Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Páratlan különlegességek a Monokliban

2022. február 11. 4:00
A veszprémi Monokli Brunch & Cafe a közelgő Valentin-napot és a farsangi időszakot is megszínesíti étel-, ital- és édesség-repertoárjával.

Még csak néhány hónapja nyitotta meg kapuit, mára mégis Veszprém egyik legkedveltebb reggeliző-kávézójává nőtte ki magát a Monokli. Mindez nem csoda, hiszen a vendéglátóhely kollégái mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hozzájuk betérők véletlenül se csalódjanak. Ürményi Beatrix tulajdonos kiemelte: titkuk a valódi csapatmunkában rejlik.

Ürményi Beatrix és Tóth AndrásÜrményi Beatrix és Tóth András

Együttes erővel tervelték ki azt is, hogy az előttünk álló időszakban több különlegességgel is kedveskedjenek a vendégeiknek. A Valentin-napi, illetve a farsangi repertoárba már Tóth András üzletvezető biztosított számunkra betekintést. Egy-két újdonságról viszont egyelőre még nem hullot le a lepel.

Egyértelmű célunk volt, hogy további színt varázsolhassunk a palettánkra. Úgy döntöttünk, a szerelmesek napja alkalmából február 12. és 14. között egy megújult édes bagellel is kiegészítjük az étlapunkat. A péksütemény fahéjas tésztából készül: epret, égetett pillecukrot és mogyorókrémet tartalmaz.

Étvágygerjesztő, igaz? A reggeliző vezetői ugyanakkor itt még nem álltak meg: elárulták, hogy kávé- és cappucino-felhozatalukat is színesíteni fogják étkezési arannyal. Az édességek között pedig a legnagyobb attrakciójuknak a süteménynyalóka és a Paris-Brest ígérkezik.

A nyalókának a belsejében brownie bújik meg, míg a külsejét többféle öntet is díszítheti. Bízunk benne, hogy ez az édesség a gyermekek körében is kedvelt lesz. Míg a Paris-Brest ropogós, omlós tésztáját vanília öntettel és pirított mandulával töltjük meg.

Gyümölcskülönlegességek is rejtőznek a MonoklibanGyümölcskülönlegességek is rejtőznek a Monokliban

Tóth András hozzátette, a Valentin-napot követő hétvégén egy élőzenés délelőttöt is szeretnének rendezni, hogy becsempészhessék a farsangi hangulatot a Monokliba. Megtudhattok, azon a hétvégén egy francia süteménykollekcióval is megismerkedhetnek majd a vendégeik.

Az ünnepek végeztével is szeretnénk újat mutatni azoknak, akik megtisztelnek bennünket a bizalmukkal. Elöljáróban annyit elárulhatok, barbecue-t is fogunk készíteni a Monokliban, amelyhez egy külön kemencét is beszerzünk. A hús más-más formában, a bageleink mellett külön is szerepel majd az étlapunkon. Lépésről lépésre haladunk előre, a vendégeink igényeihez igazodva

– zárta az üzletvezető.

A Monokli Brunch & Cafe repertoárja a közelmúltban egy sós bagellel is gazdagodott: a Reuben névre keresztelt ételmű mákos-szezámmagos bundában pirított káposztát, barbecueszószos marhaszegyet és svácji sajtokat tartalmaz. Érdemes megkóstolni; az íz továbbra is szemközt vágó.

Galéria
Különleges kínálat a Monokliban
vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.