Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Egyetemkör és pályabúcsúztató

2022. április 20. 21:11 // Forrás: VEDAC
Az Egyetemkör hagyománya, a sport szeretete és a nagy sikereket megélt atlétikapálya búcsúztatásának hangulata találkozik a városi stadionban.

A Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet, a Veszprémi Egyetemi Sport Club és a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club közös szervezésében valósul meg a 20. Egyetemkör Futóverseny és VEDAC pályabúcsúztató esemény április 27-én, szerdán.

A Pannon Egyetemen és a városi stadionban is felújítási munkálatok zajlanak, kezdődnek, ezért idén új útvonalat jelöltek ki a szervezők a futóverseny számára a Pannon Egyetem felső kampuszától a VEDAC otthonát jelentő városi stadionig. A közös szervezésű verseny az egyetemi polgárok és a VEDAC sportolói mellett várhatóan a veszprémi és környékbeli lakosság figyelmét is felkelti.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A megszokott futókört az egyetemet érintő beruházások miatt idén módosítanunk kellett, ebben valós alternatívát tudott nyújtani a VEDAC, aki májusban búcsúzik régi atlétikai pályájától. A korábbi évek együttműködése és a közös motiváció adta az ötletet, hogy az Egyetemkör futás és a VEDAC pályabúcsúztató közösen valósuljon meg

– tájékoztatott Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet igazgatója.

A Pannon Egyetem felső kampuszán, az N épület bejárata elöl rajtol a verseny, melyre 16.30 és 17.30 között van lehetőség regisztrálni. A futóverseny távja 2 kilométer, az útvonal a Pannon Egyetem felső kampusz „N” épület bejárata – József Attila utca – Wartha Vince utca – Veszprémi városi stadion.

A közös bemelegítést követően a nyílt futam 17.45-kor, a Pannon Egyetem futam 18.00-kor rajtol.

Hosszú évek óta várat magára az atlétika pálya felújítása, mely funkcionalitásában is bővülni fog. A futópálya a jelenlegi 6 sávosról 8 sávosra bővül, többek között megújul a gerelyhajításra, magasugrásra és távolugrásra alkalmas pályafelület is. Rendkívül sok és kitartó munka előzte meg az atlétika pálya felújítását, mely kapcsán köszönet illeti a finanszírozó Emberi Erőforrások Minisztériumát, támogatóinkat, Veszprém MJV Önkormányzatát és a Magyar Atlétikai Szövetséget, valamint a VEDAC-on belül edző kollégáimat, akik a tervezés mellett mindig igyekeztek alkalmazkodni a változó körülményekhez

– érvelt Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója.

A pályafelújítás miatt átmeneti létesítményhiánnyal fognak küzdeni az altéták, de a városon belüli részmegoldások és a közeli települések pályahasználati lehetőségei át fogják hidalni a problémát.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.