2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

A bronzért csatázhat a Veszprémi KKFT

A Veszprémi KKFT húszgólos vereséget szenvedett a Szeged ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi elődöntőjében Szigetszentmiklóson. A Tombor-csapat hétfőn a Füreddel csatázhat a bronzért, míg a döntőben a Telekom a Szegeddel csap majd össze.

Sportágtörténeti pillanat volt készülőben Szigetszentmiklóson: nemcsak azért, mert a város korábban még sosem adott otthont a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjének, hanem azért is, mert a legjobb négy közé két veszprémi alakulat is kvalifikálta magát.

Kapcsolódó cikk
A „nagy Veszprém” már döntős
A huszonhétszeres kupagyőztes Telekom Veszprém végig összpontosítva rendkívül könnyed, fölényes győzelmet aratott a Balatonfüred ellen a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi elődöntőjében Szigetszentmiklóson.

Miután a „nagy testvér” a Balatonfüredre mért kiütéses győzelmével már kvalifikálta magát a hétfő esti döntőbe, immár az élvonalban újoncnak számító Veszprémi KKFT-n volt a sor. Mi tagadás, a feladat több mint nehéznek ígérkezett, hiszen a rivális a rendszer BL-résztvevő, háromszoros magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes Szeged gárdája volt.

Jó hír, hogy visszatért sérüléséből a magyar válogatott kapus Borbély Ádám, aki rögvest Tombor Csaba kezdőcsapatában kapott helyet. Legerősebb sorával kezdte a mérkőzést a csongrádi együttes: Kallmann a szélről értékesítette első helyzetét.

Fotó: Veszprémi KKFT FacebookFotó: Veszprémi KKFT Facebook

A KKFT több lehetőségét is elkapkodta, támadásban nem is jutottak el a bakonyiak helyzetig. Borbély bravúrral hárított műtött kezével, Kallman azonban második lehetőségét is értékesítette, amelyet követően a bal térdéhez kapott, s elhagyta a játékteret.

Éles villant meg fürgén, Bánhidit két percre leültették pihheni (3. perc: 1-2). A Veszprémi KKFT fiataljai szemfülesen egy üres kapus gólt szereztek, majd nem sokkal később Éles hétméteresből vette be az exveszprémi Mikler kapuját (6. perc: 3-4). Remek támadásai mellett pazarul is védekezett a Pick, amelynek köszönhetően ötgólos előnyre tett szert (14. perc: 5-10)

Fotó: Veszprémi KKFT FacebookFotó: Veszprémi KKFT Facebook

Azt ezt követő percekben nyolcgólosra növelte előnyét a rutinos Szeged: Mikler többször is védett, a KKFT több helyzetét is elkapkodta (20. perc: 7-15). Tombor Csaba időt is kért elégedetlenségének hangot adva (22. perc: 8-18). Felpörögni látszottak a bakonyiak, viszont a Szegednek sikerült tovább növelni fórját a szünetig (félidei állás: 11-23).

Nem túlzás azt állítani, hogy az első felvonásban eldőlt a találkozó sorsa. Mindez a harmincnyolcadik percben szinte biztossá is vált: ekkor már tizenöt találattal vezettek Pastor mester tanítványai (13-28). A bronzmeccsre tartalékolva már a VKKFT is visszább vett a lendületből, míg a Szeged emberelőnyös játékra váltott a döntőre gyakorolva (47. perc: 18-32).

Négy perccel a vége előtt már húsz gól volt a különbség a felek között (19-39). A Veszprémi KKFT végül húsz góllal, 21-41-re maradt alul, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a Telekom Veszprém a Szegeddel találkozik a Magyar Kupa hétfő esti döntőjében, míg a VKKFT a bronzért csatázik majd a Füreddel.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, elődöntő:
Veszprémi KKFT–Mol-Pick Szeged 21-41 (11-23)
Szigetszentmiklós, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Wiedemann
Veszprémi KKFT: Borbély Á. 1 – Tóth P., Kristóf M. 2, Bugyáki, Vajda H.. 4, Fazekas G. 5, Hári 
Csere: Miklós G. (kapus), Éles B. 5 (2), Tóth A. 1, Seregi 1, Szeitl L., Somogyi B. 2, Szakály, Széles, Szmetán P. 
Vezetőedző: Tombor Csaba
Szeged: Mikler – Radivojevics 8 (4), Kasparek 4, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 4, Källman 2
Csere: Alilovic (kapus), Gaber 3, Stranovsky, Canellas 2, Zsitnyikov 1, Mackovsek 5, Rosta 3, Sostaric 5
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4

Edzői értékelések

Tombor Csaba: – A mai napon sajnos nem sikerült csapatként együttműködnünk, ami egyébként a legnagyobb fegyverünknek számít. Nagy lett a különbség a két csapat között, de tudom, hogy ennél több van a srácokban. Bízom benne, hogy holnap a legjobb formánkat tudjuk majd nyújtani a Balatonfüred elleni bronzmérkőzésen.

Juan Carlos Pastor: – Több játékosunkat is le kellett hoznunk sérülésgyanúval. Viszont fontos, hogy rögtön észleltük a problémákat, így gyorsan tudtunk reagálni. Már csak a holnapi döntőre koncentrálunk, ahol szeretnénk hasonlóan jól teljesíteni.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. június 2. 18:00 Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok Csurgói KK Veszprémi KKFT 30-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I, 2020/2021 26. 2021. május 30. 18:00 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Cegléd 31-30
kézilabda Férfi kézilabda Ligakupa, 2020/2021 1/2 2021. május 26. 14:30 Veszprém Aréna Veszprémi KKFT Csurgói KK 29-26
előző események betöltése