Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Idén már élő formában rendezik meg a Pannon Unifestet

2021. október 28. 4:00
A Pannon Egyetem hallgatói által elindított ifjúsági összművészeti fesztivált november 20-26 között rendezik meg Veszprémben.

A pandémia miatti tavalyi online forma után 2021-ben ismét klasszikus, élő formában jelentkezik a Pannon Unifest. A hetedik alkalommal életre hívott fesztiválon az előző évekhez hasonlóan hétvégén a versenyzők mérik össze tudásukat a különféle művészeti ágakban, és tartanak workshopokat, a hétköznap estéket pedig valamely művészeti kategória köré szerveződő programmal töltik meg. A november 20-26 között megrendezett Pannon Unifestnek a Pannon Egyetem mellett a Művészetek Háza és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár ad otthont.

A programot beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Deli Kitti főszervező elmondta, évről-évre igyekeznek egyre nagyobb hangsúlyt fektetni a tehetséggondozásra, ezért folyamatosan keresik azokat a támogató partnereket, akik segíteni tudnak ebben. 2021-ben a Művészetek Völgye, a Művészetek Háza, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a Pannon Egyetem, a Tempevölgy irodalmi folyóirat és a Gesztenyés Sörkert segíti a rendezvény megszervezését és ad megjelenési lehetőséget a díjazott alkotóknak.

A jelentkezők idén összesen hét művészeti szekcióban mérik össze tudásukat:

  • ének,
  • hangszer,
  • zenekari formáció,
  • vers- és prózamondás,
  • vers-és prózaírás,
  • fotó,
  • valamint festmény és rajz kategóriákban.

A hétnapos rendezvény alatt nemzetközi táncházat, szakmai beszélgetéseket, irodalomterápiás foglalkozást, könyvbemutatót és zenei estet is tartanak. A részletes program ide kattintva érhető el.

Hegedűs Barbara alpolgármester és Deli Kitti, a Pannon UniFest főszervezője a Dubniczay Palotában tartott sajtótájékoztatón.Hegedűs Barbara alpolgármester és Deli Kitti, a Pannon UniFest főszervezője a Dubniczay Palotában tartott sajtótájékoztatón.

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte, örömteli látni, hogy a 7 évvel ezelőtt elindult ifjúsági rendezvény mára egy hétnapos fesztivállá nőtte ki magát, és még a tavalyi pandémiás helyzet sem akadályozta a szervezőket abban, hogy online formában tartsák meg az eseményt. Úgy látja, a Pannon UniFest kulturális fókuszával hozzájárulhat ahhoz, hogy a 2023-as Európa Kulturális Főváros projektet közelebb hozza a fiatalokhoz.

Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem rektori kabinet kultúraszervező munkacsoportjának vezetője szerint a fesztivál mindenképp innovatívnak mondható, hisz annak idején három öntevékeny egyetemista hozta létre, majd teremtette meg feltételeit annak, hogy a fesztivál mára már nem csak egy nívós, kulturális találkozási pont, hanem egy olyan országos seregszemle, amely a középiskolás versenyzőket is befogadja.

Kővári Edit, a nemrégiben megnyílt Pannon KözTér vezetője elmondta, a generációs híd funkciót is betöltő közösségi hely is csatlakozott idén a Pannon UniFesthez, a győztes produkciók a jövőben itt is bemutatkozási lehetőséget kaphatnak. A Művészetek Háza igazgatója, Kilián László úgy fogalmazott, a fesztivál és az intézmény együttműködése erősítheti a kapcsolatot a jelen kreatívjai és a kortárs művészeteket bemutató Művészetek Háza között.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész Pannon Egyetem IX. Pannon UniFest: villamosmérnökök közt is lehet zongoraművész November végén jön a IX. Pannon UniFest összművészeti ifjúsági fesztivál Veszprémben, ahol idén az eddigiekhez képest is nagyobb hangsúlyt kap a fiatal művészek támogatása, hogy könnyebben elboldoguljanak a művészi érvényesülés útvesztőjében. 2023. október 9. 14:24 Az online térben várja a fiatalokat a Pannon UniFest Pannon Unifest Az online térben várja a fiatalokat a Pannon UniFest Az idei évben rendhagyó módon a VIII. Pannon UniFest az online térbe költözik, földrajzi korlátok nélkül lehet jelentkezni az ifjúsági összművészeti fesztiválra. A jelentkezési határidő november 4. 2022. október 27. 11:17 Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest Pannon Egyetem Elkezdődött a hetedik Pannon UniFest A hétnapos fesztivál szombaton ének-zenei és irodalmi megmérettetésekkel vette kezdetét, a következő napokban pedig a képzőművészeti szekciók mellett többek között színházi előadás, koncert és irodalomterápiás foglalkozás is várja a résztvevőket. 2021. november 21. 11:30 Három művészeti sors találkozása, vagy csak a véletlenek játéka? Pannon Unifest Három művészeti sors találkozása, vagy csak a véletlenek játéka? Három különböző személyiség, különböző háttérrel és motivációkkal, mégis útjaik többször keresztezték egymást, köszönhetően a kultúra és művészet iránti alázatuknak. A Pannon Unifest keretében Péti Krisztina, Süle Zsolt és Trócsányi Gergő vallottak a belső mozgató erőről, célokról és a véletlenszerűség, vagy pont ellenkezőleg, a sorsszerűség jelentőségéről. 2020. december 5. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.