2022. július 1.
//
Annamária névnap

Vereséggel zárta az alapszakaszt a Balaton Bútor FCV

2022. január 31. 20:26
A brazil Ton góllal debütált, de megszakadt a veszprémiek remek sorozata, miután a futsal NB I alapszakaszának záró fordulójában kikaptak a házigazda Berettyóújfalutól. A bakonyiak két ponttal kezdhetik a felsőházi rájátszást.

Rengeteg izgalmat, parázs küzdelmet ígért a futsal NB I alapszakaszának hajrája, a hétfő esti záró forduló előtt ugyanis hét gárda pályázott a felsőházi rájátszást érő első öt pozíció valamelyikére. A tabella második helyén álló Veszprém – sorozatban aratott négy bajnoki győzelmével – már az előző fordulóban kiharcolta a felsőházi tagságot, így némileg nyugodtabban utazhatott az ötödik Berettyóújfaluhoz. A négyszeres bajnok tehát az „életben maradásért”, a Balaton Bútor pedig a minél jobb helyezésért és azzal járó több bónuszpontért szállt harcba.

A bakonyiak kispadján ezúttal Németh Gábor másodedző foglalt helyet, Fehér Zsolt vezetőedző ugyanis – Rutai Balázshoz hasonlóan – ötödik sárga lap miatti eltiltását töltötte. Bemutatkozhatott azonban a két új szerzemény, a kapus Matyi Benjámin és a brazil szélső Everton Felipe (sportági nevén Ton). A hazaiaknál Gál István és Szabó Péter hiányzott betegség miatt.

A győzelmi kényszerben lévő vendéglátó elképzelései szerint indult a rangadó, Rafinha átadásából Nagy Imre lőtte ki a bal alsó sarkot a 4. percben (1-0). A túloldalon Sergio ezúttal is agilisan futsalozott, a rövid felsőbe tartó löketét Mezei védte bravúrral.

Megszakadt a Veszprém remek sorozata (archív fotó)Megszakadt a Veszprém remek sorozata (archív fotó)

A mieink már a játékrész elején előhúzták az öt a négy elleni játékot, de nem sikerült igazán nagy helyzetet kialakítaniuk. A Berettyó veszélyesebben játszott, időt is kért Németh Gábor.

A játékrész hajrájához érve felpörögtek az események. Előbb Ton lökete pattant meg veszélyesen Horváth sarkán, majd Sergio kísérletét hárította Mezei. Az utolsó percben jártunk, amikor hazai labdavesztés után Ton vezethette a játékszert Mezeire, ám a nagyot sprintelő Horváth az utolsó pillanatban visszaért és szerelni tudott.

Egy-egy nagy helyzettel kezdődött a második felvonás. Előbb a jobb oldalon érkező Pál bombáját ütötte ki Mezei, majd a másik térfélen Takács lőtt a jobb kapufa mellé egy gyors kontra végén.

Jó iramú, harcos, lüktető mérkőzést láthatott a publikum. Tataiék nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért, ám ellenfelük állta a sarat. A meccs háromnegyedénél jártunk, amikor Nagy Imre, Rafinha és Takács tetszetős háromszögelése után utóbbi megduplázta csapata előnyét (2-0).

Öttel a vége előtt hatalmas lépést tett a győzelem felé a Berettyó. Horváth Norbert a saját térfeléről megiramodva játszotta meg a centerpozícióban helyezkedő Ráblt, s egy gyors kényszerítő után a hálóba lőtt (3-0).

A Veszprém ismét vészkapussal támadott, ami ezúttal eredményre is vezetett: Sergio balra kitett labdáját honfitársa, az újonc Ton vágta a hosszúba (3-1). A kék mezesek a hátralévő időben kapujukhoz szögezték riválisukat. A legvégén Pál szabadrúgásból veszélyeztetett, de a tizenhárom méterről eleresztett löketét védte a remeklő Mezei.

Miután az Aramis 4-4-es döntetlent játszott a Kecskeméttel, a DEAC pedig 4-2-re verte az Újpestet, a Veszprém a harmadik helyen zár, így két bónuszpontot visz magával a rájátszásba.

Így kezdik a felsőházi rájátszást: 1. Haladás (6 pont), 2. Berettyóújfalu (4 pont), 3. Veszprém (2 pont), 4. DEAC (1 pont), 5. Újpest (0 pont)

Férfi futsal NB I, alapszakasz, 18. (utolsó) forduló:
MVFC Berettyóújfalu–Balaton Bútor FC Veszprém 3-1 (1-0)
Berettyóújfalu, vezette: Zimonyi (Borbás, Sántha)
Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rábl, Rafinha
Csere: Sándor (kapus), Sipos, Tóth A., Rézműves, Kártik, Szathmári, Nagy D., Sid, Takács Z.
Vezetőedző: Trencsényi János
Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Ton, Sergio
Csere: Matyi (kapus), Fridrich, Komáromi, Dorogi, Bencsik Á, Fellembek, Kiss M.
Megbízott edző: Németh Gábor
Gólszerzők: Nagy I. (4.), Takács (31.), Horváth N. (36.), ill. Ton (36.)

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.