2022. december 5.
//
Vilma névnap

Karnyújtásnyira az Eb-től

Jobban nem is kezdhette volna az idényt a 800-as Bartha-Kéri Bianka, aki sorozatban öt nemzetközi atlétikai versenyen is dobogós helyen végzett, miközben az egyéni legjobbját is megjavította. Legközelebb a jövő héten megrendezésre kerülő országos bajnokságon bizonyítana a veszprémi SVSE büszkesége.

Május 25-e óta nem volt olyan nemzetközi versenye a 800-as Bartha-Kéri Biankának, ahol ne került volna be az első három közé, ráadásul Bergenben az egyéni csúcsát megjavítva minden ellenfelénél előbb ért a célba. Az első helyet jelentő 2:01.34 perces győztes ideje minden valószínűség szerint elegendő lehet ahhoz, hogy a világranglistán elfoglalt helyének köszönhetően ott lehessen az augusztusi 6-án kezdődő müncheni Európa-bajnokságon. A veszprémi középtávfutónő ugyanakkor nem titkolja, hogy nyugodtabb lenne, ha néhány napon belül az Eb-szintet is sikerülne megfutnia. Bárhol is jár sikerrel, mindössze 96 századmásodperccel kell gyorsabbnak lennie, mint Bergenben, és akkor már tényleg teljes biztonságban érezheti magát.

Folyamatosan kerestem és még keresem is a versenyzés lehetőségét, mert mindenképpen szeretnék bekerülni a „szintesek társaságába”. Az Európa-bajnokságon 32 fős mezőny sorakozik majd fel, én most a 19. helyen állok rangsorban, de szeretnék még előbbre rukkolni. Javítási lehetőséget kínál a jövő héten kezdődő országos bajnokság, nem sokkal később két belgiumi és egy írországi verseny vár rám, aztán pihenek egy keveset, hogy újult erővel kezdhessen felépíteni magamat az Európa-bajnokságra. Tisztában vagyok a lehetőségeimmel, mindenképpen szeretnék a döntő közelébe jutni, amihez egy nagyon jó, erős és taktikus futás kell a 16-os középdöntőben

– nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak veszprémi SVSE 29 esztendős büszkesége, akinek a felkészítését Tóthné Stupián Anikó irányítja.

Bianka Tokióban tapasztalhatta meg, hogy milyen is olimpikonnak lenni. Az első körben 2:02.82-öt futott a 800-on, és ezzel összesítésben a 33. helyen végzett. Lehet, hogy jobbra számított, de a tűzkeresztségre így sem lehetett azt mondani, hogy az csak a tapasztalatszerzésről szólt. Az olimpia után a müncheni Eb lesz az első olyan atlétikai csúcsesemény, ahol ennél jobb helyen végezhet, ugyanis a kontinensbajnokság előtti tengerentúli világbajnokság nem szerepel a céljai között.

Tavaly ilyenkor is eléggé sűrű volt a versenyprogramon, de olyan még egyszer sem fordult elő, hogy egy hét leforgása alatt három ország öt versenyén állok rajthoz. Ez és a jó helyezéseim is azt bizonyítják, hogy bátran állok a kihívások elé, élvezem a versenyeket, és ahol csak lehet, gyűjtöm a tapasztalatokat. Elérhetőnek tűnik a számomra álomhatárnak számító 2 perces küszöb átlépése, ami már rangos teljesítménynek számítana

– folytatta Bartha-Kéri Bianka, aki úgy tekint a jövő évi budapesti világbajnokságra, mint atlétapályafutása legnagyobb kihívására.

Szeretnék 2024-ben Párizsban másodszor is olimpikon lenni, addig mindenképpen kitartanék, és csak aztán mondanám ki, hogy itt a vége, vagy érdemes újabb célokat kitűzni. Ami viszont már most biztos pont, az minden kétséget kizáróan a budapesti atlétikai „csúcstalálkozó’, amire velem együtt minden magyar válogatott versenyző úgy tekint, mint pályafutása nagy és egyedi lehetőségére. Számomra is hatalmas motivációt jelent ez a verseny, amely egyszerre eshetőség és felelősség. Az edzőm segítségével minden tőlem telhetőt szeretnék megtenni azért, hogy kivívjam a szurkolók elismerését

– mondta befejezésül Bartha-Kéri Bianka, aki a jövő héten a Lantos Mihály Sportközpontban sorra kerülő országos bajnokságon valószínűleg „csak” a 800 méteren és a veszprémi 4x400 méteres váltó tagjaként mutatja be a tudását, tehát a 400-as szerepléséről ezúttal lemondana.

vehir.hu

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
Öt éve alakult az egyik legsikeresebb vidéki sportegyesület, az SVSE
A veszprémi Sportolj Velünk SE fennállásának ötödik esztendejét ünnepli. Az egyesület vezetői csütörtökön este egy helyi vendéglőben értékelték az elmúlt idény eredményeit, illetve bejelentették, hogy több atlétájukkal is amatőr sportolói szerződést kötöttek.