Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémi győzelem a kézilabda-diákolimpia füredi döntőjében

2022. január 30. 15:35
A Noszlopy gimnázium fiú kézilabdacsapata nyerte meg a diákolimpiát az V-VI. korcsoportban, miután a vasárnapi döntőben nyolc góllal felülmúlta a megyei rivális Lóczy gimnázium együttesét.

A hétvégén Balatonfüred adott otthont az V-VI. korcsoportos kézilabda-diákolimpia országos döntőjének. Nyolc-nyolc fiú és leány együttes érkezett a tóparti városba, ahol három napon át két helyszínen, a Balaton Szabadidő Központban és az Eötvös iskola sportcsarnokában zajlottak a küzdelmek.

A résztvevők két-két négyes csoportban, körmérkőzéses rendszerben mérkőztek meg egymással. A fiúknál a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium és a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium is nagy reményekkel várta a seregszemlét, s mindkét csapat igazolta is a várakozásokat...

Az A-jelű csoportban a Noszlopy 24-21 arányban nyert a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium gárdáját, 37-24-re kiütötte a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium alakulatát, majd ugyancsak meggyőző fölénnyel, 40-29-re diadalmaskodott a balatonboglári Mathiász János Technikum és Gimnázium ellen.

A Noszlopy csapatát senki sem tudta megállítani - Fotó: Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia FacebookA Noszlopy csapatát senki sem tudta megállítani - Fotó: Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia Facebook

A B csoportban helyet kapó házigazda Lóczy szoros küzdelemben egy góllal győzött a tatabányai Bánki-Péch Szakgimnázium ellen (23-22), kilenccel verte a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumot (29-20), majd a csurgói Csokonai református gimnáziumnál is jobbnak bizonyult (22-18).

Így mindkét Veszprém megyei gárda veretlenül jutott az elődöntőbe, ahol a Noszlopy 36-29-re nyert tatabányai riválisa ellen, a lóczysok pedig nagy csatában múlták felül a gyöngyösieket (26-23).

Vasárnap kora délután tehát összejött a megyei álomdöntő, amelynek külön pikantériát adott, hogy a Noszlopy a BFKA Veszprém, míg a Lóczy a BFKA Balatonfüred gárdájára épül. A finálét végül a Gulyás Péter vezette Noszlopy nyerte, amely a vártnál kisebb ellenállásba ütközött a vendéglátó ellen (31-23).

A lányoknál a Noszlopy a nyolcadik helyen zárt.

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.