2022. július 1.
//
Annamária névnap

Tizenhárom gólos meccsen maradt alul a Balaton Bútor FCV

2022. február 28. 22:37
A veszprémi futsalcsapat izgalmas, fordulatos mérkőzésen 7-6-ra kikapott az Újpest vendégeként az NB I felsőházi rájátszásának hétfő játéknapján.

A címvédő Haladás elleni hazai veresége után idegenben, az Újpest vendégeként folytatta szereplését a futsal NB I felsőházi rájátszásában a Veszprém. Az élmezőnyre tapadni szándékozó bakonyiak helyzetét nehezítette, hogy az egyaránt sérült Boromisza Dániel, Sergio és Bencsik Ádám is hiányzott a keretükből.

A kezdő sípszó előtt egyperces néma főhajtással emlékeztek a felek a lila-fehérek korábbi futsalosára, Poncok Csabára, aki rövid betegség után, 36 évesen a napokban életét vesztette.

Álomszerűen indult a bajnoki a Veszprém számára, Fridrich bal oldali szögletét követően Pál tizennégy méterről jobbal védhetetlenül zúdított a hosszú felsőbe az első percben (0-1).

A Veszprém uralta a találkozót, Ton a kapufát találta el, Tatai lövését pedig Vámosi védte. A 9. minutumban aztán megduplázta előnyét a vendég gárda. Komáromi ugyanis szép csellel csapta be Sántát az oldalvonal mellett, majd kilőtte a hosszú alsót (0-2).

Spandler hálója hétszer zördült meg (archív fotó)Spandler hálója hétszer zördült meg (archív fotó)

Gyorsan felocsúdtak a fővárosiak, a játékrész derekánál Suscsák lőtte ki Fridrich mellett a hosszú alsót. A 14. minutumban pedig Szeghy húzott el a bal oldalon, majd a középen érkező Ricardohoz passzolt, aki megelőzte Tont és a hálóba lőtt (2-2). S ezzel még nem volt vége. Horváth löketét Spandler még védte, a kipattanót azonban Ricardo bevágta (3-2).

Lüktető, izgalmas, fordulatos mérkőzést láthatott a publikum. Szerencsére a mieinkben is maradt még muníció. Tatai az utolsó előtti percben éles szögből, külsővel hatalmas gólt vágott, így egállal vonulhattak pihenőre a csapatok (3-3).

Hazai helyzettel indult a második felvonás: Suscsák emelt a felső lécre. Nem sokkal később viszont már jóval pontosabb volt a vendéglátó: Szeghy kapta meg a labdát a felezővonal közelében, tolt rajta egyet és tizenkét méterről hatalmas bombát zúdított a bal felsőbe. Kisvártatva megduplázta a különbséget Németh Péter legénysége, miután Sánta távoli löketét Spandler a saját kapujába ütötte (5-3).

Tovább lüktetett a mérkőzés, előbb Sánta, majd a túloldalon Ton trafálta telibe a keresztlécet. A meccs háromnegyedénél ismét zördült a veszprémi háló. Ricardo jobb oldali sarokrúgását követően Szeghy sodorta be testtel a játékszert a hálóba (6-3).

Öt a négy elleni játékra váltott a Fehér-csapat, ami azonnal eredményre vezetett: Tatai húzott befelé, majd a kapufa segítségével a jobb alsóba durrantott. Maradt a vészkapusos játék, s bő három perccel a vége előtt – Rutai találatának köszönhetően – még közelebb lopódzott a Balaton Bútor (6-5).

Beszorultak a negyedik kerületiek, Tatai löketét kétszer is védte Vámosi. Mégis az Újpest növelte előnyét. Spandler ugyanis a hatoson belül ütközött Suscsákkal, így büntetőt ítélt a játékvezető, amit Harnisch kíméletlenül értékesített. Az utolsó másodpercben Ton szépített, a Veszprém így végül egyetlen góllal maradt alul (7-6).

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 3. forduló:
Újpest FC-220 Volt–Balaton Bútor FC Veszprém 7-6 (3-3)
Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia. Vezette: Szilágyi (Forgács, Szabó P.)
Újpest: Vámosi – Szeghy, Östör, Suscsák, Harnisch
Csere: Tyukász (kapus), Balogh, Sánta, Horváth B., Sobral, Panyi
Vezetőedző: Németh Péter
Veszprém: Spandler – Pál, Tatai, Fridrich, Rutai
Csere: Koncsol (kapus), Komáromi, Ton, Dorogi, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Suscsák (11.), Ricardo (14., 15.), Szeghy (25., 31.), Sánta (27.), Harnisch (40. – büntetőből), ill. Pál (1.), Komáromi (8.), Tatai (19., 32.), Rutai (37.), Ton (40.)

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.