2022. május 24.
//
Eszter névnap

Magyarországért is küzdene a veszprémiek brazil futsalosa

A Balaton Bútor FCV BL-győztes futsalosa, Serginho Paulista hosszú távra tervez Veszprémben. Lelkesen tanulja a nyelvünket, hogy idővel a magyar állampolgárságot is felvehesse. Ha a válogatottban pedig szükség lenne rá, nem titkolja: ahogy egykor a brazil színeket, úgy a magyar címeres mezt is büszkén magára öltené.

Miután az elmúlt kiírásban klubtörténeti sikert ért el a Balaton Bútor FCV azzal, hogy a bajnoki bronzérem megszerzése mellett a Magyar Kupát is elhódította, a veszprémiek hasonlóan eredményes szereplés reményében vágtak neki a 2021/2022-es kiírásnak.

A bakonyiaknak a magas célok eléréséhez sikerült Brazília egyik legikonikusabb futsalosát, Serginho Paulistát leigazolniuk. A harminckét éves játékos korábban a spanyol sztárcsapattal, az Inter Movistarral bajnoki címet szerzett és Bajnokok Ligáját is nyert.

Serginho PaulistaSerginho Paulista

Hazája mellett játszott Portugáliában, Oroszországban, Japánban és Kínában is. Utóbbi országban csapatával szintén magasba emelhette a trófeát. A Magyarországra való érkezésében szintén az motiválta, hogy segítségével a veszprémi klub szintet léphessen.

A karrierem során mindig a legnagyobb kihívásokat kerestem. A sikert csak akkor tudtam értékelni, ha azért kőkeményen meg kellett dolgozni. Örömmel és komoly tervekkel csatlakoztam a Veszprém csapatához: részese akarok lenni az egyesület első bajnoki címének

– kezdte Serginho Paulista.

Sergio úgy fogalmazott, már-már otthon érzi magát Veszprémben: városunkat csodálatos jelzővel illette. Kiemelte, a helyi szurkolók világszinten is felveszik a versenyt a drukkerekkel, a támogatásukért pedig ezúton is háláját, köszönetét kívánta kifejezni.

Ahhoz, hogy jó legyen a hangulat a csapaton belül, családias körülményekre van szükség. Az első pillanattól fogva családban érzem magam Veszprémben. Nemcsak a csapattársaim, hanem az itt élő emberek között is. Kedvesek, közvetlenek velem a polgárok.

A rutinos játékostól megtudhattuk, csapattársai segítségével a magyar nyelvet is elkezdte tanulni: napról napra többet ért, bár megjegyezte: kifejeznie magát sokkal nehezebb feladat. Ugyanakkor nem adja fel: úgy fogalmazott, ennyivel tartozik a szurkolóknak.

Vannak ajánlataim más csapatoktól is, de két lábbal a földön járok. Jelenleg megbecsülve érzem magam, a körülmények kiválóak, boldog vagyok Veszprémben. Hosszú távra tervezek Magyarországon lenni, örömmel felvenném az állampolgárságot is.

Serginho Paulista teljesítményével anno a brazil címeres mezre is rászolgált. A futsalos hozzátette, ha idővel úgy alakulnának a dolgok, hogy a magyar válogatottban számítanának rá, akkor örömmel magára öltené a piros-fehér-zöldet és teljes szívvel küzdene a magyarokért.

Az igazi célt ugyanakkor nem veszíthetjük szem elől: minden erőmmel azért küzdök, hogy az idény végén mosolyoghassunk. El akarom hitetni a társaimmal, hogy képesek lehetünk kupát és bajnokságot nyerni. Ehhez a feladathoz az egyik legjobb barátom is csatlakozott.

Az említett barát, Everton Felipe érkezését a közelmúltban jelentette be a bakonyi klub. A szélső hazájában bajnoki címet szerzett, nem feledve, hogy az ottani szövetség egyéni elismerésben is részesítette. Serginho hangsúlyozta, Ton nemcsak a pályán, az életben is nagyszerű ember.

Tonnak én vagyok az egyik, ha nem a legnagyobb rajongója. Ahogy benne, úgy az összes csapattársamban hiszek. Legyen valaki fiatal, vagy rutinos, feltétel nélkül bíznunk kell egymásban. Ugyanis csak így lehetünk sikeresek: együtt, nagybetűs csapatként!

– zárta Serginho Paulista.

Simon Dani
Domján Attila
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: tegnap 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NBI harmadik helyért, 2021/2022 1. 2022. május 27. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 10. tegnap 20:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
futsal Férfi futsal NB I, felsőház, 2021/2022 9. 2022. május 17. 20:00 Berettyóújfalu, Pálfy István Rendezvénycsarnok Berettyóújfalu Balaton Bútor FCV 2-1
futsal Férfi futsal Magyar Kupa, 2021/2022 5. 2022. május 7. 16:30 Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok Haladás VSE Balaton Bútor FCV 3-2
előző események betöltése

További cikkek

A bronzért játszhatnak a veszprémi futsalosok
A bronzért játszhatnak a veszprémi futsalosok
A Balaton Bútor FCV 6-3-ra legyőzte a vendég DEAC-ot a futsal NB I felsőházi rájátszásának záró körében. Mivel azonban a Berettyóújfalu a papírformának megfelelően nyerni tudott Újpesten, a mieink lecsúsztak a bajnoki döntőről.
„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt
„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt
Az utolsó fordulót rendezik hétfőn (19.30) a futsal NB I felsőházi rájátszásában. A Veszprémnek még maradt némi esélye a bajnoki döntőre, de ehhez a vendég DEAC legyőzése mellett az is kell, hogy az Újpest megverje a Berettyóújfalut.
Tűnőben a bajnoki döntő
Tűnőben a bajnoki döntő
A Balaton Bútor FC szoros küzdelemben maradt alul a Berettyóújfalu vendégeként a futsal élvonal felsőházi rájátszásának kedd esti rangadóján.
Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém
Elmarad a címvédés, az elődöntőben búcsúzott a Veszprém
A Balaton Bútor FC Veszprém végletekig kiélezett, nemes küzdelem után végül 3-2-re alulmaradt a szombathelyi Haladással szemben a futsal Magyar Kupa szombati, kecskeméti elődöntőjében.
Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja
Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja
A Balaton Bútor FC Veszprém a hétvégén címvédőként száll harcba a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjében. A szombati (15.30) eldöntőben a top favorit Haladás vár Fehér Zsolt legénységére.