2022. január 29.
//
Adél névnap

Javíthat a női kézi- és a férfi vízilabda-válogatott

A férfi vízilabda- és a női kézilabda-válogatott is javíthat kedden a nyitó fordulóbeli vereségét követően a tokiói olimpián.

Vasárnap a pólósok a görögöktől, a kézisek pedig a franciáktól kaptak ki minimális különbséggel. Kedden a vízilabdázókra a házigazda japánok várnak, és a mérkőzésen várhatóan csak a győzelem mértéke lesz kérdéses. Ugyanakkor Elek Gábor szövetségi kapitány alakulata azzal a brazil csapattal találkozik, amelyet ugyan a közelmúltban kétszer is legyőzött a felkészülési szakaszban, ugyanakkor nyilvánvaló volt, hogy egyik válogatott sem "fedi fel az összes lapját".

A brazilok ellen javíthat a magyar női kézilabda-válogatott - Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltA brazilok ellen javíthat a magyar női kézilabda-válogatott - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A cselgáncsozó Ungvári Attila jó teljesítménnyel éremközelbe kerülhet, akárcsak a légpuska vegyescsapat számban a Mészáros Eszter, Péni István kettős.

Hosszú Katinka, Milák Kristóf és Kenderesi Tamás révén magyar éremesélyesek ugranak medencébe kedden, de egyelőre még csak az elődöntőben kell bizonyítaniuk. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter vegyesen címvédő, és a hétfői előfutamból második idővel került tovább. A 200 méter pillangón a világbajnok, világcsúcstartó Miláktól lehet kiemelkedő eredményt várni, ő az első helyen jutott az elődöntőbe, míg ugyanebben a számban a Rióban bronzérmes Kenderesi a nyolcadik idővel jutott tovább a 16 közé.

Közép-európai idő szerint 13.21-kor a Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Kalmár Ákos is bemutatkozik a 800 m gyors előfutamában.

Kedden elkezdik versenyüket a Finndingi osztály legjobbjai, köztük a világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor.

A hegyikerékpárban Vas Kata Blanka bátor tekeréssel okozhat kellemes meglepetést. A két triatlonosnak - Bragmayer Zsanettnek és Kovács Zsófiának - erőt adhat Bicsák Bence hétfői hetedik helye.

A két tollaslabdázó, Sárosi Laura és Krausz Gergely vereséggel kezdett, és most sincs sok esélye javításra.

vehir.hu

További cikkek

Kónya Ádám 2018 után ismét indulhat a téli olimpián
Kónya Ádám 2018 után ismét indulhat a téli olimpián
A Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám indulhat a februári, pekingi téli olimpián.
A MOB közgyűlése leváltotta Kulcsár Krisztián elnököt
A MOB közgyűlése leváltotta Kulcsár Krisztián elnököt
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtöki rendkívüli közgyűlésén az 51-ből megjelent 43 tag többsége megvonta a bizalmat Kulcsár Krisztián elnöktől.
„Ez a könyv a sport világában eltöltött negyvenöt évem koronája”
„Ez a könyv a sport világában eltöltött negyvenöt évem koronája”
Az Ötkarikás emlékek című kötet valódi kuriózum Veszprém (sport)történetében, amely a szerző, Donát Tamás pályafutásának összegzése is egyben.
Kötet foglalja össze a veszprémi olimpikonok történetét
Kötet foglalja össze a veszprémi olimpikonok történetét
Ötkarikás emlékek címmel jelent meg Donát Tamás újságíró legújabb könyve, mely 38 veszprémi olimpikon sportkarrierjébe enged betekintést. A motivációs céllal készült kötetből 300 darabot juttatnak majd el a veszprémi iskoláknak, hogy sportolásra ösztönözze a fiatalokat.
Orbán: csak akkor maradhatunk meg, ha győzünk
Orbán: csak akkor maradhatunk meg, ha győzünk
Csak akkor maradhatunk meg és lehetünk sikeresek, ha győzünk, ez a törvény - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, ahol Áder János államfővel állami kitüntetésben részesítette a tokiói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett magyar sportolókat.