Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szögi István országos rekordot döntött 2000 m-en

2022. február 18. 9:29 // Forrás: MTI
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) olimpikonja, Szögi István megjavította a 2000 méter magyar rekordját a Lievinben rendezett nemzetközi fedett pályás atlétikai versenyen.

A nemzetközi szövetség kiemelt fedett pályás sorozatának franciaországi állomásán férfi 2000 méteren Szögi István kiválóan teljesített, és 5:00.73 perces új országos csúcsot állított fel, több mint két másodpercet javítva Banai Róbert 1990-ben elért rekordján (5:02.98 perc).

Fotó: MASZ facebookFotó: MASZ facebook

Nagyon gyors tempót kértek Geritől, ami alapján úgy gondoltuk, hogy néhányan világcsúcsot akarnak majd futni. Tudtuk, hogy a mezőny legelejével nem szabad elmennem, így az elején nagyjából a mezőny közepére helyezkedtem. De ott hirtelen elkezdett egy kisebb szakadék lenni, ami után egyedül találtam magam, több körön keresztül is nekem kellett vezetni az üldözőbolyt

- nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának az SVSE hetedik helyen végzett futója, akinek klubtársa, Kiss Gergő Xavér iramfutóként rajtolt.

Mivel a táv legnehezebb szakaszát egyedül kellett teljesítenem, ezért az utolsó pár körre elkezdtem fáradni. Ekkor többen megelőztek, ami valamelyest segített is, hogy tudtam kire tapadni, és nem lassultam tovább. Picit sajnálom, hogy a jó hajrám ellenére sem sikerült öt perc alá becsúsznom, de összességében nagyon örülök a magyar csúcsnak. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.