Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb korosztályos SVSE-sikerek

2021. július 6. 21:37
A veszprémi Sportolj Velünk SE fiatal atlétái jól szerepeltek a hétvégén Győrben rendezett korosztályos összetett bajnokságon.

A Veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái közül három serdülő lány és egy újonc fiú vett részt a több próba versenyben. Besenyődi Petra, Felber Kata Zselyke és Kerékgyártó Dóra az U16-os korosztályban az első helyen zártak a csapatversenyben. Kiss András Gellért az U14-esek népes mezőnyében pedig nyolcadik lett.

A veszprémi lányok az első nap végén is toronymagasan vezették a csapatversenyt, így nem volt kérdés, hogy másnap úja lendülettel, még nagyobb elszántsággal állnak a magasugráshoz, illetve a 800 m rajtvonalához.

(archív fénykép)(archív fénykép)

Összesítésben Felber Kata Zselyke a negyedik helyen végzett 3051 ponttal, mögötte Besenyődi Petra 2950 ponttal, míg Kerékgyártó Dóra a hatodik helyezést érte el 2912 ponttal. Mindhárman aranyjelvényt szereztek az ötpróba versenyszámában. Ezek után nem meglepő, hogy a dobogó legfelső fokára állhattak közösen, hiszen a csapatversenyben nem találtak legyőzőre.

Kiss András Gellért az újonc kategóriában, négypróbában szállt harcba a pontokért, helyezésért. András a szombati napon teljesítette mind a négy versenyszámot (80 m síkfutás, távolugrás, gerelyhajítás és 300 m síkfutás). A versenyző a két futószámban egyén csúcsot ért el. A rövidebb távot 10,48-cal zárta, míg a háromnegyed körön 41,24-gyel ért a célba. A 38 fős mezőnyben végül nyolcadik lett.

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.