Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
7°C
2024. március 19. József
Veszprém
7°C

Kikapott a Szeged Aalborgban

2021. december 1. 22:27 // Forrás: MTI
A Pick Szeged 34-30-ra kikapott a dán Aalborg HB vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a kilencedik forduló szerdai játéknapján.

A találkozó az eredetileg tervezettnél két órával később, 20.45-kor kezdődött, mert a nagy havazás miatt a két csapat nem tudott időben megérkezni a csarnokba.

Eredmény, csoportkör, 9. forduló, A csoport:
Aalborg HB (dán)-Pick Szeged 34-30 (16-14)
lövések/gólok:
51/34, illetve 49/30
gólok hétméteresből: 4/7, illetve 4/5
kiállítások: 8, illetve 8 perc    

Az előző idényben BL-ezüstérmes hazaiaktól Sebastian Henneberg, Aron Palmarsson és Jesper Nielsen, a vendégek keretéből Luka Stepancic hiányzott.    

Az ítéletidő miatt nem telt ház, azaz 4500, hanem csak 500 néző érkezett az összecsapásra.

Fotó: ehfcl.eurohandball.comFotó: ehfcl.eurohandball.com

Kapkodva kezdett mindkét együttes, a Szeged három és fél perc után tudott először gólt dobni. Felváltva estek a találatok, ez a sorozat a 12. percben szakadt meg, és 8-5-nél Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője időt kért. Azonban nem javult fel a játék, fokozatosan növelte előnyét az Aalborg. A magyar csapat közel tíz perc után volt eredményes (18. perc: 10-6). A cserék révén viszont valóban új lendületet kapott a magyar bajnok, és Mikler Roland védéseinek is köszönhetően a szünet előtt már az egyenlítés is meglehetett volna, ám az utolsó percben két eladott labdát követően 16-14-es dán előnnyel vonultak el a felek pihenőre.    

A fordulás után is szoros volt a csata, az Aalborg nem tudott ellépni, viszont a Szeged sem tudott egyenlíteni. Aztán emberelőnyük alatt a dánok 25-22-re elhúztak, innen indult az utolsó negyedóra. Az északiak védekezése és kapusteljesítménye is jó volt ebben a szakaszban, így nem volt igazán esély a hátrány faragására.    

Az 50. percben, 28-24-nél Pastor megint időt kért, de ahogy agresszívebb játékra tért át együttese, a dán kollegája is próbálta rendezni a sorokat. A hajrában a hazaiak kapusa, Simon Gade remekelt, így a magyarok minden maradék reménye elszállt.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Nikolaj Christensen volt kilenc góllal, Lukas Sandell nyolcszor volt eredményes, szegedi részről Bánhidi Bence és Mario Sostaric hét-hét találatot szerzett.

A két együttes nyolcadik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett másodszor győzött az Aalborg.

Az öt győzelemmel és három vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a román Dinamo Bucuresti csapatát fogadja, az öt sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő csütörtökön az új Pick Aréna első meccsén a tavalyi BL-győztes német THW Kielt látja vendégül.

vehir.hu
további cikkek
Hivatalos a Veszprém-Szeged BL-párharc két meccsének időpontja Telekom Veszprém Hivatalos a Veszprém-Szeged BL-párharc két meccsének időpontja Hivatalossá vált a Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged negyeddöntőbe jutásért zajló két mérkőzésének időpontja a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. 2024. március 11. 13:18 Gulyás Péter értékelte a Veszprém teljesítményét Telekom Veszprém Gulyás Péter értékelte a Veszprém teljesítményét A másodedző Gulyás Péter szerint nem történt tragédia csütörtökön, amikor a Telekom Veszprém házigazdaként 30-28-ra kikapott a címvédő német SC Magdeburgtól a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezáltal a negyeddöntőbe jutásért a Szegeddel kell játszania. 2024. március 8. 8:21 Férfi kézilabda BL: Fazekas Gergő csapata is továbbjutott férfi kézilabda BL Férfi kézilabda BL: Fazekas Gergő csapata is továbbjutott A válogatott Fazekas Gergő csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock továbbjutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből, mivel házigazdaként 29-28-ra legyőzte a portugál FC Portót az utolsó forduló csütörtöki játéknapján.    2024. március 7. 23:03 Kikapott a Veszprém, a Szeged lesz a következő ellenfél a BL-ben Telekom Veszprém Kikapott a Veszprém, a Szeged lesz a következő ellenfél a BL-ben A házigazda Telekom Veszprém kétgólos vereséget szenvedett a címvédő, német Magdeburg ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtök esti zárófordulójában. Az "Építők" a B-csoport harmadik helyén zárt, így a rájátszásban az örök rivális OTP Bank-Pick Szegeddel mérkőzik majd meg a negyeddöntős szereplésért. 2024. március 7. 20:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.