Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

Találkozások Zenevárosban

2022. március 16. 12:00
Beléphetsz egy ajtón, ami ezer más ajtóhoz vezet. A Hangvető korokon, kultúrákon és műfajokon átívelő koncertsorozata Veszprémben, a Zene Városában. Március 30-án, május 13-án és 30-án a Napfonat, Sena, Meybahar, Ana Alcaide, Jyotsna Srikanth és a Mendelssohn Kamarazenekar egyedi produkcióit hallhatjátok a Hangvillában.

A Találkozások Zenevárosban egyszeri zenei együttállások sorozata. A Hangvető által felkért művészek olyan együttműködéseket hoznak létre, melyben egyesítik az általuk képviselt hagyományt és zenei nyelvet. A nyugati és indiai klasszikus zene, a középkori és kortárs hagyományok, ghánai és magyar dallamok olvadnak egymásba a koncerteken.

Elsőként a világhírű indiai klasszikus hegedűművész Jyotsna Srikanth és a Mendelssohn Kamarazenekar, Veszprém büszkesége egyesítik erőiket a Hangvilla színpadán. Március 30-án Kováts Péter, a Mendelssohn Kamarazenekar vezetője és Weyer Balázs, a sorozat megálmodója nyitják az estet, melyben először „hagyományos” komolyzene, a második részben Srikanth kompozíciója csendül fel. A Raga Seasons a hat indiai és négy európai évszak közötti párhuzamokat tárja fel a zene nyelvén. Az alkotóval a koncert utáni közönségtalálkozón személyesen is megismerkedhettek!

A sorozat második koncertjén Ana Alcaide, a nyckelharpa-n (svéd billentyűs hárfán) szefárd és spanyol ihletésű kompozíciókat játszó újító és a Meybahar, a mediterránt idéző meditatív szeánszok magyar mesterei alkotnak együtt május 13-án. Sena, a ghánai-magyar MC és énekes pedig a Napfonat a capella csapatával együtt készül a május 30-i koncertre.

Magyarországon először Veszprém nyerte el a Zene Városa címet az UNESCO Kreatív Városok Hálózatának tagjaként 2019-ben,és ad otthont a különleges zenei találkozásoknak. A sorozat kiemelt közönsége az élménypedagógiára nyitott veszprémi tanárok, és azok a diákok, akik először találkoznak élőben ezekkel a műfajokkal. Tanár és diák- kedvezménnyel, közönségtalálkozókkal és beszélgetésekkel várunk a Hangvillában! A koncertsorozat szervezője a Hangvető. A Találkozások sokszínűsége, korokat, kultúrákat és embereket összekötő íve megelőlegezi az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programjait, melyekben hangsúlyos szerepet kap a zene.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.