Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
0°C
2024. március 19. József
Veszprém
0°C

Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett 800 méteren

2021. július 30. 7:10 // Forrás: MTI
Az élete első olimpiáján szereplő veszprémi Bartha-Kéri Bianka kiesett 800 méteren a tokiói olimpia atlétikai versenyeinek első napján.

Az Olimpiai Stadionban - ahol a megnyitót is rendezték - a szám harmadik futamában állt rajthoz a Sportolj Velünk Sportegyesület versenyzője. Bartha-Kéri idén érte el egyéni legjobbját, a 2:01.34 percet - ennél azonban futamában egy ír atléta kivételével mindenki jobb eredménnyel rendelkezett. A 2017-es Universiadén hatodik Bartha-Kéri idén már a fedett szezonban is jó teljesítményt nyújtott, de a toruni Európa-bajnokságon pozitív Covid-tesztje miatt nem indulhatott.

Bartha-Kéri kiesett 800 méteren - Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltBartha-Kéri kiesett 800 méteren - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 27 éves atléta az előfutamban óvatosan kezdett, a mezőny végén helyezkedett, majd az első kör végén megpróbált feljebb jönni. Ebben egy kis lökdösődés is megakadályozta, végül az ír futót megelőzve, hatodikként ért célba 2:02.82 perccel.

Nagyon örülök, hogy itt lehettem, ez az első olimpiám és hatalmas élmény. Jó formában éreztem maga, ezért az idővel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de a versenyt viszonylag jól megoldottam

- nyilatkozott Tóthné Stupián Anikó tanítványa. Hozzátette, a lökdösődésnél kissé kiesett a ritmusból, és ehhez képest úgy érzi, jól végigvitte a versenyt, de szerinte nem volt akkora jelentősége.

 Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

További terveiről Bartha-Kéri Bianka elmondta, még van egy-két nemzetközi versenye és szeretne valamennyit "lecsípni" egyéni csúcsából.

A hat futamból az első három helyezettek mellett a hat legjobb időt elérő lépett tovább az elődöntőbe. Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.