2021. december 9.
//
Natália névnap

Küzdős abszolút második hely a Székesfehérvár-Veszprém ralin

2021. július 19. 16:57
Just Creative
Megtört a pechszéria, ugyanis Turán Frigyes és Bagaméri László felért az országos ralibajnokság összetett második helyére a murvás Székesfehérvár-Veszprém ralin.

Az összeszokott versenyzőpáros sokáig vezette a mezőnyt a Volkswagen Polo GTI R5-tel, majd egy műszaki hiba következtében több mint egyperces hátrányból jött fel a dobogós második helyre.

Kapcsolódó cikk
Csomósék nyerték a Székesfehérvár-Veszprém ralit, Hadikék borultak
Csomós Miklós és Nagy Attila párosa nyerte a hétvégi Székesfehérvár-Veszprém ralit, a Mercarius országos bajnokság idei ötödik futamát.

Nagyon szeretem a murvás versenyeket, alapvetően jól is indult számunkra a szombati versenynap, magabiztosan, gyorsan tudtunk jönni, domináltunk az első körben, és az autónk is fantasztikus volt. Jól működtek az abroncsaink, egészen a harmadik gyorsasági szakaszig vezettük a versenyt, majd a napzáró, várpalotai szakaszon hirtelen megszűnt az első hajtásunk, lecsúsztunk az útról, megforogtunk és több mint egy percet kaptunk a többiektől. A szerencsétlen műszaki hiba miatt az elsőről az ötödik helyre csúsztunk vissza és innentől az volt a célunk, hogy a második nap minél gyorsabban felzárkózzunk és elcsípjünk egy dobogós helyet

– kezdte Turán Frigyes.

Viszontagságos versenyhétvége van a hátunk mögött, aminek a végén megtört az „átok”. Az összetett harmadik helyre egészen könnyedén sikerült visszajönnünk, de az látszott, hogy az első helyeken autózó srácokat nagyon nehéz lesz utolérnünk, Mixinek (Csomós Miklós - a szerk) kiváló volt a tempója. A rali azonban egy olyan sport, ahol bármikor, bármi megtörténhet. Az utolsó gyorsasági szakaszon, a powerstage-en Hadik Andrisék lecsúsztak az útról, kiestek a versenyből, így felértünk az abszolút második helyre

– folytatta Bagaméri László.

Nagyon örülünk, hogy talán megszakadt ez a negatív sorozatunk, sajnáljuk, hogy Andrisék kiestek, de örülünk, hogy jól vannak. Persze nem ilyen áron szerettük volna megszerezni a második helyet, de boldogok vagyunk, hogy beérett a munkánk gyümölcse. Talán, ha nincs a szombati műszaki hibánk, a tempónk alapján is ez lett volna a realitás. Minden pályán jól mentünk – egyedül Kislőd volt, ami annyira nem feküdt –, igyekeztünk taktikusan és látványosan versenyezni, hogy a szurkolóinkat is kiszolgáljuk. Nagyon köszönjük a Korda Racingnek a szombaton végzett nagyszerű munkát, a remek hétvégét a csapatnak, a szurkolóinknak és támogatóinknak

– tette hozzá Turán.

vehir.hu

További cikkek

Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás-ralit
Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás-ralit
Mind az öt szakaszt megnyerve zárt a veszprémi Mikulás-rali élén Klausz Kristóf és Csányi Botond.
Lehet, hogy ma láttuk az új magyar Forma-1-es pilótát Veszprémben
Lehet, hogy ma láttuk az új magyar Forma-1-es pilótát Veszprémben
Szombaton a Veszprém Aréna melletti parkolóban tartják a HUMDA Junior Gokart Challenge tehetségkutatóját, ahol a legtehetségesebb gyermekek ismerkedhetnek a motorsport különböző technikáival, elsősorban elektromos gokartokkal és szimulátorokkal. A családi nappal egybekötött rendezvény célja, hogy megtalálják azokat a gyermekeket, akik később akár az autósport legmagasabb kategóriáiban is bekerülhetnek.
Veszprémben keresik a jövő Forma-1-es versenyzőit
Veszprémben keresik a jövő Forma-1-es versenyzőit
Szeptember 6-11 között Veszprém ad otthont az országos autómotorsport tehetségkutató programsorozatnak, amelyen a 6 és 14 év közötti gyermekeket várnak, hogy kipróbálják magukat egy profi versenygokart-szimulátorban. A HUMDA Junior Gokart Challenge célja, hogy megtalálják az országban a legtehetségesebb fiatalokat, akiket ezután bekerülhetnek a szervezet tehetséggondozó programjába is.
Az autósoknál Holowczyc, a motorosoknál Bühler nyert a HunGarian Baján
Az autósoknál Holowczyc, a motorosoknál Bühler nyert a HunGarian Baján
Az autósoknál a lengyel Krzysztof Holowczyc, a motorosoknál a német Sebastian Bühler nyerte meg a magyar tereprali világkupa-futamot, a HunGarian Baját.
Kaotikus futamon meglepetés győzelem a Hungaroringen
Kaotikus futamon meglepetés győzelem a Hungaroringen
Esteban Ocon, az Alpine francia versenyzője nyerte meg a 36. Forma-1-es Magyar Nagydíjat vasárnap a Hungaroringen. A 24 éves pilóta pályafutása során először győzött.