Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kettős vereséggel búcsúzott a Szeged a BL-től

2021. április 7. 20:29 // Forrás: MTI
A MOL-Pick Szeged kettős vereséggel búcsúzott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájától, miután a nyolcaddöntő szerdai visszavágóján 33-28-ra kikapott a címvédő német THW Kiel otthonában.

Eredmény, nyolcaddöntő, visszavágó:
THW Kiel (német) - MOL-Pick Szeged 33-28 (18-15)
lövések/gólok: 55/33, illetve 49/28
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 5/3
kiállítások: 8, illetve 8 perc
Továbbjutott: a THW Kiel, kettős győzelemmel, 66-56-os összesítéssel.    

A vendégek keretéből Luka Stepancic és Nik Henigman, a hazaiaktól pedig Nikola Bilyk hiányzott.    

Kiegyenlítetten indult a találkozó, 14 perc után alakult ki először háromgólos különbség a házigazda javára (8-5). Időkérés után a Szeged jól jött ki kettős emberhátrányából és egy találatra zárkózott (8-7), ám a játékrész kétharmadára visszaállt a háromgólos különbség (11-8) a sok apró szegedi hiba nyomán. A felek főként a stabil védekezésre fókuszáltak az első félidőben, a magyar együttes pedig négy perccel a szünet előtt egalizált (13-13), pihenni azonban háromgólos kieli előnnyel vonulhattak a felek. A szünetig a hazaiak norvég irányítója, Sander Sagosen hétszer volt eredményes.

A fordulást követően 3-0-s rohammal kezdett a Kiel (21-15), ezzel pedig a párharc mellett a találkozót is eldöntötte, három gólnál közelebb nem engedte riválisát.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)

A találkozó legeredményesebbje Sagosen volt, aki 15 kísérletből kilencszer volt eredményes. Szegedi részről a szerb jobbszélső, Bogdan Radivojevic hét gólt dobott kilenc lövésből.

A kapusok közül a Kielben Niklas Landin tíz védést mutatott be, a túloldalon Mirko Alilovic hat, Mikler Roland négy alkalommal hárított.    

Jonas Källman megszerezte 325. találatát szegedi színekben a BL-ben, ezzel a svéd balszélső megdöntötte Balogh Zsolt klubrekordját.    

A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén három szegedi siker mellett hetedszer győzött a THW Kiel.

A nyolcaddöntő másik német résztvevője, a Flensburg-Handewitt játék nélkül jutott tovább, ugyanis Leimeter Csaba csapata, a horvát PPD Zagreb koronavírusos esetek miatt nem tudott kiállni a párharcra.

A válogatott kapus Székely Márton portugál csapata, az FC Porto idegenben szerzett kevesebb gólja miatt búcsúzott a dán Aalborg HB ellen.

csütörtökön játsszák:
Telekom Veszprém-Vardar Szkopje (északmacedón) 18.45 (az első mérkőzésen: 41-27)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.