2022. december 5.
//
Vilma névnap

Bartha-Kéri és Szögi is remekelt Prágában

A Sportolj Velünk SE (SVSE) mindkét olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka és Szögi István is nagyszerűen szerepelt a pünkösd hétfőn Prágában rendezett bronz besorolású versenyen. Előbbi egyéni, utóbbi idei legjobbját javította meg.

A cseh fővárosban volt a nagyobb létszámú magyar induló, közülük Bartha-Kéri Bianka érte el a legjobb eredményt. Az SVSE versenyzője hatalmas futással 2:01.18-ra javította élete legjobbját 800 méteren, és az előkelő 2. pozícióban zárta a kétkörös távot.

Fotók: MASZFotók: MASZ

Nagyon örülök a mai teljesítményemnek, jól éreztem magam futás közben, úgy érzem, hogy megint léptem egy nagyot előre az egyéni csúcsom megjavításával. Mivel alacsonyabb termetű vagyok, ezért mindig próbálom magamban sulykolni, hogy már a rajt után rögtön be kell állnom a mezőny elejére, mert így jobban ki tudok maradni a verekedős részéből, ha minél előrébbről kezdek. Manchesterben közvetlenül a nyúl mögé helyezkedtem, ami ott a nagyobb szél miatt megbosszulta magát. Viszont most ez a része is nagyon jól alakult a futásnak, a nyúl után kettővel álltam be a mezőnybe, éreztem, hogy menni kell, mert jól esik, és a végén próbáltam hajrázni. Kedden utazom tovább Bergenbe, ahol szerdán fogok 800-at futni, azt is várom nagyon

– értékelt a Magyar Atlétikai Szövetség honlapján hétfői futását követően Bartha-Kéri Bianka.

Szögi István remek taktikával bő egy másodpercet javított idei legjobbján, és 3:38.34-es idővel a 3. lett 1500 méteren.

Sok hasonló egyéni csúccsal bíró riválisom volt a mai versenyen, legalább nyolcan-kilencen is 3:34 és 3:40 között voltunk. Ez az elejét egy picit mindig megnehezíti, mert ugyanazokért a pozíciókért versenyzünk nagyjából ugyanolyan tudással. Itt talán már kicsit jobban esett még a gyorsabb tempó is, mint Dessauban, ahol eddigi legjobbamat futottam idén. Ezúttal futás közben úgy éreztem, hogy szépen fokozatosan tudok haladni előre, előzgetni, és a végén hajrázni egy nagyot

– mondta Szögi István, aki nyolc nap múlva szintén Csehországban, Kladnóban áll rajthoz.

vehir.hu

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE fennállásának ötödik esztendejét ünnepli. Az egyesület vezetői csütörtökön este egy helyi vendéglőben értékelték az elmúlt idény eredményeit, illetve bejelentették, hogy több atlétájukkal is amatőr sportolói szerződést kötöttek.