2023. február 7.
//
Tódor névnap

Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben

A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia több környékbeli klubbal együttműködve csapatokat szeretne indítani a soron következő idényben a női bajnokságban.

A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ismét regionális összetartásra invitálta szombaton a Győri Nemak, a Kaposvári KASI, az Ajkai Óriások, valamint a Várpalota Lizards női játékosait. A Veszprémi Jégcsarnokban rendezett eseményen harmincöt leány lépett jégre, akikkel négy edző foglalkozott.

Hogy miért? Erről a bakonyiak szakmai vezetőjét kérdeztük. Máhl Krisztiántól megtudhattuk, az említett klubok a jövő idényben közös együttműködéssel terveznek csapatokat indítani a felnőtt női bajnokságban.

Az együttműködésünk célja egyértelmű: közös erővel messzebbre juthatunk. Értem az alatt azt, hogy a környékbeli csapatokkal összefogva képesek leszünk két csapatot is kialakítani. A lányoknak így lesz lehetőségük szintlépésre is, amely a fejlődés szempontjából elengedhetetlen. Arról nem is beszélve, hogy a játéklehetőség mindenki számára adott lesz. Edzéseket pedig Veszprémben és Székesfehérváron tervezünk majd tartani. Mindenki ott végezheti a munkát, ahol arra lehetésége lesz.

Máhl Krisztián hangsúlyozta, idővel szeretnének a magyar női jégkorong-válogatottnak is játékosokat adni. Ha a munka pedig jól halad majd, akkor már nemzetközi szereplésben is gondolkodhatnak, de addig még rengeteg teendő áll előttük. Nem aggódnak azonban, hiszen kötelékükben a gyermekek nagyon lelkesek.

Az összetartásra ellátogatott dr. Kolbenheyer Zsuzsanna is. A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja biztatta a gyermekeket, hogy küzdjenek az álmaikért. A női szakág vezetője zárásként úgy fogalmazott, nagyon örül a kezdeményezésnek, hiszen a klubok együttműködése a magyar jégkorongot is szolgálja.

Simon Dani

További cikkek

Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
Együttműködési megállapodást kötött a Táncsics technikuma és a jégkorong-egyesület
A kétoldalú megállapodással a jó tanuló, jó sportoló értékrendet erősítené a VSZC Táncsics Mihály Technikum és a Veszprémi Jégkorong Sportegyesület Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány.
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
Közös edzést és barátságos mérkőzést szervezett a Veszprémi Jéglovagok jégkorongklub és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal lányoknak, akik a Dunántúl több városából érkeztek Veszprémbe, hogy a jövőben a tervek szerint egy csapatot alkossanak majd. A cél, hogy a következő szezonban a Királynék Városa is ki tudjon állni egy csapattal a női bajnokságban.
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok
A terveknek megfelelően december végére elkészült a Dózsavárosban épülő jégcsarnok első üteme. Jelenleg a tesztüzem zajlik, szombaton a helyszínen járt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.
Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett
Veszprémi jéglovag volt, magyar válogatott lett
Chmelik Levente ékes példája annak, hogy valódi munkával bárki elérheti az álmait. A tizenhat éves veszprémi hokikapus családját nélkülözve klubszinten már bejárta az országot, hogy a jégkorong összes fortélyát elsajátíthassa. Kitartásának pedig idővel beérik a gyümölcse.
Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot
Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot
A Veszprémi Jéglovagok a soron következő idényben már felnőtt csapatot is indítana a nemzeti harmadosztályban, mindkét nemben – derült ki portálunk szerdai csarnokbejárásakor. A Tüzér utcában azzal is szembesülhettünk, hogy az egymilliárdos beruházás ütemterv szerint halad.