2022. július 1.
//
Annamária névnap

Fordulatos meccsen fontos győzelem

2022. március 9. 21:11
Legyőzte a vendég Berettyóújfalut a futsal NB I felsőházi rájátszásának szerdai meccsén, így életben tartotta bajnoki döntős álmait a Balaton Bútor FC Veszprém.

A futsal élvonal felsőházi rájátszását két vereséggel kezdő, az alapszakaszból hozott két bónuszpontjával a negyedik helyen álló Veszprém szerda este annak tudatában fogadta a hétpontos Berettyóújfalut, hogyha ismét kikap, búcsút inthet a bajnoki döntőről szövögetett álmainak.

A mieinknek tehát égető szükségük volt a három pontra, csakhogy az MVFC volt az egyetlen gárda, amely ellen egyetlen pontot sem sikerült szerezniük az idei alapszakaszban. Ráadásul Boromisza Dániel és Sergio – a brazil bekerült a keretbe, de nem lépett pályára – után nemrégiben Bencsik Ádám is sérülést szenvedett, így tovább csökkentek Fehér Zsolt variációs lehetőségei.

A kezdő sípszó előtt a Noszlopy gimnázium V-VI. korcsoportos futsalcsapatát köszöntötte a nagyjából nyolcszáz fős publikum, a fiatalok ugyanis a közelmúltban második helyezést értek el a diákolimpia hazai rendezésű országos döntőjében.

A vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, de az első, kisebb helyzetet veszprémi oldalon jegyezhettük fel: Tatai távoli lökete elkerülte a kaput. A túloldalon Horváth próbálkozott, itt már védenie kellett Spandlernek.

Nem sokkal később aztán bizonytalanul jött ki kapujából a Balaton Bútor válogatott kapusa, Matheus el tudta pöccinteni mellette a játékszert, ami a kapufán csattant. A mieinknél Ton villant meg: a középre tartó löketét könnyedén védte Mezei.

Jó iramú, lüktető, kifejezetten élvezetes találkozót vívott a két élcsapat. A 10. percben láthattuk az addigi legnagyobb helyzetet, amikor is Matheus közeli lövését Spandler bravúrral kispárgázta. A Veszprém viszont élt a kínálkozó lehetőséggel: Komáromi szögletét követően a rövid oldalon berobbanó Fridrich pörgetett a hosszúba (1-0).

A gól után még inkább megélénkült a házigazda játéka, amely kontrollálta a játékot. Tatai a hálóba is bombázott, de a játékvezető már szabálytalanságot jelzett a lövést megelőzően. Az utolsó percekben a négyszeres bajnok beszorította a vendéglátót, amely szervezetten védekezett, így már nem változott az állás.

A második felvonást is nagy elánnal kezdték a felek, felválta forogtak veszélyben a kapuk. A 23. minutumban Tatai bal oldali berúgásából Pálhoz került a labda, aki tolt egyet, majd nagy erővel a rövid alsóba bombázott (2-0).

A fekete mezeseknél is feljegyezhettünk egy hatalmas lövést: Rafinha 15 méterről a felső kapufát trafálta telibe. A bakonyiak harcosan, nagy szívvel küzdöttek, de a koncentráció lankadni látszott.

A 29. percben Kártik szépített, majd egy perccel később Nagy Imre bombázott a hosszú felsőbe Rábl szöglete után (2-2). Vérszemet kapott a Trencsényi-csapat. Kártik passzolta be a labdát a kimozduló Spandler mellett Rafiinhának, aki a hálóba is lőtt (2-3).

A Veszprém azonban bizonyította, hogy van tartása, s ekkor sem zuhant össze. Tatai hattal a vége előtt szép csellel csapta be az oldalvonal mellett Nagyot, majd a rövidbe lőtt. A közönség még a gólt ünnepelte, amikor a csapatkapitány fejjel Rutaihoz továbbított, a center pedig lefordult Szabóról és Mezeit is mattolta (4-3).

Azonnal öt a négy elleni játékra váltottak a berettyóújfaluiak, de eladták a labdát, Pál pedig a saját térfeléről a kapuba ívelt (5-3). A végjátékban is vészkapussal rohamozott a rivális, de több gól már nem esett.

A Veszprém roppant értékes diadalt aratott, két pontra megközelítve legyőzöttjét a tabellán.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 4. forduló:
Balaton Bútor FC Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 5-3 (1-0)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Hartung (Sipos, Muhari)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai
Csere: Matyi, Koncsol (kapusok), Komáromi, Ton, Dorogi, Sergio, Fellembek, Molnár R., Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Berettyóújfalu: Mezei – Horváth N., Nagy I., Rábl, Rafinha
Csere: Sándor (kapus), Daróczi, Szabó P., Kártik, Duró, Nagy D., Takács Z., Matheus
Vezetőedző: Trencsényi János
Gólszerzők: Fridrich (11.), Pál (23., 38.), Tatai (34.), Rutai (35.), ill. Kártik (29.), Nagy I. (30.), Rafinha (32.)

Edzői értékelések

Fehér Zsolt: – Pál Patrik nyolc napig nem edzett, Rutai Balázs két napja betegeskedik, emberfeletti az a teljesítmény, amit a játékosaim letettek ma az asztalra. Azért dolgozunk, hogy bejussunk a döntőbe. Ha így tudnak egymásért küzdeni a fiúk, akkor szép jövő elé néz a csapat. Nagyon büszke vagyok rájuk!

Trencsényi János: – A megszokott kiélezett, ki-ki meccset játszotta a két csapat. Több fordulópont is volt a mérkőzésen. A második félidőben fordítani tudtunk, így nagyon fájó a vereség. A jobb helyzetkihasználás és a koncnetráció döntött ma.

 

Képek
Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.