Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
11°C
2024. február 27. Ákos, Bátor
Veszprém
11°C

Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett 800 méteren

2021. július 30. 7:10 // Forrás: MTI
Az élete első olimpiáján szereplő veszprémi Bartha-Kéri Bianka kiesett 800 méteren a tokiói olimpia atlétikai versenyeinek első napján.

Az Olimpiai Stadionban - ahol a megnyitót is rendezték - a szám harmadik futamában állt rajthoz a Sportolj Velünk Sportegyesület versenyzője. Bartha-Kéri idén érte el egyéni legjobbját, a 2:01.34 percet - ennél azonban futamában egy ír atléta kivételével mindenki jobb eredménnyel rendelkezett. A 2017-es Universiadén hatodik Bartha-Kéri idén már a fedett szezonban is jó teljesítményt nyújtott, de a toruni Európa-bajnokságon pozitív Covid-tesztje miatt nem indulhatott.

Bartha-Kéri kiesett 800 méteren - Fotó: MTI/Czeglédi ZsoltBartha-Kéri kiesett 800 méteren - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 27 éves atléta az előfutamban óvatosan kezdett, a mezőny végén helyezkedett, majd az első kör végén megpróbált feljebb jönni. Ebben egy kis lökdösődés is megakadályozta, végül az ír futót megelőzve, hatodikként ért célba 2:02.82 perccel.

Nagyon örülök, hogy itt lehettem, ez az első olimpiám és hatalmas élmény. Jó formában éreztem maga, ezért az idővel nem vagyok maradéktalanul elégedett, de a versenyt viszonylag jól megoldottam

- nyilatkozott Tóthné Stupián Anikó tanítványa. Hozzátette, a lökdösődésnél kissé kiesett a ritmusból, és ehhez képest úgy érzi, jól végigvitte a versenyt, de szerinte nem volt akkora jelentősége.

 Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

További terveiről Bartha-Kéri Bianka elmondta, még van egy-két nemzetközi versenye és szeretne valamennyit "lecsípni" egyéni csúcsából.

A hat futamból az első három helyezettek mellett a hat legjobb időt elérő lépett tovább az elődöntőbe. Bartha-Kéri Bianka a 33. helyen végzett.

vehir.hu
további cikkek
Kézilabda olimpiai selejtezők: elkészült az órarend Párizs 2024 Kézilabda olimpiai selejtezők: elkészült az órarend A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elkészítette a márciusi férfi, illetve az áprilisi női olimpiai selejtező órarendjét. 2024. február 21. 12:53 Vb-elődöntős és olimpiai résztvevő a női vízilabda-válogatott vízilabda Vb-elődöntős és olimpiai résztvevő a női vízilabda-válogatott A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel 13-12-re legyőzte hétfőn a címvédő és Európa-bajnok hollandokat, így a négy közé jutott a dohai világbajnokságon, egyszersmind megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára. 2024. február 12. 19:00 Női kosárlabda olimpiai selejtező: bravúr Japán ellen, a kijutás küszöbén a magyarok kosárlabda Női kosárlabda olimpiai selejtező: bravúr Japán ellen, a kijutás küszöbén a magyarok A magyar női kosárlabda-válogatott bravúrral 81-75-re legyőzte Japánt pénteken a Sopronban zajló olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, és nagy lépést tett az ötkarikás kvóta megszerzése felé. 2024. február 9. 20:51 Ilyés Ferenc: nagy, de édes teher az olimpiai kvalifikációs tornák megszervezése kézilabda Ilyés Ferenc: nagy, de édes teher az olimpiai kvalifikációs tornák megszervezése Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke abban bízik, hogy az olimpiai selejtezőn a férfi és a női válogatott is telt ház előtt játszhat majd Tatabányán és Debrecenben, egyúttal azt ígérte, az MKSZ igyekszik minden támogatást megadni ahhoz, hogy a két együttes sikeresen szerepeljen és kiharcolja a párizsi részvételt. 2024. február 6. 20:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.