Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Flensburg elbúcsúztatta a Szegedet

2022. április 7. 20:39 // Forrás: MTI
A Pick Szeged nem jutott negyeddöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel házigazdaként 36-35-re legyőzte ugyan a német Flensburgot a rájátszás első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 60-57-es összesítéssel elveszítette a párharcot.

A németek múlt szerdán 25-21-re győztek az első mérkőzésen.

Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
Pick Szeged - Flensburg-Handewitt (német) 36-35 (17-18)
lövések/gólok:
55/36, illetve 52/35
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 5/4
kiállítások: 2, illetve 2 perc
Továbbjutott: a Flensburg, 60-57-es összesítéssel.

A hazaiak keretéből Luka Stepancic és Bánhidi Bence, a vendégektől Lasse Möller, Franz Semper és Aaron Mensing hiányzott, Magnus Röd pedig bár be volt nevezve, nem lépett pályára.

A Szeged nagyon rosszul kezdett, öt perc után már 0-3 volt az állás. Ezt követően tíz percig felváltva estek a gólok, ami a németek számára rendkívül kényelmes forgatókönyv volt, hiszen ekkor már megnyugtató előnyben játszhattak. A javuló védekezésükre alapozó házigazdák gyors ellenakciókkal 3-0-s sorozatot produkáltak, és egyenlítettek. Miután a Flensburg megint ellépett kettővel, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért, a kapuba pedig Mirko Alilovic helyett Mikler Rolandot állította.

A szegedi Borut Mackovsek (b) és a német csapatban játszó Mads Mensah Larsen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott Pick Szeged - Flensburg-Handewitt visszavágó mérkőzésén Szegeden 2022. április 7-én. MTI/Rosta TiborA szegedi Borut Mackovsek (b) és a német csapatban játszó Mads Mensah Larsen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutásért játszott Pick Szeged - Flensburg-Handewitt visszavágó mérkőzésén Szegeden 2022. április 7-én. MTI/Rosta Tibor

Támadásban jól teljesített a magyar bajnoki címvédő, ellenfele gyors ellencsapásait azonban nem tudta megfékezni. A szegediek a 27. percben vezettek először, viszont a szünetben ismét jobban álltak a vendégek, akik végig magabiztosan őrizték összesítésbeli előnyüket, mert néggyel kevesebb lövést rontottak, mint ellenfelük.

A második félidő elején a Szeged visszavette a vezetést, majd egy újabb hármas gólsorozat után a 43. percben már kettővel jobban állt a Flensburgnál. Rendkívül izgalmas hajrát ígért, hogy az 52. percben 33-30-ra ellépett a Pick, ám a folytatásban hat percig nem talált a hálóba, így nem volt esélye a továbbjutás kiharcolására.

A szegedieknél Sebastian Frimmel hat, Matej Gaber öt gólt szerzett, Bodó Richárd viszont 11 lövésből csupán hármat értékesített. A túloldalon Hampus Wanne kilenc, a mezőny legjobbjának megválasztott Jim Gottfridsson hét, Johannes Golla hat találatig jutott.

A kapusok közül Mikler kilenc, Alilovic három, a vendégeknél Benjamin Buric 11 védéssel zárt.

A két csapat kilencedik egymás elleni mérkőzésén egy döntetlen és hat Flensburg-siker mellett másodszor győzött a Szeged.    

szerdán játszották:
Telekom Veszprém-Vardar Szkopje (északmacedón) 31-31 (18-13)
Tj.: a Veszprém
, 61-53-as összesítéssel.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. ma 20:03 Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Telekom Veszprém Momir Ilics: egy labda dönthet a negyeddöntőben Momir Ilics, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint egy labda dönthet a dán Aalborg HB elleni párharcban, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. ma 19:53 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. ma 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.