Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Karácsony Gergely megtalálta Veszprémet

2021. szeptember 14. 15:49
Közös sajtótájékoztatót tartott Budapest főpolgármestere, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely a megyében induló MSZP-s képviselőjelölt-jelöltekkel kedden délután a Kossuth utcán. Karácsony - ahogy fogalmazott – saját magában látja az egység megtestesítőjét az ellenzéki pártok és a magyar emberek között.

Kis túlzással a Magyar Szocialista Párt teljes megyei vezetése felsorakozott kedden a Kossuth utcán, ahová Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd előválasztási miniszterelnök-jelölt-jelöltje hirdetett meg sajtótájékoztatót a párszövetség két helyi jelöltjével együtt. Főállásban Budapest főpolgármestere végül – valószínűleg a közlekedési helyzet miatt - 20 perces csúszással érkezett meg, majd miután bemutatkozott és megismerte a veszprémi párttársait, Mesterházy Attilával és Grőber Attilával az oldalán ismertette az előválasztás célját és saját személyének jelentőségére is kitért.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hitet és reményt akar adni a változásra vágyóknak, ehhez pedig az ő személye biztosítja azt az egységet, amely összefogja az eltérő háttérrel rendelkező ellenzéki pártokat. Kifejtette, hogy ezt az egységet az emberek közt is meg kell teremteni, akik már türelmetlenek az előválasztással kapcsolatban, mert még mindig nem ismerik azokat a neveket, akik szembeszállnak majd jövő tavasszal a Fidesz-KDNP jelöltjeivel szemben. A jövő évi választásról úgy fogalmazott, nem csak kormány- és rendszerváltásra van szükség, hanem politikai filozófiaváltásra is.

Karácsony Gergely mellett bemutatkozott Mesterházy Attila is, aki az MSZP-Párbeszéd színeiben méretteti meg magát a DK-s Katanics Csonka Balázzsal szemben. Az ellenzéki politikustól most először választási programpontok is elhangzottak a Fidesz leváltásán túl, igaz csak nagy vonalakban. Eszerint három területen van most válság, amire az ellenzék tud választ adni: egyenlőtlenségek, liberális demokrácia és az ökológiai színtér.

Mesterházy, bár még előtte áll az előválasztási mérkőzés, magát a legesélyesebb jelöltnek tartja, Veszprémet pedig egy olyan körzetnek, amit muszáj megnyerni ahhoz, hogy esély legyen a kormányváltásra.

Grőber Attila Pápán fog elindulni az előválasztáson, szintén az MSZP-Párbeszéd támogatásával, ő ugyanúgy biztos előválasztási sikerében, programjában pedig az oktatásügy és az önkormányzatiság fejlesztését jelölte meg a sajtótájékoztatón.

A jelölteket - Karácsonnyal az élen - méltatták még a többi megjelent helyi, vagy környékbeli szocialista politikusok is, köztük volt Hartmann Ferenc, Pál Béla és Gőgös Zoltán is. Utóbbi hozzátette, hogy régóta nem járt már Veszprémben, viszont ez a város egyszer már megrengette a 2/3-os rendszert, amikor 2015-ben Kész Zoltán legyőzte a Fidesz jelöltjét. Azt Gőgös nem tette hozzá, hogy 3 évvel később történelmi sikert aratott Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) Kész ellen a választáson.

Az előválasztás szeptember 18-án indul, viszont Veszprém, mint az ellenzéki összefogás „orvosi lova” még tartogathat meglepetéseket, hiszen a Karácsony Gergely által hangoztatott egység és összefogás mögött Katanics Sándor, a DK kegyvesztett helyi politikusa épp a közelmúltban jelentette be, hogy aláírásgyűjtést kezdeményez az őt támogató Civil Bázis, hogy ő, mint leginkább elfogadott ellenzéki politikus indulhasson a 2022-es választáson, függetlenül az előválasztás eredményétől.

Kapcsolódó cikk
Katanics tovább harcol, hogy elindulhasson a választáson
Petíciót indított a Civil Bázis azért, hogy a jövő évi országgyűlési választáson Katanics Sándort támogassa az ellenzék, mint közös jelöltet Veszprémben.
Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. tegnap 3:15 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Veszprémi ellenzék: nem járható ez az út! 8-as út Veszprémi ellenzék: nem járható ez az út! A Veszprémet kikerülő 8-as főút nyugati szakaszának fejlesztését sürgeti a helyi ellenzék, valamint aggodalmuknak is hangot adtak, amiért ez a beruházás egyelőre – nem tudni meddig – kikerült az államilag finanszírozott projektek közül. Erről Hartmann Ferenc, az MSZP helyi önkormányzati képviselője és Grőber Attila, Veszprém vármegye és Pápa DK-s önkormányzati képviselője beszéltek hétfő délután az érintett szakasz mellett. 2024. január 30. 11:32 Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal! Óvatosan, még a végén egyet kell érteni a kormánnyal! A legutóbbi városi közgyűlésen volt egy vita, majd egy szavazás, ami egységesíthette volna a kormánypárti és ellenzéki képviselőket, egyszóval egyöntetűen a veszprémi döntéshozókat. Fontos kérdésben ilyen utoljára az EKF pályázat benyújtásakor történt, de az ukrán háború ellen felszólaló békepárti nyilatkozat elfogadása nem ugrotta meg a szintet. Véleménycikk egy közgyűlési vita margójára. 2023. június 2. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.