2023. június 8.
//
Medárd névnap

Négy veszprémi a felnőtt futsalválogatottban

A Balaton Bútor FCV négy kiválósága, Spandler Mátyás, Pál Patrik, Tatai József és Rutai Balázs is meghívót kapott a felnőtt futsalválogatottba, amely kétszer is megmérkőzik az Eb-re készülő bosnyák válogatottal. A szintén veszprémi Dorogi Benjaminra az U19-es válogatottnál számítanak.

Az A-válogatott az Eb-selejtező sorozat lezárultával már a következő tétmérkőzésekre, a jövő évi vb-selejtezőkre készül. Turzó József szövetségi kapitány a jövő heti, bosnyákok elleni mérkőzések előtt több olyan játékost is meghívott a keretbe, aki az előző egy évben nem volt alapembere a válogatottnak, vagy egyáltalán nem volt még a keret tagja. A mieink november 15-én, hétfőn 17.30-kor és november 16-án, kedden 20.45-kor is megmérkőznek az Európa-bajnokságra készülő bosnyák válogatottal.

A következő néhány hónapos időszak a vb-selejtezőkre való felkészülésről, és az optimális keret kialakításáról szól a válogatottnál. Az előkészületek már megkezdődtek, a bővebb keret tagjai alapos fizikai felméréseken estek át, az előttünk álló összetartáson pedig az is kiderül, hogy nemzetközi szinten, egy erős európai együttes ellen mire képesek a játékosok.

– nyilatkozta Turzó József szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak.

A veszprémi Rutai Balázs is tagja a magyar válogatott keretének - Fotó: MLSZ (archív)A veszprémi Rutai Balázs is tagja a magyar válogatott keretének - Fotó: MLSZ (archív)

A bosnyákok egy rendkívül erős csoport megnyerésével harcolták ki az Európa-bajnoki részvételt, és egyáltalán nem véletlenül: nagyon erős csapatuk van, tele gyors játékosokkal, valamint egy kivételes képességű kapussal. Ezúttal a szokásosnál nagyobb létszámmal készülünk az előttünk álló mérkőzésekre, jó pár olyan futsalossal, akik az előző selejtező sorozatnak nem voltak részesei, de az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményük alapján kiérdemelték a meghívót. Így amellett, hogy több játékos aktuális formájáról kaphatunk pontos képet, könnyebben megoldható az is, hogy a nemrégiben a Bajnokok Ligájában is helytálló Haladás játékosait megóvjuk a túlzott terheléstől.

– tette hozzá a szakember.

A felnőttek mellett az U19-es csapat játékosai is pályára lépnek hétfőn (20.45) és kedden (17.30), ők a moldovai korosztályos válogatottat látják vendégül a Sterbinszky Amália Csarnokban. A korosztályos válogatott a tervek szerint márciusban játssza le Eb-selejtező mérkőzéseit, a négycsapatos tornán a francia, a házigazda szerb és a szlovén együttes lesz a három ellenfele.

Az A-válogatott kerete:

Kapusok:
Spandler Mátyás (Veszprém)
Alasztics Marcell (Haladás)

Mezőnyjátékosok:
Nagy Imre (MVFC)
Dávid Richárd (Haladás)
Sipos Gergő (Haladás)
Pál Patrik (Veszprém)
Vas Ádám (Haladás)
Tatai József (Veszprém)
Bíró Attila (Kecskemét)
Harmati Tamás (DEAC)
Hajmási Milán (Haladás)
Rutai Balázs (Veszprém)
Dróth Zoltán (Haladás)
Büki Baltazár (Aramis)
Rábl János (MVFC)
Tóth Attila (MVFC)

Az U19-es válogatott kerete:

Kapusok:
Nyerges András (Aramis)
Molnár Gábor (Aramis)

Mezőnyjátékosok:
Vitamaniuc Bartha Dávid (Haladás)
Kovács Máté (Haladás)
Gerencsér Antal (Haladás)
Szalmás Zoltán (Haladás)
Panyi Kristóf (Újpest FC)
Lipl Noel (TF)
Béres Dominik (Újpest)
Szatmári Ákos (MVFC)
Dorogi Benjamin (Veszprém)
Véghelyi Balázs (MFA)
Csercsa Gergő (Gyulaháza Futsal)
Kardos Olivér (Rubeola FC)

vehir.hu
Férfi futsal NB I rájátszás, 2022/2023
M GY D V LG KG GK P
1. HALADÁS VSE 10 9 0 1 45 20 25 34
2. MVFC BERETTYÓÚJFALU 10 6 1 3 31 29 2 24
3. SG KECSKEMÉT FUTSAL 10 3 2 5 23 31 -8 15
4. 1. FC VESZPRÉM 10 2 4 4 25 30 -5 13
5. ARAMIS SE 10 3 1 6 40 43 -3 12
6. DEAC 10 2 2 6 30 41 -11 9
Utolsó módosítás: 2023. május 22. 22:28
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 4. 2023. június 5. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Kecskemét 4-1
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 3. 2023. június 2. 18:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém 2-3
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 2. 2023. május 29. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Kecskemét 4-3
előző események betöltése

További cikkek

Két diadal egy időben
Két diadal egy időben
Dúskálhattak az izgalmakban a veszprémi sportbarátok. Vasárnap az NB III-as bajnok Practical VLS az osztályozó visszavágóját játszotta a másodosztályba jutásért. Hétfőn este pedig egy időben lépett pályára az 1.FCV a futsal NB I bronzérméért a Március 15. utcai csarnokban, ugyanakkor nem messze onnan, a telt házas Veszprém Arénában a Telekom a Szegeddel csapott össze a férfi kézilabda magyar bajnoki döntő második felvonásában.
Bronzérmes az 1. FC Veszprém!
Bronzérmes az 1. FC Veszprém!
A házigazda 1. FC Veszprém 4-1-re nyert az SG Kecskemét ellen a futsal NB I bronzdöntőjének negyedik, hétfő esti felvonásán, így összesítésben 3-1-re diadalmaskodott a párharcban, azaz megszerezte története harmadik bronzérmét.
Pontot tehet a párharc végére a Veszprém
Pontot tehet a párharc végére a Veszprém
Amennyiben sorozatban harmadszor, hétfőn (kezdés: 18.30) a Március 15. utcai sportcsarnokban is nyerni tud a Kecskemét ellen, megszerzi az NB I bronzérmét az 1. Futsal Club Veszprém.
Spandler vezetésével fordított a Veszprém a bronzpárharcban!
Spandler vezetésével fordított a Veszprém a bronzpárharcban!
Az 1. FC Veszprém hosszabbítás után 3-2-re nyert a SG Kecskemét otthonában a futsal NB I bronzérméért vívott párharc péntek esti, harmadik mérkőzésén. Fehér Zsolt együttese hétfőn (18.30), hazai környezetben akár pontot is tehet a küzdelem végére.
Futsal NB I: megvédte címét a Haladás
Futsal NB I: megvédte címét a Haladás
A Haladás VSE megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, mivel házigazdaként 7-1-re legyőzte a Berettyóújfalut a döntő harmadik mérkőzésén, csütörtök este.