2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

Most sem bírt egymással a Veszprém és a Kecskemét

2021. november 26. 21:04
A Balaton Bútor FC Veszprém több helyzetet alakított ki a vendég Kecskemétnél, ám végül meg kellett elégednie az egy ponttal – akárcsak szeptemberben, ezúttal is döntetlennel zárult a két rivális csatája a futsal NB I-ben.

A címvédő Haladás, valamint az Újpest elleni idegenbeli veresége után hazai környezetben készült javítani a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I tizenharmadik fordulójában. A tabella hatodik helyén álló bakonyiak (19 pont) annak reményében fogadták a második Kecskemétet (23 pont), hogy győzelmükkel újra a mezőny első felében találhatják magukat, amely az alapszakasz végelszámolásakor felsőházi rájátszást érhet.

A hazaiak esélyét növelte, hogy az előző körben sárga lapok miatti eltiltását töltő csapatkapitány Tatai József visszatérhetett, a szintén gólerős Pál Patrik pedig felépült sérüléséből.

Hatalmas tűzzel, bizonyítási vágytól fűtve kezdett a Veszprém. Tíz másodperc telt el a találkozóból, amikor kiváló labdaszerzést követően Rutai ugrott ki, majd lőtt a kapu mellé. Kisvártatva Tatai tüzelt, ezúttal Rigó hárított.

Aztán jött a hidegzuhany, Bíró ugyanis éles szögből a kapufa segítségével a hálóba talált (0-1). Igaz, nem sokáig örülhettek a szerb, román és magyar válogatottakat felvonultató alföldiek. Rutai remek keresztpasszát követően a hosszú oldalon érkező Boromisza Dániel váltotta gólra – még csak a 2. percben jártunk, amikor máris kialakult az őszi „odavágó” végeredménye (1-1).

A Balaton Bútor hatalmas erőket mozgósított, hogy visszavegye előnyét. A félidő derekánál Rigó mutatott be nagy védést, majd Pál találta el a kapufát, aztán Boromisza lőtt fölé nagy helyzetben.

A 11. percben megtört a jég. Pál oldalberúgásból Fridrichhez tálalt, aki a hosszú oldalon érkező Rutaihoz továbbított, az exkecskeméti pedig közelről a hálóba lőtt (2-1).

Hárommal később viszont ismét egált mutatott az eredményjelző: a volt veszprémi Bencsik Roland oldalberúgásból (!) volt eredményes (2-2). A folytatásban is a veszprémiek játszottak veszélyesebben, de a helyzetkihasználással ezúttal is hadilábon álltak, illetve Rigó több bravúrt is bemutatott.

A második felvonásban sem csökkent az iram, továbbra is záporoztak a helyzetek mindkét oldalon. Spandler előbb Bíró lövését szedte ki a hosszúból, majd a vb-t is megjárt szerb Alekszics próbálkozását hatástalanította.

A 26. percben jártunk, amikor Serginho lőtt kapufát, Pál löketét pedig Rigó védte bravúrral. Nyolccal a vége előtt ugyancsak vezetéshez juthattak volna a mieink, Serginho szöglete nyomán ugyanis Tatai lőtt kapásból, de Rigó ebbe is bele tudott kapni.

A hajrában egyik edző sem vállalta fel az öt a négy elleni játék kockázatát, úgy tűnt, hogy a hírös városiak abszolút elégedettek az egy ponttal. Több gól így már nem is esett, bár a Veszprém közelebb állt a győzelemhez, be kellett érnie a döntetlennel.

Férfi futsal NB I, 13. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–SG Kecskemét Futsal 2-2 (2-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Kovács G. (Vass, Horváth P.)
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Koncsol, Sárdi (kapusok), Fridrich, Komáromi, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Kecskemét: Rigó – Alekszics, Bíró, Hadnagy, Mánya
Csere: Halmavánszki (kapus), Klacsák, Bencsik R., Risztics, Öreglaki, Sallai, Kovács Á.
Vezetőedző: Koós Károly
Gólszerzők: Boromisza (2.), Rutai (11.), ill. Bíró (2.), Bencsik R. (14.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Nem érzem igazságosnak a végeredményt, hiszen jóval több lehetőséget dolgoztunk ki ellenfelünknél. Nagy erőket mozgósítottunk, hogy itthon tartsuk a három pontot, ám az első félidei rossz helyzetkihasználásunk miatt sajnos ez nem sikerült. Jó csapat a Kecskemét, amely sokat tett a pontszerzésért.

Koós Károly: – Igazságos döntetlen született, noha az első félidőben fölénk nőtt a Veszprém. Több helyzetet is kidolgoztak a hazaiak, s akár tetemes előnyhöz is juthattak volna a szünetig. A második felvonás már inkább a mienk volt, látszott, hogy fárad az ellenfelünk. Ekkor előttünk adódott több lehetőség, de sajnos mi sem tudtunk élni velük, így ismét meg kell elégednünk az egy ponttal.

Képek
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.