2022. augusztus 9.
//
Emőd névnap

Búcsúzott a Magyar Kupától a BFKA Veszprém

A több kulcsjátékosát nélkülöző, másodosztályú BFKA Veszprém hazai pályán tizenkét góllal kikapott a legjobbjaival felálló, NB I-es Gyöngyössel szemben a férfi kézilabda Magyar Kupa negyedik fordulójában.

Az NB I/B nyugati csoportjának második helyén álló BFKA Veszprém decemberben a szintén másodosztályú Pécs otthonában elért 31-31-es döntetlennel kvalifikálta magát a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

Dinko Dankovic együtteséből több kulcsjátékos is pihenőt kapott a lényegesen esélyesebb, NB I-es Gyöngyös ellen. A vendégek pedig igazolták is a papírformát, 7-0-s rajtjuk után a szünetre nyolcra növelték előnyüket, végül pedig tizenkét góllal nyertek.

A veszprémi utánpótláscsapat így búcsúzott a sorozattól.

Férfi kézilabda Magyar Kupa, 4. forduló:
BFKA Veszprém–HE-DO BRAUN Gyöngyös 29-41 (13-21)
Veszprém, DEVM csarnok, 100 néző. Vezette: Héjja, Kónya
A BFKA legjobb góldobói: Nagy Á., Körtélyesi 5-5, Szűcs B., Almásy 4-4
Vezetőedző: Dinko Dankovic
A Gyöngyös legjobb góldobói: Vasic, Varsandán, Hamidovic 7-7, Vilovszki 6, Hegedűs 4
Vezetőedző: Konkoly Csaba
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda NB I/B Felsőház, 2021/2022 10. 2022. június 4. 19:00 Veszprém, DEVM csarnok BFKA Veszprém Ózd 32-22
kézilabda Férfi kézilabda NB I/B Felsőház, 2021/2022 9. 2022. május 28. 19:00 Orosháza, Városi Sportcsarnok Orosháza BFKA Veszprém 35-34
kézilabda Férfi kézilabda NB I/B Felsőház, 2021/2022 8. 2022. május 21. 19:00 Veszprém, DEVM csarnok BFKA Veszprém Salgótarján 31-23
előző események betöltése

További cikkek

Így ünnepelt a kupagyőztes
Így ünnepelt a kupagyőztes
A férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnapi, győri fináléjában huszonhárom góllal múlta felül a címvédő Telekom Veszprém a városi rivális Fejér-B.Á.L. alakulatát. Kollégánk, Tál Dominik megörökítette az ünneplés legszebb pillanatait.
A Telekom Veszprém nyerte a „városi” kupadöntőt
A Telekom Veszprém nyerte a „városi” kupadöntőt
A Telekom magabiztosan megvédte címét, miután a 42-19-re felülmúlta városi riválisát, a Fejér-B.Á.L. Veszprémet a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnap esti döntőjében.
Bronzérmes a Pick Szeged
Bronzérmes a Pick Szeged
A bajnoki címvédő Pick Szeged szerezte meg a bronzérmet a férfi kézilabda Magyar Kupában, mivel 28-20-ra legyőzte a Budakalászt a vasárnapi helyosztón, Győrben.
Sporttörténelmi pillanat: Veszprém-Veszprém kupadöntőt rendeznek!
Sporttörténelmi pillanat: Veszprém-Veszprém kupadöntőt rendeznek!
A Telekom Veszprém komoly izgalmakat követően végül 30-27-re felülmúlta a Pick Szegedet a kézilabda Magyar Kupa szombati, győri elődöntőjében. A címvédő így vasárnap (20.00) a Fejér-B.Á.L. Veszprém együttesével találkozik a végső fináléban.
Kupadöntőbe jutott, naggyá lett a „kis Veszprém”
Kupadöntőbe jutott, naggyá lett a „kis Veszprém”
Fennállása legnagyobb sikerét érte el az Éles József vezette Fejér-B.Á.L. Veszprém, amely a férfi kézilabda Magyar Kupa szombat elődöntőjében három góllal legyőzte a Budakalász együttesét, így vasárnap este az aranyéremért szállhat harcba.