2022. május 24.
//
Eszter névnap

Remek teljesítménnyel zárta az évet a Balaton Bútor FCV

2021. december 10. 20:55
A veszprémi futsalcsapat az egyaránt mesterhármast szerző Tatai József és Rutai Balázs vezetésével 8-4-re legyőzte a vendég Aramist az első osztályú bajnokság péntek esti rangadóján.

A felsőházi (1-5. helyért kiírt) rájátszásba jutás szempontjából döntő jelentőségű csata várt a Balaton Bútor FC Veszprém NB I-es futsalcsapatára, amely az alapszakasz idei utolsó, péntek esti mérkőzésén az Aramis SE-t látta vendégül.

Az eddig megszerzett huszonhárom pontjukkal a tabella hatodik helyén álló bakonyiak annak reményében vonultak ki a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére, hogy győzelmükkel megelőzhetik a negyedik pozíciót elfoglaló, eddig huszonöt egységet gyűjtő budaörsieket.

Mindkét gárda taktikus játékkal, szervezett védekezéssel rukkolt elő, így nagyobb helyzetek nélkül telt az összecsapás eleje. Remek labdaszerzést követően Tatai lőtt kapura az 5. percben, de a labda mellé szállt. Kisvártatva a vendégek vezethettek veszélyes kontrát, ám Spandler felszedte a labdát, aztán Fekete gyengécske lövését hárította könnyű szerrel a bakonyi kapus.

A Veszprém viszont gólra váltotta az első igazán nagy lehetőségét: Boromisza jó ütemű bejátszásából Tatai volt eredményes a 8. minutumban (1-0). Azonnal öt a négy elleni játékra váltottak a vendégek, de ez sem segített rajtuk. Egyenlítés helyett kishíján Tatai duplázott, de a csapatkapitány a kapufát trafálta telibe, majd Nyerges védte a kipattanót.

Ismét vészkapussal támadtak a budaörsiek. Egy kipattanót követően Tatai csapott le a labdára két Aramis-játékos között, majd az üres kapuhoz érve a hálóba pöccintett (2-0).

Három perc volt még vissza a játékrészből, amikor Spandler pontatlan kidobását követően Bognár gyűjtötte be a játékszert, majd Hosszúhoz passzolt, aki szépíteni tudott (2-1). Akár egyenlíthetett is volna a rivális, de Spandler javította korábbi hibáját. Sőt, a mieink tudtak indulni, Pál indította remek ütemben a jobb oldalon megiramodó Boromiszát, aki kisodródva is betalált.

A vendégek a hajárban is erőltettek az emberelőnyös játékot, de meglehetősen lassan, körülményesen szőtték támadásaikat. Tatai büntette az egyik pontatlan átadást, aki a saját térfeléről lőtt a hálóba (4-1).

Igazi gólzáporral kezdődött a második felvonás. Mindössze hét másodperc telt el, amikor Moga határozott labdaszerzést követően mattolta Spandlert. Igaz, a válasz sem sokáig váratott magára: Spandler kidobását átvéve Rutai fordult le emberéről, elhúzta a labdát Nyerges mellé, majd a hálóba gurított. Még mindig csak a 22. percben jártunk, amikor Bognár lökete Pálról a hálóba pattant (5-3).

Továbbra is vészkapussal rohamoztak a zöld mezesek. Tatai csent labdát, majd gyönyörűen emelt Rutaihoz, aki egy szép csellel lerázta védőjét és az üres kapuba lőtt. Még mindig nem dőlhettek hátra a bakonyi hívek, Bognár passzát követően ugyanis Hosszú bombázott a hosszú alsóba (6-4).

A játékrész derekához érve aztán minden kérdés eldőlt. Rutai ugyanis labdát szerzett, majd egy hosszú sprint után harmadszor is betalált. A kegyelemdöfést pedig Pál adta meg, aki a saját hatosáról ívelt a továbbra is üresen tátongó vendég kapuba (8-4).

A folytatásban már nem forszírozta az öt a négy elleni futsalt az ellenfél, s több gól már nem is esett.

A Veszprém roppant értékes győzelemmel zárta a naptári év küzdelmeit.

Férfi futsal NB I, 15. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–Aramis SE 8-4 (4-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Czene-Joó (Apkó, Ibriksz)
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Koncsol (kapus), Fridrich, Komáromi, Dorogi, Serginho, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Aramis: Nyerges – Vattamány, Fekete M., Bognár, Büki
Csere: Molnár G. (kapus), Fülöp, Horváth Sz., Klusin, Bélavári, Lux, Hosszú, Moga, Sámson
Vezetőedző: Flavius Moga
Gólszerzők: Tatai (8., 12., 20.), Boromisza (18.), Rutai (22., 28., 30.), Pál (31.), ill. Hosszú (17, 28.), Moga (21.), Bognár (22.)

Fehér Zsolt: A mai játékunkkal mindenki ellen győzelmi eséllyel lehetünk pályára

Hiába vezettünk két-három góllal is, egy pillanatra sem dőlhettünk hátra, Magyarországon ugyanis az Aramis alkalmazza a legjobban az öt a négy elleni játékot. A játékosaim maradéktalanul betartották, amit kértem és amit az edzéseken gyakoroltunk. Azt gondolom, hogy egy másodpercig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Külön köszönet a szurkolónknak, akik végig buzdítottak minket, ebben biztosan egyedülállóak vagyunk a ligában. Továbbra is azért dolgozunk, hogy a felsőházban folytassuk a rájátszást. Három mérkőzésünk van még hátra januárban, mindegyiket szeretnénk megnyerni. Ez nem lesz könnyű, de a mai játékunkkal mindenki ellen győzelmi eséllyel lehetünk pályára

– értékelt a lefújást követően a Balaton Bútor vezetőedzője.

Képek
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: tegnap 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NBI harmadik helyért, 2021/2022 1. 2022. május 27. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 10. tegnap 20:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 9. 2022. május 17. 20:00 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok Berettyóújfalu Balaton Bútor FCV 2-1
futsal Férfi futsal Magyar Kupa, 2021/2022 5. 2022. május 7. 16:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Haladás VSE Balaton Bútor FCV 3-2
előző események betöltése

További cikkek

A bronzért játszhatnak a veszprémi futsalosok
A bronzért játszhatnak a veszprémi futsalosok
A Balaton Bútor FCV 6-3-ra legyőzte a vendég DEAC-ot a futsal NB I felsőházi rájátszásának záró körében. Mivel azonban a Berettyóújfalu a papírformának megfelelően nyerni tudott Újpesten, a mieink lecsúsztak a bajnoki döntőről.
„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt
„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt
Az utolsó fordulót rendezik hétfőn (19.30) a futsal NB I felsőházi rájátszásában. A Veszprémnek még maradt némi esélye a bajnoki döntőre, de ehhez a vendég DEAC legyőzése mellett az is kell, hogy az Újpest megverje a Berettyóújfalut.
Tűnőben a bajnoki döntő
Tűnőben a bajnoki döntő
A Balaton Bútor FC szoros küzdelemben maradt alul a Berettyóújfalu vendégeként a futsal élvonal felsőházi rájátszásának kedd esti rangadóján.
Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém
Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém
A Balaton Bútor FC Veszprém végletekig kiélezett, nemes küzdelem után végül 3-2-re alulmaradt a szombathelyi Haladással szemben a futsal Magyar Kupa szombati, kecskeméti elődöntőjében.
Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja
Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja
A Balaton Bútor FC Veszprém a hétvégén címvédőként száll harcba a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjében. A szombati (15.30) eldöntőben a top favorit Haladás vár Fehér Zsolt legénységére.