2023. június 3.
//
Klotild névnap

Vladan Matics szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar válogatott

2022. január 19. 15:25
MTI
Vladan Matics, a férfi kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint egyszerűen nem bírta a nyomást a magyar csapat az Európa-bajnokságon.

Kicsit dejavu érzésem van, ugyanez volt a 2019-es dániai világbajnokságon, ahol Csoki (Csoknyai István) meg én voltunk a válogatott élén. A támadás jó volt, működött, de a védekezés és a kapusteljesítmény nem volt megfelelő

- mondta szerdán az 51 éves, szerb származású edző az M4 Sport Sporthíradójában.

Kapcsolódó cikk
Kikapott Izlandtól és kiesett a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportköréből, miután 31-30-ra kikapott Izlandtól a harmadik, utolsó fordulóban, kedden a budapesti MVM Dome-ban.

A keddi, izlandiak elleni, vesztes mérkőzés kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar csapat nem tudta megoldani az egy-egy elleni ütközéseket. Szerinte a spanyol stílusú játékhoz válogatták be a játékosokat, ami a nagytestű átlövőkre és beállókra épül.

Matics kiemelte: a magyarok ellen képviselt skandináv játék a gyorslábú kézilabdázókat részesíti előnyben, akik szépen cseleznek és kiszámíthatatlanok, a széleken és betörésekben is erősek, ehhez pedig másfajta játékosok szükségesek.

A magyar válogatott játékosai az Izland elleni vereség után . Fotó: MTI/Kovács TamásA magyar válogatott játékosai az Izland elleni vereség után . Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Tatabánya korábbi vezetőedzője szerint a magyarok türelmetlenek voltak, könnyű gólokat kaptak, az együttesből mindenki hős akart lenni, de a játékosok egyszerűen nem bírták a nyomást.

A magyar válogatott egy győzelemmel és két vereséggel búcsúzott csoportjában a szlovákokkal közös rendezésű Eb-n, és a 15. helyen végzett. Ez a nemzeti együttes történetének legrosszabb szereplése.

Vladan Matics 2008 és 2010 között a férfi válogatott másodedzője volt, majd 2018-tól Csoknyai Istvánnal közösen szövetségi kapitánynak nevezték ki. 2019 júniusában Gulyás István vette át a csapat irányítását.

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 15:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29