2023. február 2.
//
Karolina névnap

Küzdősportkomplexummal gazdagodott Veszprém

A sportuszoda, a tornászgyakorló és a jégcsarnok átadása után a VESC és a Weapon Group SC együttműködésével immár küzdősportkomplexummal is rendelkezik megyeszékhelyünk.

Tavaly novemberben hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club azóta már birtokba is vette álomszerű, új otthonát. Adódott ugyanakkor a kérdés: milyen sors vár az egykor szebb napokat is látott tornászgyakorlóra?

A választ csütörtökön megkaptuk, amikor is a városvezetők és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) hivatalosan is átadta a felújított épületet, amely immár a helyi küzdősportolók új otthona. A kivitelezést a VESC a Weapon Group SC-vel, és a helyi közüzemű szolgáltatóval együttműködve valósította meg.

A komplexumban rendezett eseményen Szokolik Gergely, a VESC ügyvezetője elmondta, egyesületük a Pannon Egyetemmel karöltve hosszú évek óta dolgozik azon, hogy mind a hallgatóknak, mind a helyi polgároknak sportolási lehetőségeket biztosíthasson. A szervezetek lépésről lépésre, lelkiismeretesen haladtak a fejlődéssel.

A vezető kiemelte, a vidéki sportszervezeti támogatásoknak köszönhetően immár tizenegy szakosztállyal és több mint félezer sportolóval rendelkeznek. Megtudhattuk, a Weapon Group SC-vel kötött együttműködésük következtében immár az ökölvívás, a birkózás, a grappling, az aikidó és a thai-boksz is megtalálható szakágaik között.

Porga Gyula és Ovádi PéterPorga Gyula és Ovádi Péter

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a veszprémi sportolók teljesítménye magasabb szinten tartózkodik, mint azt a meglévő infrastruktúra feltételezné. A polgármester hozzátette, az elmúlt időszakban a városvezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy a sportágak képviselői méltó körülmények között végezhessék a munkát. 

Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) rámutatott, hogy Veszprémben az összefogás ereje mindig is falakat döntött. Az országgyűlési képviselő elmondta, a helyben lévő sportegyesületek összefogása nélkül a beruházás nem jöhetett volna létre; a VESC és Weapon Group SC saját érdekeit háttérbe szorítva együttes erővel hívták életre a megújult küzdősportkomplexumot.

Dobos Gergely és Sipos ReginaDobos Gergely és Sipos Regina

Az eseményen továbbá kiderült, hogy az épületben a Veszprémi Egyetemi és Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Dózsa SC sportolói is helyet kapnak majd.

Az átadó küzdősport-bemutatóval zárult: Horváth Ferenc a bokszolókat, Faragó Attila a grappling-szakágot képviselte, míg a VESC – Weapon Grup fiatal reménysége, Sipos Regina és edzője, Dobos Gergely is bepillantást engedett a thai-boksz rejtelmeibe.

Kapcsolódó cikk
Sipos Regina bronzérmet szerzett a világkupán
A VESC – Weapon Group fiatal reménysége, Sipos Regina bronzérmet szerzett az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett kick-box világkupán.
Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Közel háromszáz millió forintból újul meg a Munkacsarnok
Közel háromszáz millió forintból újul meg a Munkacsarnok
A Magyar Kézilabda Szövetségnek köszönhetően önerő nélkül, pályázati forrásból újul meg a Városi Stadionban található sportcsarnok, ahol a kivitelező már meg is kezdte a munkálatokat.
Lebontották az Óváros téri emlékművet, hogy aztán új helyen, restaurálva térjen vissza
Lebontották az Óváros téri emlékművet, hogy aztán új helyen, restaurálva térjen vissza
Kedden délután kiemelték helyéről az Óváros téri millenniumi emlékművet, amit hamarosan el is szállítanak, hogy restaurálása után egy másik, de szintén a belvárosban található központi helyre kerüljön át. Az áthelyezésről még júliusban döntött az önkormányzat, amihez az alkotó örökösei is hozzájárultak. Így az Óváros tér befogadóképessége nő, a szobor pedig másik méltó helyre kerül.
Ezért lógnak az alpinisták a Húszemeletes oldalán
Ezért lógnak az alpinisták a Húszemeletes oldalán
Az előzetes átvizsgálás alapján kiderült, hogy néhány kerámiaelem meglazult a Húszemeletes homlokzatán, amelyeket a napokban alpintechnikával távolítanak el a szakemberek.
Befejeződött a Völgyhíd tér és a viadukt felújítása
Befejeződött a Völgyhíd tér és a viadukt felújítása
Elkészült a kivitelező a viadukt és a Völgyhíd tér felújításával is Veszprémben, így már egészen a csatári elágazótól a Jeruzsálemhegyig megújult útburkolaton lehet közlekedni.
Elkészült Veszprém fenntartható városfejlesztési stratégiája
Elkészült Veszprém fenntartható városfejlesztési stratégiája
Hamarosan a közgyűlés elé kerülhet az az anyag, amely meghatározza, milyen tervek mentén viszi tovább a városfejlesztést Veszprém a következő európai uniós ciklusban. Az anyag kapcsán szerdán lakossági fórumot is tartottak.