2022. június 29.
//
Péter, Pál névnap

Nem hátrálnak a küzdelemtől

Nehéz, de nem lehetetlen feladat előtt áll a Balaton Bútor FCV, amely hétfőn este (18.30) Debrecenben lép pályára az NB I bronzpárbajának negyedik felvonásán. Hatalmas a tét, hiszen ha a DEAC otthon tartja a pontokat, akkor egyúttal az érmet is bezsebeli, ám ha a Veszprém nyer, pénteken újabb diadalt kell aratnia hazai környezetben a dobogós pozíció megszerzéséhez.

Sokan azt gondolhatták, hogy a Balaton Bútor FCV helyzete már-már reménytelen az idei bajnoki bronzéremre tekintve, ám Tatai József és társai máshogy gondolkodtak: azt követően, hogy a három nyert mérkőzésig tartó párharc első és második felvonásán is vereséget szenvedtek a Debrecentől, az elmúlt pénteken úgy múlták felül a vendég riválisukat, hogy valósággal öröm volt nézni.

Kapcsolódó cikk
Tovább küzdhet a bronzért a Veszprém
Azzal, hogy pénteken este 6-3-ra felülmúlta a vendég Debrecent, a Balaton Bútor FCV életben tartotta reményeit a bajnoki bronzéremre.

Egy teljes perc sem telt el a találkozóból, de Pál Patrik duplájával máris kettővel vezettek a hazaiak. Aztán jött a csapatkapitány Tatai József is, a szünetben pedig 5-0-t mutatott a Március 15. utcai sportcsarnok eredményjelzője. A kék-fehérek végül 6-3-as diadalt arattak, a lefújást követően pedig együtt ünnepeltek szurkolóikkal, akik immár több mint tíz éve részei a veszprémi futsalcsaládnak.

A válogatott kapus, Spandler Mátyás védéseire hatalmas szüksége lesz a bakonyiaknakA válogatott kapus, Spandler Mátyás védéseire hatalmas szüksége lesz a bakonyiaknak

A második fiaskó után pont egy idősebb, rutinos szimpatizánssal sodort össze az élet, aki ahelyett, hogy letargiába borulva, a panaszait sorolva elfordult volna a csapattól, érdekes meglátással fogadott. Úgy vélekedett, jobb dolog nem is történhetett volna a gárdával, minthogy komoly hátrányból felállva, sorozatban három győzelmet aratva szerezhessen idén bajnoki bronzérmet.

Ugyanis véleménye szerint a Balaton Bútor FCV-t pontosan ez a fajta küzdőszellem különbözteti meg más, helyi sportcsapatoktól. 

Annyi biztos, hogy a veszprémiekre hétfőn este (18.30) újabb kemény küzdelem vár: Fehér Zsolt együttese a negyedik összecsapást idegenbeli környezetben, a debreceni DESOK Csarnokban játssza. Ha Tataiéknak sikerül nyerniük, akkor pénteken este (18.30) hazai közönség előtt, a Március 15. utcai sportcsarnokban kerül majd pont az ütközet végére.

Közvetítés:

Simon Dani
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.