2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett 800 méteren

Az élete első olimpiáján szereplő veszprémi Bartha-Kéri Bianka kiesett 800 méteren a tokiói olimpia atlétikai versenyeinek első napján.

Az Olimpiai Stadionban - ahol a megnyitót is rendezték - a szám harmadik futamában állt rajthoz a Sportolj Velünk Sportegyesület versenyzője. Bartha-Kéri idén érte el egyéni legjobbját, a 2:01.34 percet - ennél azonban futamában egy ír atléta kivételével mindenki jobb eredménnyel rendelkezett. A 2017-es Universiadén hatodik Bartha-Kéri idén már a fedett szezonban is jó teljesítményt nyújtott, de a toruni Európa-bajnokságon pozitív Covid-tesztje miatt nem indulhatott.

Bartha-Kéri kiesett 800 méteren - Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltBartha-Kéri kiesett 800 méteren - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 27 éves atléta az előfutamban óvatosan kezdett, a mezőny végén helyezkedett, majd az első kör végén megpróbált feljebb jönni. Ebben egy kis lökdösődés is megakadályozta, végül az ír futót megelőzve, hatodikként ért célba 2:02.82 perccel.

Nagyon örülök, hogy itt lehettem, ez az első olimpiám és hatalmas élmény. Jó formában éreztem maga, ezért az idővel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de a versenyt viszonylag jól megoldottam

- nyilatkozott Tóthné Stupián Anikó tanítványa. Hozzátette, a lökdösődésnél kissé kiesett a ritmusból, és ehhez képest úgy érzi, jól végigvitte a versenyt, de szerinte nem volt akkora jelentősége.

 Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

További terveiről Bartha-Kéri Bianka elmondta, még van egy-két nemzetközi versenye és szeretne valamennyit "lecsípni" egyéni csúcsából.

A hat futamból az első három helyezettek mellett a hat legjobb időt elérő lépett tovább az elődöntőbe. Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett.

vehir.hu

További cikkek

Gyulay Zsolt: párizsi lázban égünk 500 nappal az olimpia előtt
Gyulay Zsolt: párizsi lázban égünk 500 nappal az olimpia előtt
Párizsi lázban égünk - mondta Gyulay Zsolt 500 nappal az olimpia előtt az M4 Sport Sporthíradójában.
A NOB alsó korhatár megállapítását javasolja a sportszövetségeknek
A NOB alsó korhatár megállapítását javasolja a sportszövetségeknek
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azt ajánlja a sportági világszövetségeknek, hogy szabjanak meg alsó korhatárt versenyzőik számára a nemzetközi viadalokon való indulás feltételeként.
Kónya Ádám 55. lett a lerövidített versenyben
Kónya Ádám 55. lett a lerövidített versenyben
Az orosz Alekszandr Bolsunov nyerte a férfi sífutók eredetileg 50, a mostoha időjárás miatt 28,4 kilométerre rövidített szabadstílusú versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel a harmadik aranyérmét szerezte a játékokon.
Liu Shaoang: uraltam a vasárnapot
Liu Shaoang: uraltam a vasárnapot
Uraltam a vasárnapot, tökéletes futam volt - jelentette ki Liu Shaoang az után, hogy helyi idő szerint hétfőn este ünnepélyes keretek között átvette a rövidpályás gyorskorcsolyázók férfi 500 méteres számának aranyérmét a pekingi olimpián.
Gyulay Zsolt: Párizsra kitűzzük a 200+200 célt
Gyulay Zsolt: Párizsra kitűzzük a 200+200 célt
Párizsra kitűzzük a 200+200 célt, azaz legyen a párizsi olimpián 200 fős a magyar csapat és szerezzük meg a 200. olimpiai aranyérmünket - jelentette be Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) január végén megválasztott elnöke.