Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Érmekkel a nyakukban térhettek haza

2021. május 12. 14:02 // Forrás: SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái minden korosztályban szereztek érmeket hétvégén a Kecskeméten rendezett váltófutó bajnokságon.

A hétvégét az újoncok kezdték. A fiúk 4x600 m-es váltófutásban bizonyították be, hogy nem győzheti le őket senki. Simon Bence, Szirbek Titusz, Sinka Dániel és Kiss András Gellért óriási lendülettel szálltak harcba és végül 7:08.21-es időeredménnyel ők állhattak a dobogó legfelső fokára. A fiúk 4x100 m-en is rajthoz álltak, 56.21-gyel a hetedik helyen végeztek.

A lányoknál a sprintváltóban - Lengyel Laura Bella, Ádám Hanna, Vass Boglárka és Kiss Zsófia Csenge - 55.15-tel hatodikok lettek, 4x600 m-en pedig Lengyel Laura Bella, Vass Boglárka, Sándor Mirabella és Kiss Zsófia Csenge összeállítású csapat az ötödik pozícióban ért célba 7:39.02-vel.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

A serdülők mezőnyében két veszprémi lány csapat vette fel a küzdelmet az ellenfelekkel. Az SVSE A csapata (Besenyődi Petra, Felber Kata Zselyke, Földesi Léda, Kerékgyártó Dóra) 4x100 m-en óriási hajrával végül bronzérmet szerzett 50.53-as időeredménnyel, míg a 4x300-as versenyszámban az ezüstöt hódítototta el 2:53.90-nel (a csapat tagjai: Besenyődi Petra, Felber Kata Zselyke, Kerékgyártó Zsófia és Kerékgyártó Dóra).

Az SVSE B csapata (Schofhauser Debóra, Mesics Borbála, Kerékgyártó Zsófia, Badics Helka) 4x100-at 53.56-tal zárta. A 300-as váltófutásban (Schofhauser Debóra, Mesics Borbála, Badics Helka és Kerékgyártó Zsófia) 3:03.10-zel a hetedik helyen végzett.

Fotó: SVSEFotó: SVSE

Az U20-as korosztályban 4x400 női váltófutásban Kovács Noémi, Mező Zsófi Márta, Varga Gréta Barbara és Hadnagy Zsóka 4:00.14-gyel szerezték meg az egyesület második aranyérmét, 17 mp-cel legyőzve az ezüstérmeseket.

A nap végén az U18-as fiúk léptek a pályára. A lányok után ők is az egykörös váltóversenyben bizonyítottak. Dabosi Marcell, Járosi Richárd, Kovács Ferenc Soma és Kubasi János küzdöttek a dobogóért. 3:28.08-cal végül ezüstéremmel zárták a versenyt.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.