Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

Döntetlennel zárta a csoportkört a Szeged

2022. március 10. 21:33 // Forrás: MTI
A Pick Szeged a harmadik helyen végzett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, miután házigazdaként 29-29-es döntetlent játszott a francia Montpellier-vel az utolsó forduló csütörtöki játéknapján.

A magyar bajnoki címvédő a német Flensburg csapatával találkozik a rájátszás első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért.    

Eredmény, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
Pick Szeged-Montpellier HB (francia) 29-29 (17-16)
lövések/gólok:
47/29, illetve 49/29
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 6/3
kiállítások: 10, illetve 10 perc

A hazaiak keretéből ezúttal Bánhidi Bence és Luka Stepancic hiányzott, a vendégcsapattal viszont Hugo Descat, Gilberto Duarte, Olafur Gudmundsson, Lucas Moscariello és Valentin Porte sem utazott el Szegedre.

A szegedi Borut Mackovsek (k), valamint Karl Wallinius (b) és Benjamin Bataille (j), a francia csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14. fordulójában játszott Pick Szeged - Montepellier HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. március 10-én. MTI/Ujvári SándorA szegedi Borut Mackovsek (k), valamint Karl Wallinius (b) és Benjamin Bataille (j), a francia csapat játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 14. fordulójában játszott Pick Szeged - Montepellier HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. március 10-én. MTI/Ujvári Sándor

Jól kezdett a házigazda, ám ezt egy viszonylag hosszú megingás követte, amit a franciák előbb egy 3-0-s, majd egy 4-1-es sorozattal használtak ki, így a 18. percben 9-7-re vezettek. A Szeged igyekezett gyors akciókkal, sok mozgással kihasználni a Montpellier nyitott védekezését, az osztrák Sebastian Frimmel vezérletével fordított, és bár egy újabb 4-1-es szakasz végén megint a vendégek álltak jobban (16-14), az első félidő sorozatban három szegedi góllal zárult.    

A szünet után sem változott a játék képe, a franciák újabb 4-1-es sorozatára a magyar bajnok 6-1-gyel válaszolt, és a találkozó háromnegyedénél 25-21 volt az állás a javára. Mindkét csapat jól játszott, de a stabilitás hiányzott a teljesítményükből, ezért alakult ilyen hullámzóan az eredmény. A Szeged hiába vezetett az ötvenedik percben 27-23-ra, ellenfele egyenlített. Az utolsó perc döntetlen állásról kezdődött, a Montpellier emberelőnyben volt, de újabb találat már nem született, ami a hazaiaknak kedvezett.    

A szegedieknél Mario Sostaric hat, Sebastian Frimmel öt, a vendégeknél Diego Simonet és Lucas Pellas is öt gólt lőtt.

A két csapat 13. egymás elleni tétmeccsén öt-öt győzelem mellett harmadszor született döntetlen.

A Szeged nyolc győzelemmel, három döntetlennel és három vereséggel zárta a csoportkört. A Flensburg-Handewitt elleni párharc első mérkőzését március 30-án vagy 31-én játsszák Németországban, a visszavágót egy héttel később Szegeden rendezik.

Az A csoport végeredménye: 1. Aalborg HB (dán) 22 pont, 2. THW Kiel (német) 21, 3. Pick Szeged 19, 4. Montpellier HB 17, 5. Vardar Szkopje (északmacedón) 13, 6. Elverum HB (norvég) 8, 7. PPD Zagreb (horvát) 8, 8. Meskov Breszt (fehérorosz) 4    

Pontegyenlőségnél az egymás elleni eredmények rangsoroltak. Az első két helyezett a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutottak.

vehir.hu
további cikkek
Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. tegnap 4:03 Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Telekom Veszprém Nagy László: Cél a bajnoki győzelem és a kupasiker! Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója az M1 aktuális csatorna megkeresésére hangsúlyozta: a négyes döntőről szóló álmokkal, vágyakkal vágott neki az idénynek a klub.  2024. május 1. 22:54 Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Telekom Veszprém Idén sem zúg az „Építők” Kölnben Ahogy az elmúlt kiírásban, a Telekom Veszprémnek idén sem sikerült kiharcolnia a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében való szereplést. Az „Építők” a sorozat negyeddöntőjének szerda esti visszavágóján 33-28-ra kikapott a dán Aalborg Handbold vendégeként, így összesítetésben 64-60-ra alulmaradt a párharcban. 2024. május 1. 20:24 Ludovic Fabregas: Szép kihívás előtt állunk! Telekom Veszprém Ludovic Fabregas: Szép kihívás előtt állunk! A Telekom Veszprém egygólos előnnyel várhatja a házigazda, dán Aalborg Handbold elleni kézilabda BL-negyeddöntő szerda esti (18.45) visszavágóját. Az „Építők” francia válogatott beállósa, Ludovic Fabregas a klub hivatalos honlapjának azt nyilatkozta, társaival sokat tanultak az első mérkőzésből. 2024. április 30. 15:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.