Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra

2021. december 3. 15:11
A legfontosabb kormányzati támogatásokról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.

Négy fontos kormányzati intézkedést emelt ki Ovádi Péter pénteki sajtótájékoztatóján, amelyek a magyar nyugdíjasok, családok, valamint az aktív munkavállalók életét segítik:

  • Nyugdíjprémium juttatása és a teljes 13. havi nyugdíj kifizetése.
  • Minimálbér és szakmunkás minimálbér megemelése, valamint állami támogatással beruházásélénkítés a gazdaságban.
  • Családok SZJA-visszatérítése
  • 25 év alatti munkavállalók SZJA-mentessége.

Viszont mielőtt ezek részleteibe bocsátkozott volna, megemlítette a Forbes magazinban bemutatott legújabb kutatást, ami a magyar városokat rangsorolta élhetőség szempontjából.

Ebben Veszprém ismét előkelő helyen végzett, ami a képviselő szerint azoknak a ma már nyugdíjas embereknek köszönhető, akik lerakták az alapjait mindennek.

Az ő támogatásukra a Kormány úgy döntött, hogy a 80 ezer forintos egyszeri nyugdíjprémium mellett az előzetes ütemtervvel ellentétben már jövő februárban megkapják a teljes 13. havi nyugdíj összegét. (Korábban a 13. havi nyugdíj lépcsőzetes visszaépítése volt a cél.)

Ovádi Péter szót ejtett a kormányzat munkaalapú társadalom kiépítéséért tett intézkedéseiről is. Ebben megemlítette, hogy a pandémia alatt, a gazdasági recesszió hónapjaiban is Magyarország nem a segélyezésre, sokkal inkább a munkahelyek megmentésére helyezte a hangsúlyt. Ennek egyik helyi példája a Nemesvámoson kialakult helyzet, ahol az MTD bezárása több száz ember megélhetését veszélyeztette volna, viszont sikerült elérni, hogy állami támogatással a Knapp Hungary a Veszprém melletti települést válassza új üzemcsarnokának létrehozására, ahol ugyanúgy helyi munkavállalókat fog foglalkoztatni.

Országosan pedig a Kormány megemelte a minimálbért 200 ezer forintra, a szakmunkás minimálbért pedig 250 ezer forintra.

Ovádi felhívta a figyelmet arra is, hogy a 2010 előtti baloldali kormányzás idején az átlagfizetés kevesebb volt, mint most a minimálbér Magyarországon.

Szintén a magyar embereket, kifejezetten a családokat segíti a jövőre esedékes SZJA-visszatérítés, ami összesen 600 milliárdos támogatás lesz, ennyi pénz marad a gyermeket nevelő szülőknél jövőre.

Végezetül a 25 év alatti munkavállalók támogatásáról is szót ejtett Ovádi Péter. Nekik a Kormány döntése értelmében nem kell SZJA-t fizetniük, így ennek a járuléknak az összege is náluk maradhat a keresetükből.

Mindezeken felül néhány aktuális helyi fejlesztést is kiemelt a képviselő, ami mind-mind a helyi gazdaság fellendítését szolgálja hosszú távon. Ilyen a Modern Városok Programból megvalósuló Szakipark-beruházás, vagy éppen a 8-as út fejlesztése, az 5 milliárd forintból elkezdődött veszprémi belterületi útfejlesztés, a környező kistelepüléseken pedig a Magyar Falu Programból már 2 milliárd forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket. Ezek mind állami forrásból valósulhattak meg.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. tegnap 14:43 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. tegnap 17:37 Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek Megnyílt a Bara-ház: esély a koraszülötteknek, remény a szülőknek „Az orvos és a gyógytornász is mesehős, (…) Lépésről lépésre mesét szőnek.” – Az alkalomra írt dal szövegében ezek a sorok is szerepeltek, amikor kedden délelőtt hivatalosan is megnyitott a Bara-ház Korai Fejlesztő Központ Veszprémben. 2024. május 21. 22:29 Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. 2024. május 21. 13:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.