felett. A visszavágó tehát csupán már formalitás?

A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté szerint egyáltalán nem. Az irányító felhívta portálunk figyelmét, hogy a jókora különbség ellenére is akadtak hibák a játékukban.

Boldogsággal tölt el bennünket, hogy jó eredményt értünk el, de ez már a múlt. Előre, azaz már csak a visszavágóra koncentrálunk, amelyen szeretnénk kijavítani korábbi hibáinkat. Davis mesterrel alaposan kielemeztünk minden szituációt: védekezésben többször rosszul zártunk, nem megfelelően váltottunk. Támadásban pedig idő előtt vettünk vissza abból az iramból, ami végig elvárható tőlünk.

Lékai Máté: a Bajnokok Ligájában egy mérkőzést sem lehet félvállról venni! (archív fotó)Lékai Máté: a Bajnokok Ligájában egy mérkőzést sem lehet félvállról venni! (archív fotó)

Pozitívum, ha egy edző, illetve egy sportember akkor is kihangsúlyozza a gyengeségeket, amikor a továbbjutás kérdése már-már biztosított. Lékai szerint ugyanakkor még messze nem az.

Mielőtt valaki félreértene, nem szerénykedni próbálok: javítanivaló mindig van, ezt be kell látni. Nem dőltünk hátra egy pillanatra sem, kőkeményen végigdolgoztuk a hetet, a legjobb formánkat akarjuk nyújtani. Nem feledkeztünk meg arról, hogy a Bajnokok Ligájában bármikor, bármi megtörténhet.

Nos, mindezektől függetlenül a Telekom Veszprémre ha élet-halál harc nem is, de valóban fontos megmérettetés vár csütörtökön 18.45-től a Veszprém Aréna zárt kapui mögött. A Stevce Alusevszki vezette Vardar érkezik visszavágóra, amely után eldől, mely alakulat jut tovább a negyeddöntőbe.

Ha valóban a Telekom lesz a befutó, akkor a legjobb nyolc között a lengyel Kielce, vagy a francia Nantes vár majd a bakonyiakra. Utóbbi páros első ütközete ha csak egy góllal is, de a lengyelek javára dőlt el. Visszavágót a gárdák szerda, azaz ma este 20.45-kor játszanak, amelyet a Sport 1 csatorna élőben közvetít. 

Lékai Máté zárásként reményét fejezte ki, sokan szorítanak majd értük a televízió képernyője előtt, ugyanis társaival a szurkolóikért is küzdeni fognak. A Veszprém–Vardar összecsapást szintén élőben közvetíti a Sport 1.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 2. 2021. június 5. 18:30 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Mol-Pick Szeged 36-37
kézilabda Férfi kézilabda NB I, döntő, 2020/2021 1. 2021. június 2. 19:00 Szeged, Városi Sportcsarnok Mol-Pick Szeged Telekom Veszprém 31-28
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 26. 19:00 Veszprém Aréna Telekom Veszprém Tatabánya 34-25
előző események betöltése

További cikkek

Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Gulyás Péter szerint sokkal több feladat hárulhat Mahéra
Igaz, év elején kemény kritikákkal illettem francia irányítónkat, mindez azonban nem jelenti azt, hogy bárminemű ellenszenvem lenne vele kapcsolatban – nyilatkozta portálunk megkeresésére Gulyás Péter, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának másodedzője.
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megtartotta első edzését az Ilics-Gulyás páros
Megkezdte a felkészülést a 2021/2022-es idényre a Telekom Veszprém kézilabdacsapata. Momir Ilics vezetőedző és Gulyás Péter edző hétfő este már az arénában vezényelt edzést, amelyen a klubvezetés is képviseltette magát.
Magyar válogatott beálló Veszprémben
Magyar válogatott beálló Veszprémben
A magyar kézilabda-válogatott beállójával, Sipos Adriánnal kétéves szerződést kötött a Telekom Veszprém. Bodor Márk kölcsönszerződéssel Tatabányára kerül.
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
Novemberben rendezik a Veszprém–Szeged rangadót
A férfiaknál a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém, illetve a nőknél a Ferencváros és a Győri Audi ETO KC is novemberben találkozik egymással először a kézilabda NB I következő idényében.
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
Váratlanul távozik a Veszprém beállósa
A bakonyi klub csütörtök reggeli tájékoztatása szerint Rogerio Moraes elhagyja a Telekom Veszprém kézilabdacsapatát, miután a brazil légiós kérésére – családi okok miatt – azonnali hatállyal felbontották a szerződését.