Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Sok magányos ember hívja a lelkisegélyt az ünnepek alatt

2021. december 24. 9:20 // Forrás: MTI
Sok magányos ember hívja a lelkisegélyt az ünnepek alatt - mondta a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének alelnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Dudás Erika elmondta, hogy ilyenkor sokan beszélnek veszteségeikről, eltávozott társaikról, de többeknél felerősödnek ilyenkor a párkapcsolati, generációs, egészségügyi problémák is.

A nap 24 órájában ingyenesen hívható 116-123-os telefonszámra egy napon nagyjából négyszáz-hatszáz hívás érkezik. Az érdemi beszélgetések átlagos időtartama nagyjából 20 perc, de kritikus, akár szuicid helyzetben 1-1,5 óra is lehet. Vannak visszatérő hívók is. A telefonálók között nagyjából 52 százalék a férfiak, 48 százalék a nők aránya - ismertette.

A szakember azt mondta: többen már attól megkönnyebbülnek, ha elmondhatják valakinek a problémáikat.

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány hatására megnőtt az érdemi hívások száma. A járványhullámok meghatározták a segítségre szoruló telefonálók kérdéseit is - közölte az alelnök, kifejtve: az első hullám alatt főként az izoláció, az információhiány miatti szorongás volt jellemző. Utána a következmények miatt telefonáltak sokan. Idén már az oltásokkal kapcsolatos hívások voltak nagyobb számban - mondta Dudás Erika.

vehir.hu
további cikkek
Az öngyilkosságnak mindig van egy jobb alternatívája: az élet Az öngyilkosságnak mindig van egy jobb alternatívája: az élet Néha egy beszélgetés is elég ahhoz, hogy valaki az öngyilkosság kapujából forduljon vissza. De, hogy ez a beszélgetés valóban életmentő legyen, nem mindegy, hogy mi és hogyan hangzik el. Pénteken Veszprémben erről is szó volt a lelki telefonos elsősegélynyújtók országos konferenciáján. 2023. szeptember 9. 12:02 Név és arc nélkül segítenek pusztán a beszélgetés erejével Név és arc nélkül segítenek pusztán a beszélgetés erejével Létezik egy ingyenes telefonszám, amit ha valaki felhív, egy olyan emberrel találkozhat a vonal túlsó végén, aki minden esetben feltétel nélkül meghallgatja a hívót és segít a lelki eredetű problémák megoldásában. A telefonos lelki elsősegély szolgálatnak Veszprémben is vannak munkatársai, de hogy kik ők valójában, arra ebből a cikkből sem kapnak választ. Viszont sok másra igen, a lelki krízishelyzetekről, némely esetben az öngyilkosságok problémájáról és megelőzéséről is. 2022. augusztus 30. 23:19 A telefon mögött ülve mentenek életeket a veszprémi önkéntesek, akik most új kollégákat toboroznak A telefon mögött ülve mentenek életeket a veszprémi önkéntesek, akik most új kollégákat toboroznak Önkéntes segítőket keres a Veszprémben működő, de országos lefedettséget biztosító Kapaszkodó Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat. A jelentkezőknek térítésmentes képzést is biztosítanak, mielőtt munkába állnának a lelki krízises áteső és segítségre szoruló emberek megsegítésére. 2021. november 16. 15:20 Idén is körülbelül 170 ezer hívást fogadott a lelkielsősegély-szolgálat Idén is körülbelül 170 ezer hívást fogadott a lelkielsősegély-szolgálat Idén is körülbelül 170 ezer hívást fogadott a lelkielsősegély-szolgálat - közölte a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének alelnöke kedden az M1 aktuális csatornán. 2019. december 24. 21:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.