Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gent nyerte Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 címet, Veszprém ezúttal alulmaradt a megmérettetésben

2021. november 18. 16:00
Csütörtök délután az Európai Ifjúsági Fórum (European Youth Forum) által kijelölt nemzetközi zsűri Gent városát tartotta érdemesnek, hogy 2024-ben Európa Ifjúsági Fővárosa legyen, így Veszprém ebben a versenyben alulmaradt európai riválisaival szemben.

A brüsszeli eredményhirdetést követően a Veszprém Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 csapata közleményben reagált.

Mint írják: ez a cím a fiatalokért és a fiataloknak szól! Nektek, akik alakítjátok a város és a térség jövőjét! Az elmúlt egy évben is hangsúlyoztuk, hogy eredménytől függetlenül szeretnénk, hogy együtt megvalósítsuk elképzeléseinket és elinduljunk az úton. A fejlődés útján. Bár nem nyertük el a címet, ahogy ígértük: közösen szeretnénk megvalósítani veletek a legizgalmasabb programelemeket! A program mellett újult erővel folytatja munkáját az Ifjúsági Kerekasztal és természetesen első feladatunk az Ifjúsági Koncepció felülvizsgálata lesz, figyelembe véve a pályázati folyamat eredményeit is.

Hozzáteszik: hosszú és élményekkel teli út vezetett idáig. Örömmel várjuk a jövő kihívásait és az erős és szoros együttműködést a város és térség fiataljaival! Köszönjük az Európai Ifjúsági Fórumnak a hatalmas lehetőséget, a bizalmat! Köszönjük ezt az örökké felejthetetlen élményt!

A közleményben köszönetet mondanak azoknak a szervezeteknek, akik részt vettek a közel egy évig tartó közös munkában, valamint annak az 1500 fiatal önkéntesnek, akik hozzájárultak a veszprémi pályázat elkészítéséhez.

A versenytársakról - Gent, Chisinau, Lviv városok - úgy nyilatkoztak: gratulálunk minden döntőbe jutott városnak, nagyon szoros verseny volt. Úgy gondoljuk, hogy mindenki a legjobb formáját hozta a felkészülési időszak alatt és maximális teljesítményt nyújtott! Örülünk, hogy ilyen rangos ellenfelekkel versenyezhettünk, Gent pedig méltó képviselője lesz a címnek.

vehir.hu
további cikkek
Hozzá kell szoktatni a fiatalokat, hogy számít a véleményük Hozzá kell szoktatni a fiatalokat, hogy számít a véleményük Az Európa Ifjúsági Fővárosa cím kihirdetése óta először volt alkalma összeülni a pályázatot összeállító csapatnak, hogy immár az eredmény fejében megosszák tapasztalataikat, illetve elgondolkodjanak a folytatásról. Abban ugyanis kétségtelenül egyetértenek a felek, hogy a megálmodott projektek egy részét mindenképpen érdemes megvalósítani. 2022. február 4. 4:00 A veszprémi Európa Ifjúsági Főváros projekt nem vész el, csak átalakul fiatalok A veszprémi Európa Ifjúsági Főváros projekt nem vész el, csak átalakul Több, mint egy év előkészítő munka után a múlt héten prezentálta a veszprémi csapat Brüsszelben az Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 címről döntő zsűri előtt a koncepcióját. A végeredmény kihirdetésénél végül nem Veszprém, hanem Gent városa örülhetett, de a veszprémi ifjúságfejlesztési koncepciót sem fogják széttépni. Hegedűs Barbara, alpolgármestert, a veszprémi csapat vezetőjét kérdeztük a tanulságokról és a projekt jövőjéről. 2021. november 23. 21:18 Ma eldől, hogy Veszprém lesz-e 2024-ben Európa ifjúsági fővárosa Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 Ma eldől, hogy Veszprém lesz-e 2024-ben Európa ifjúsági fővárosa A veszprémi delegáció már Brüsszelben van, ahol várhatóan ma délután kihirdetik, hogy melyik város viselheti 2024-ben az Európa Ifjúsági Fővárosa címet. 2021. november 18. 9:57 Csapatmunka városvezetőként és családanyaként Csapatmunka városvezetőként és családanyaként 30 évesen lett alpolgármester Veszprémben, ráadásul egyből a nagyobb városi fejlesztésekkel együtt járó felelősséget is megkapta. Hegedűs Barbara városvezetői feladatai mellett két kisgyermeket is nevel, miközben időnként Brüsszelben van jelenése hivatalos megbízatásából. Az Európa Ifjúsági Fővárosa projektről, a brüsszeli döntéshozatalról és a dolgozó anya szerepéről is beszélgettünk. 2021. szeptember 8. 16:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.