2023. június 6.
//
Norbert névnap

Remek teljesítménnyel zárta az évet a Balaton Bútor FCV

2021. december 10. 20:55
A veszprémi futsalcsapat az egyaránt mesterhármast szerző Tatai József és Rutai Balázs vezetésével 8-4-re legyőzte a vendég Aramist az első osztályú bajnokság péntek esti rangadóján.

A felsőházi (1-5. helyért kiírt) rájátszásba jutás szempontjából döntő jelentőségű csata várt a Balaton Bútor FC Veszprém NB I-es futsalcsapatára, amely az alapszakasz idei utolsó, péntek esti mérkőzésén az Aramis SE-t látta vendégül.

Az eddig megszerzett huszonhárom pontjukkal a tabella hatodik helyén álló bakonyiak annak reményében vonultak ki a Március 15. utcai sportcsarnok parkettjére, hogy győzelmükkel megelőzhetik a negyedik pozíciót elfoglaló, eddig huszonöt egységet gyűjtő budaörsieket.

Mindkét gárda taktikus játékkal, szervezett védekezéssel rukkolt elő, így nagyobb helyzetek nélkül telt az összecsapás eleje. Remek labdaszerzést követően Tatai lőtt kapura az 5. percben, de a labda mellé szállt. Kisvártatva a vendégek vezethettek veszélyes kontrát, ám Spandler felszedte a labdát, aztán Fekete gyengécske lövését hárította könnyű szerrel a bakonyi kapus.

A Veszprém viszont gólra váltotta az első igazán nagy lehetőségét: Boromisza jó ütemű bejátszásából Tatai volt eredményes a 8. minutumban (1-0). Azonnal öt a négy elleni játékra váltottak a vendégek, de ez sem segített rajtuk. Egyenlítés helyett kishíján Tatai duplázott, de a csapatkapitány a kapufát trafálta telibe, majd Nyerges védte a kipattanót.

Ismét vészkapussal támadtak a budaörsiek. Egy kipattanót követően Tatai csapott le a labdára két Aramis-játékos között, majd az üres kapuhoz érve a hálóba pöccintett (2-0).

Három perc volt még vissza a játékrészből, amikor Spandler pontatlan kidobását követően Bognár gyűjtötte be a játékszert, majd Hosszúhoz passzolt, aki szépíteni tudott (2-1). Akár egyenlíthetett is volna a rivális, de Spandler javította korábbi hibáját. Sőt, a mieink tudtak indulni, Pál indította remek ütemben a jobb oldalon megiramodó Boromiszát, aki kisodródva is betalált.

A vendégek a hajárban is erőltettek az emberelőnyös játékot, de meglehetősen lassan, körülményesen szőtték támadásaikat. Tatai büntette az egyik pontatlan átadást, aki a saját térfeléről lőtt a hálóba (4-1).

Igazi gólzáporral kezdődött a második felvonás. Mindössze hét másodperc telt el, amikor Moga határozott labdaszerzést követően mattolta Spandlert. Igaz, a válasz sem sokáig váratott magára: Spandler kidobását átvéve Rutai fordult le emberéről, elhúzta a labdát Nyerges mellé, majd a hálóba gurított. Még mindig csak a 22. percben jártunk, amikor Bognár lökete Pálról a hálóba pattant (5-3).

Továbbra is vészkapussal rohamoztak a zöld mezesek. Tatai csent labdát, majd gyönyörűen emelt Rutaihoz, aki egy szép csellel lerázta védőjét és az üres kapuba lőtt. Még mindig nem dőlhettek hátra a bakonyi hívek, Bognár passzát követően ugyanis Hosszú bombázott a hosszú alsóba (6-4).

A játékrész derekához érve aztán minden kérdés eldőlt. Rutai ugyanis labdát szerzett, majd egy hosszú sprint után harmadszor is betalált. A kegyelemdöfést pedig Pál adta meg, aki a saját hatosáról ívelt a továbbra is üresen tátongó vendég kapuba (8-4).

A folytatásban már nem forszírozta az öt a négy elleni futsalt az ellenfél, s több gól már nem is esett.

A Veszprém roppant értékes győzelemmel zárta a naptári év küzdelmeit.

Férfi futsal NB I, 15. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–Aramis SE 8-4 (4-1)
Március 15. utcai sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Czene-Joó (Apkó, Ibriksz)
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai
Csere: Koncsol (kapus), Fridrich, Komáromi, Dorogi, Serginho, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Aramis: Nyerges – Vattamány, Fekete M., Bognár, Büki
Csere: Molnár G. (kapus), Fülöp, Horváth Sz., Klusin, Bélavári, Lux, Hosszú, Moga, Sámson
Vezetőedző: Flavius Moga
Gólszerzők: Tatai (8., 12., 20.), Boromisza (18.), Rutai (22., 28., 30.), Pál (31.), ill. Hosszú (17, 28.), Moga (21.), Bognár (22.)

Fehér Zsolt: A mai játékunkkal mindenki ellen győzelmi eséllyel lehetünk pályára

Hiába vezettünk két-három góllal is, egy pillanatra sem dőlhettünk hátra, Magyarországon ugyanis az Aramis alkalmazza a legjobban az öt a négy elleni játékot. A játékosaim maradéktalanul betartották, amit kértem és amit az edzéseken gyakoroltunk. Azt gondolom, hogy egy másodpercig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Külön köszönet a szurkolónknak, akik végig buzdítottak minket, ebben biztosan egyedülállóak vagyunk a ligában. Továbbra is azért dolgozunk, hogy a felsőházban folytassuk a rájátszást. Három mérkőzésünk van még hátra januárban, mindegyiket szeretnénk megnyerni. Ez nem lesz könnyű, de a mai játékunkkal mindenki ellen győzelmi eséllyel lehetünk pályára

– értékelt a lefújást követően a Balaton Bútor vezetőedzője.

Képek
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I rájátszás, 2022/2023
M GY D V LG KG GK P
1. HALADÁS VSE 10 9 0 1 45 20 25 34
2. MVFC BERETTYÓÚJFALU 10 6 1 3 31 29 2 24
3. SG KECSKEMÉT FUTSAL 10 3 2 5 23 31 -8 15
4. 1. FC VESZPRÉM 10 2 4 4 25 30 -5 13
5. ARAMIS SE 10 3 1 6 40 43 -3 12
6. DEAC 10 2 2 6 30 41 -11 9
Utolsó módosítás: 2023. május 22. 22:28
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 4. tegnap 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Kecskemét 4-1
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 3. 2023. június 2. 18:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Kecskemét 1. FC Veszprém 2-3
futsal Férfi futsal NB I, a 3. helyért, 2022/2023 2. 2023. május 29. 18:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok 1. FC Veszprém Kecskemét 4-3
előző események betöltése

További cikkek

Két diadal egy időben
Két diadal egy időben
Dúskálhattak az izgalmakban a veszprémi sportbarátok. Vasárnap az NB III-as bajnok Practical VLS az osztályozó visszavágóját játszotta a másodosztályba jutásért. Hétfőn este pedig egy időben lépett pályára az 1.FCV a futsal NB I bronzérméért a Március 15. utcai csarnokban, ugyanakkor nem messze onnan, a telt házas Veszprém Arénában a Telekom a Szegeddel csapott össze a férfi kézilabda magyar bajnoki döntő második felvonásában.
Bronzérmes az 1. FC Veszprém!
Bronzérmes az 1. FC Veszprém!
A házigazda 1. FC Veszprém 4-1-re nyert az SG Kecskemét ellen a futsal NB I bronzdöntőjének negyedik, hétfő esti felvonásán, így összesítésben 3-1-re diadalmaskodott a párharcban, azaz megszerezte története harmadik bronzérmét.
Pontot tehet a párharc végére a Veszprém
Pontot tehet a párharc végére a Veszprém
Amennyiben sorozatban harmadszor, hétfőn (kezdés: 18.30) a Március 15. utcai sportcsarnokban is nyerni tud a Kecskemét ellen, megszerzi az NB I bronzérmét az 1. Futsal Club Veszprém.
Spandler vezetésével fordított a Veszprém a bronzpárharcban!
Spandler vezetésével fordított a Veszprém a bronzpárharcban!
Az 1. FC Veszprém hosszabbítás után 3-2-re nyert a SG Kecskemét otthonában a futsal NB I bronzérméért vívott párharc péntek esti, harmadik mérkőzésén. Fehér Zsolt együttese hétfőn (18.30), hazai környezetben akár pontot is tehet a küzdelem végére.
Futsal NB I: megvédte címét a Haladás
Futsal NB I: megvédte címét a Haladás
A Haladás VSE megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, mivel házigazdaként 7-1-re legyőzte a Berettyóújfalut a döntő harmadik mérkőzésén, csütörtök este.