2021. december 9.
//
Natália névnap

Bezárult a kör? Megvan, hogy milyen színekben indul Katanics Sándor az előválasztáson

A Civil Bázis Egyesület fogadta be Katanics Sándort, így kvázi civil színekben méretteti meg magát az őszi előválasztáson Veszprémben a pártpolitika szempontjából még mindig DK-s politikus.

Korábban többször írtunk arról, hogy a Demokratikus Koalíció érthetetlen módon nem a helyben jól ismert és évtizedes politikai múlttal rendelkező Katanics Sándort jelöli az ellenzéki előválasztáson, hanem egy kevésbé ismert helyi ügyvéd mögé sorakozik fel.

A közösségi médiában Katanics posztjain keresztül jól le lehetett követni, hogy a politikus nem törődött bele a Gyurcsány vezette pártközpont döntésébe és mindenképpen meg akarta mérettetni magát az előválasztáson. Azon a szavazáson, amely az összellenzéki koalíció végleges jelöltjéről dönt majd a jövő évi országgyűlési választásra. Viszont egy fontos feltételnek sokáig nem tudott megfelelni Katanics azáltal, hogy a DK nem őt nevezte meg indulónak: ugyanis csak akkor regisztrálhatja magát bárki az előválasztáson, ha van mögötte egy olyan párt, vagy civil egyesület, amely támogatja indulását és ez a szervezet tagja az összefogásnak.

Ez az akadály hárult el most Katanics elől, akit a Civil Bázis Egyesület fogadott a soraiba.

"Jó 3 évtized után rátaláltam a Civil Bázis Egyesületre, akik megismertek, befogadtak, úgy gondolják velem együtt, segíteni tudok az általam is helyesnek vélt célkitűzéseik megvalósításában." - Írta a képviselő Facebook-posztjában.

"Azért indulok az előválasztáson, mert sokan jelezték, bíznak bennem és fontosnak tartom, hogy a segítségemmel is minél többen vegyünk részt ennek a demokratikus jelöltkiválasztási folyamatnak a megvalósításában. Talán így valóban többen megyünk majd el a 2022 tavaszi országgyűlési választásra is és a választókerületekben a közös ellenzéki jelölteknek adunk esélyt azzal, hogy rájuk szavazunk."

Ezzel még nem dőlt el, hogy Katanics neve valóban ott lesz-e a jövő évi országgyálési választáson a szavazólapon, ugyanis mindenekelőtt Mesterházy Attilát és a már említett ismeretlen helyi ügyvédet, Csonka Balázst is le kell győznie.

Ahogy az sem tisztázott még, hogy a DK hogyan fog reagálni erre a bejelentésre, hogy helyi politikusok a pártközpont által kiválasztott jelölt ellen elindul az előválasztáson.

vehir.hu

További cikkek

Napirend előtt: eltűnt a DK a közgyűlési frakciók közül
Napirend előtt: eltűnt a DK a közgyűlési frakciók közül
Hulladékgazdálkodással, állatkerti szerződéssel és a népesség fogyásával foglalkoztak napirend előtt a közgyűlésben.
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
A veszprémi előválasztás megmutatta, az ellenzéki pártok a Fidesznél csak egymást fúrják jobban
Úgy tűnik, mint ahogy annak idején a Dallas is péntekenként hozta az új izgalmakat, a veszprémi ellenzéki előválasztással kapcsolatban is hétvégente jönnek a felszínre új hírek. Ráadásul hétről hétre egyre nagyobb áskálódás és háttérben zajló alkufolyamatok képe kristályosodik ki. Legalábbis ezt tükrözi az a tény, hogy Katanics Sándor indulását az előválasztáson mégis megvétózta a 6 együttműködő pártból 5, ráadásul különösebb indoklás nélkül. Cikkünkben bemutatjuk az érintettek reakcióit, amiből le lehet szűrni, milyen állapotok uralkodnak a "demokratikus" ellenzék oldalán.
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Bekövetkezett, amire számítani lehetett: Gyurcsányék elérték, hogy Katanics már nem DK-s politikus
Szombaton benyújtotta a kilépési nyilatkozatát Katanics Sándor a Demokratikus Koalíció pártigazgatójának, valamint Gyurcsány Ferenc pártelnöknek. Amögött, hogy a DK helyi embere alig fél év alatt a legerősebb ellenzéki politikus szerepéből a kilépésig jutott el, a zavaros veszprémi előválasztás áll és a demokratikus alapelveket nélkülöző központi pártutasítások sora.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.