2022. január 25.
//
Pál névnap

Országos csúccsal indult a gerelyes szezon

2021. április 29. 20:07
VEDAC
Kövér Fanni ismét nagyot alakított: a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója új ifjúsági rekordot ért el a szezon első versenyén, Gödöllőn.

Bár a versenyszezon csak most kezdődik, mozgalmas időszakot tudhat maga mögött Kövér Fanni. Az ifjú tehetség közel két hónapja Török Krisztiánt, a VEDAC szakmai igazgatóját kérte fel, hogy irányítsa gerelyhajító edzéseit, felkészülését, miközben diszkoszvetésben továbbra is Mozsdényi Dávid maradt az edzője. Két hét székesfehérvári edzőtábor után az új edző-tanítvány páros első közös versenye a múlt vasárnapi gödöllői volt.

A Gödöllői EAC gerelyhajító- és felkészülési versenyén Kövér Fanni kirobbanó formát mutatott, amit újabb rekordja bizonyít. Az U18-as, ifjúsági csúcsot – amit eddig is ő tartott – sikerült majd egy méterrel megdöntenie, és 57.23 méterrel, közel nyolc méteres előnnyel megnyerte a számot.

Kövér Fanni új ifjúsági rekordot ért el - Fotó: VEDACKövér Fanni új ifjúsági rekordot ért el - Fotó: VEDAC

Ugyancsak aranyérmet nyert Máté Fanni Szabina, aki a felnőtt női mezőnyben bizonyult a legjobbnak, 48.67 méterrel nyerte meg a versenyt.

Dobogóra állhatott Till Adél is, aki az U20-as mezőnyben szerzett bronzérmet. A 41.71 méter hatalmas egyéni csúcs jelentett számára úgy, hogy a dobásban maradt még legalább két méter.

Egyéni csúcsot javított Dósa Jázmin is, aki az U18-as nőknél lett hetedik közel negyven métert teljesítve (39.98).

Eredmények

Női. Felnőtt: 1. Máté Fanni Szabina 48.67. U20: 3. Till Adél 41.71. U18: 1. Kövér Fanni 57.23, 7. Dósa Jázmin.

vehir.hu