2022. január 25.
//
Pál névnap

Hótengerben futottak egy nemes célért

Több mint négyszázezer forint gyűlt össze annak a százötven futónak a nevezéséből, akik hétvégén részt vettek a Veszprémi Mikulás Futáson. A rendező Városi Nyilvánosságért Alapítvány a teljes befolyt összeget a Vackoló Állatvédő Egyesületnek ajánlotta, amely éves szinten több mint félezer elárvult állatnak segít az otthonteremtésben.

Annak ellenére, hogy az elmúlt hétvégén jókora hótakaróra ébredhettünk, a sportszerető embereknek mindez nem jelentett akadályt abban, hogy részt vegyenek az első ízben megrendezett Veszprémi Mikulás Futáson.

Az eseményt a Városi Nyilvánosságért Alapítvány szervezte, amelynek elnöke, Vermes Gábor portálunknak elmondta, rendezvényeik a korábbi években is sok embert megmozgattak, idén ugyanakkor nagyobb kihívást kívántak teremteni számukra.

Tisztában voltunk azzal, hogy a hideg beköszöntével egyenesen arányosan csökkenek a futóversenyek az országban. Burján Jenő és Szűcs Dávid szervezőtársaimmal ezért úgy döntöttünk, megvalósítunk egy terepversenyt, hiszen a sportszerető embereket a hó nem állíthatja meg.

A rendezőknek igazuk is lett, hiszen a regisztráció egyik napról a másikra betelt. Mindehhez természetesen az is hozzátartozik, hogy a versenyzők a nevezési díjukkal a Vackoló Egyesületet támogathatták, amely hosszú évek óta a veszprémi állatvédelem kiemelkedő alakja.

A 2006-ban alakult Vackoló fennállása során több ezer állatnak biztosított új reményt az életre. Ezt a fajta önzetlen segítségnyújtást kívántunk honorálni azzal a csekélységgel, hogy a nevezésből befolyt négyszázezer forintot felajánlottuk az egyesület számára. Erről szólt az első Mikulás Futás

– mutatott rá Vermes Gábor.

A hétvégi versenyen a sportolók három táv közül választhattak: 5, 10, és 20 km-en is számot lehetett adni arról, kiben mekkora erő és kitartás lakozik. Szűcs Dávidtól, a verseny szakmai szervezőjétől megtudhattuk, a legrövidebb pálya a Gulya-dombon, a közepes a Tekeres-völgyben, míg a félmaraton előbbi kettőt is magában foglalva a Csatár-hegyen zajlott.

A pozitív visszajelzések fényében jövőre szeretnénk meghonosítani Veszprémben egy olyan versenysorozatot, amelynek minden évszakban az ünnepekhez kötve lenne egy-egy állomása. Bízunk benne, hogy a tervünk valósággá válik majd, a vállalkozó szellemű emberek pedig hasonló örömmel fogadják majd, mint a Mikulás Futást

– zárta Szűcs Dávid.

A 2021-es Veszprémi Mikulás Futás 5 km-es versenyét Szemán Kata nyerte (00:21:55), míg 10 km-en Nagy Patrik bizonyult a leggyorsabbnak (00:41:22). A félmaraton győztese pedig Háden Tamás lett (01:41:15). A jótékonysági futáson minden nevező egyedileg kidolgozott, minőségi, ötletes befutóéremmel gazdagodott.

Képek
Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Forrest Gump létezik, és valóban körbefutotta Amerikát ötször
Forrest Gump létezik, és valóban körbefutotta Amerikát ötször
Tizenkét évvel az ikonikus film megjelenése után Forrest Gump kilépett a képzelet világából és életre kelt: Rob Pope 422 napot és 15621 mérföldet futott, hogy végül hazatérjen.
Mezei futás optimális környezetben
Mezei futás optimális környezetben
Nemesvámoson rendezett több korosztály és versenyrendszer indulóit felvonultató, remek hangulatú mezei futó versenyt a VEDAC.
A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk
A futás egyéni sport, amit közösségben űzünk
Több százan vettek részt azon a jótékonysági futáson Veszprémben, amellyel a futó közösség dr. Varjú Gábor, szombathelyi állatorvos, triatlonista súlyos balesetéből való felépülését támogatták. A mezőny vasárnap délelőtt rajtolt a Kolostorok és Kertek Rendezvénytérről és a Gulya-dombon keresztül teljesítették az 5, illetve 10 km-es távot.
Jótékonysági futás Veszprémben – összefog a triatlonos társadalom
Jótékonysági futás Veszprémben – összefog a triatlonos társadalom
A Spirit Futó és Triatlon Sport Club veszprémi szakosztálya jótékonysági futást szervez dr. Varjú Gábor szombathelyi állatorvos megsegítésére november 7-én, vasárnap 9 órától Veszprémben, a Kolostorok és Kertek völgyében.
Az eső sem tartotta vissza a futókat a Budapest Maratonon
Az eső sem tartotta vissza a futókat a Budapest Maratonon
Nem kedvezett az időjárás a maratonistáknak hétvégén a Budapest Maratonon, de így is több mint háromezren vágtak neki a 42 kilométernek.