2022. december 5.
//
Vilma névnap

Szögi István országos rekordot döntött 2000 m-en

2022. február 18. 9:29
MTI
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) olimpikonja, Szögi István megjavította a 2000 méter magyar rekordját a Lievinben rendezett nemzetközi fedett pályás atlétikai versenyen.

A nemzetközi szövetség kiemelt fedett pályás sorozatának franciaországi állomásán férfi 2000 méteren Szögi István kiválóan teljesített, és 5:00.73 perces új országos csúcsot állított fel, több mint két másodpercet javítva Banai Róbert 1990-ben elért rekordján (5:02.98 perc).

Fotó: MASZ facebookFotó: MASZ facebook

Nagyon gyors tempót kértek Geritől, ami alapján úgy gondoltuk, hogy néhányan világcsúcsot akarnak majd futni. Tudtuk, hogy a mezőny legelejével nem szabad elmennem, így az elején nagyjából a mezőny közepére helyezkedtem. De ott hirtelen elkezdett egy kisebb szakadék lenni, ami után egyedül találtam magam, több körön keresztül is nekem kellett vezetni az üldözőbolyt

- nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának az SVSE hetedik helyen végzett futója, akinek klubtársa, Kiss Gergő Xavér iramfutóként rajtolt.

Mivel a táv legnehezebb szakaszát egyedül kellett teljesítenem, ezért az utolsó pár körre elkezdtem fáradni. Ekkor többen megelőztek, ami valamelyest segített is, hogy tudtam kire tapadni, és nem lassultam tovább. Picit sajnálom, hogy a jó hajrám ellenére sem sikerült öt perc alá becsúsznom, de összességében nagyon örülök a magyar csúcsnak. 

vehir.hu

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE fennállásának ötödik esztendejét ünnepli. Az egyesület vezetői csütörtökön este egy helyi vendéglőben értékelték az elmúlt idény eredményeit, illetve bejelentették, hogy több atlétájukkal is amatőr sportolói szerződést kötöttek.