2022. július 1.
//
Annamária névnap

Négyes döntőben a címvédő

2022. április 20. 20:41
Szűk hazai sikere után szerda este idegenben kiütötte a Kecskemét gárdáját Balaton Bútor FC Veszprém, amely így kettős győzelemmel jutott a futsal Magyar Kupa május 7-8-ai négyes döntőjébe.

Két héttel ezelőtti, 4-3-as hazai sikerének köszönhetően szűk, egygólos előnyből várhatta a futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének kecskeméti visszavágóját a címvédő Veszprém.

Fehér Zsolt vezetőedző amúgy is szűk kerete tovább fogyatkozott a találkozó előtt. Boromisza és Sergio ugyanis továbbra is hiányzott sérülés miatt, Komáromi Péterrel pedig közös megegyezéssel szerződést bontott a bakonyi klub.

Nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a felek. A mieinknek egy perc sem kellett az első lehetőségekhez: előbb Pál hat méterről eleresztett szabadrúgása szállt a kapu fölé, majd Fridrich lőtt mellé.

A túloldalon Bíró, pár perccel később pedig az exveszprémi Bencsik Roland került helyzetbe, ám Spandler mindkétszer hárított. Rigó sem akart lemaradni „kollégája” mögött – az alföldi hálóőr Ton löketét hatástalanította.

A Veszprém sikeréhez kétség sem férhetett (archív fotó)A Veszprém sikeréhez kétség sem férhetett (archív fotó)

A 8. percben Hadnagy fordult le védőjéről, s lőtt a kapu mellé. A másik térfélen Rutai már közelebb járt a gólszerzéshez, de a kapufa „közbeszólt”.

A folytatásban a Veszprém előtt adódtak nagyobb lehetőségek. A játékrész derekánál Ton nézhetett farkaszemet Rigóval, aki bravúrral védett. A labda ismét Tonhoz került, aki ezúttal fejjel próbálkozott, de Rigó ismételni tudott.

Öttel a szünet előtt ismét a veszprémiek brazilja hívta fel magára a figyelmet, aki szép cselek után tolt egyet a labdán, majd kilenc méterről hatalmas kapufát lőtt. A hajrában Mánya veszélyeztetett, Spandler ezúttal is résen volt.

Nagyszerűen indult a második felvonás a mieink számára: Rutai lefordult Mányáról, majd ballal a rövidbe zúdította a játékszert (0-1).

Ton szerzett labdát becsúszva a saját alapvonala előtt, aztán egy remek sprint után a jobb oldalon megiramodó Tataihoz passzolt. A csapatkapitány azonnal visszaadta a labdát Tonnak, a brazil önzetlenül továbbított a bal oldalon érkező Bencsik Ádámnak, aki a szép figura végén megduplázta a különbségét (0-2).

A Balaton Bútor kiválóan védekezett. A meccs háromnegyedénél jártunk, amikor Ton beadását követően Bencsik Rolandról Tataihoz pattant a labda, aki térddel a hálóba juttatta a labdát (0-3).

Az alföldiek időt kértek, s öt a négy elleni játékra váltottak. Kevés sikerrel. Tatai ugyanis lecsapott a labdára, majd a saját térfeléről az üres kapu emelt. S ezzel még nem volt vége: kisvártatva Pál jegyzett kísértetiesen hasonló találatot, végleg eldöntve a továbbjutás kérdését (0-5).

A hajrára érkeztek a pályára a veszprémi fiatalok. A Fehér-csapat is előhúzta az öt a négy elleni játékot, méghozzá eredményesen. Előbb Ton ugyan még a felső kapufát találta el, másfél perccel a vége előtt aztán Rutai átadásából Tatai állította be a végeredményt (0-6).

A címvédő tehát kettős győzelemmel jutott tovább a május 7-8-ai kecskeméti négyes döntőbe.

A Magyar Kupa négyes döntőjének mezőnye: Veszprém, Haladás, DEAC, Rubeola FC

Férfi futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, második mérkőzés:
Kecskemét–Balaton Bútor FCV Kecskemét 0-6 (0-0)
Kecskemét, 400 néző. Vezette: Tamási (Czene-Joó, Deme)
Veszprém: Spandler – Tatai, Fridrich, Pál, Rutai
Csere: Matyi, Koncsol (kapusok), Ton, Dorogi, Sergio, Bencsik Á., Molnár, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Kecskemét: Rigó – Bíró, Bencsik R., Hadnagy, Mánya
Csere: Mészáros (kapus), Klacsák, Kajtár, Risztics, Öreglaki, Boznánszky, Sallai, Kovács Á., Kulcsár
Játékos-edző: Mánya Szabolcs, Risztics Darko
Gólszerzők: Rutai (22.), Bencsik Á. (26.), Tatai (30., 33., 39.), Pál (34.)
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 10-3-as összesítéssel

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.