2022. július 1.
//
Annamária névnap

Négyes döntő előtt fontos bajnoki

2022. május 1. 11:05
Mozgalmas hét vár a Balaton Bútor FC Veszprém futsalcsapatára, amely hétfőn (18.30) kiemelt fontosságú bajnokit játszik az Újpest vendéglátójaként, hétvégén pedig címvédőként szerepel a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjében.

A veszprémi futsalcsapatnak továbbra is feltett szándéka, hogy döntőt játsszon az NB I idei kiírásában, vagyis a felsőházi rájátszást a második helyen zárja (az első pozíció már biztosan a címvédő Haladásé). A mieink jelenleg a tabella harmadik helyén állnak, hátrányuk három pont az egy meccsel többet játszó Berettyóújfaluval szemben, amely szombaton 4-4-es döntetlent játszott Szombathelyen.

A képlet tehát egyértelmű: a bakonyiaknak hozniuk kell az eredetileg múlt péntekre kiírt, majd hétfőre halasztott hazai fellépésükön az ötödik helyet elfoglaló, a bronzpárbajról áhítozó Újpest ellen. Ebben az esetben ugyanis a következő körben ki-ki mérkőzést vívhatnak a második helyért a Berettyó otthonában.

Itthon akarjuk tartani a három pontot az Újpest ellen. Egyértelmű szándékunk, hogy uraljuk a mérkőzést, az történjen a pályán, amit mi szeretnénk, nekünk kell irányítani. Nagyon fontos számunkra a győzelem, hiszen pontszámban beérhetjük a Berettyóújfalu gárdáját, s tovább harcolhatunk a bajnoki döntőért

– húzta alá a veszprémiek vezetőedzője, Fehér Zsolt. A szakember szerint a fővárosi lila-fehérek erőssége a centerjáték, amira nagy figyelmet kell majd fordítani tanítványainak. Hozzátette: több remek egyéni kvalitású játékos is található a fővárosiak keretében.

A két gárda már háromszor találkozott az idény során. Az alapszakasz hazai meccsén 7-0-ra nyertek a mienk, idegenben viszont 3-2-re alulmaradtak. A rájátszás budapesti meccsén szintén az Újpest örülhetett, miután gólzáporos meccsen 7-6-ra győzni tudott. A Veszprémnek tehát van miért visszavágni, s erre hazai környezetben minden esélye meg is van.

Ugyanazt várom a csapatomtól, amit az eddigi hazai mérkőzéseken: az elejétől kezdve a végéig menni, küzdeni kell, nem ismerhetjük az elveszett labda fogalmát. Koncentrálni kell a helyzeteinknél és védekezésben is. Nem kérdés, hogy hazai környezetben a szurkolóink segítségével erős csapatot alkotunk. Jó mérkőzést követően játszunk újra a Március 15. utcai csarnokban. Bizakodó vagyok és tudom, hogy mindenki átérzi ennek a meccsnek a fontosságát

– fogalmazta meg elvárásait a szakember, aki jelenleg minden idegszálával a bajnokságra koncentrál. A Magyar Kupa hétvégi kecskeméti négyes döntője – ahol a címvédő Veszprém szombaton a Haladással csap össze a fináléba kerülésért – csak az Újpest elleni bajnoki lefújását követően kerül napirendre.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.