2022. december 3.
//
Ferenc névnap

Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n

2022. augusztus 3. 7:58
MASZ
A VEDAC kiválósága, Kövér Fanni az 5. helyen végzett a női gerelyhajítás döntőjében a kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság keddi napján. Klubtársa, Csekő Miklós sikerrel vette selejtezőjét.

Kövér Fanni az első olyan magyar atléta volt az U20-as vb-n, akinek döntőben szurkolhattunk - emlékeztetett a magyar szövetség honlapja. Mint írták, a VEDAC fiatal gerelyhajítója 51,91 méterrel kezdte sorozatát, majd rögtön 54,03 méterre javított, amivel feljött a mezőny első felébe. Török Krisztián tanítványa negyedikre tovább javított, és végül 54,38 méteres dobásával az 5. helyen zárt. Az aranyérmes a szerb színekben induló Adriana Vilagos lett 63,52 méteres új versenycsúccsal, aki 2021 után ezúttal sem talált legyőzőre.

Bravó, Kövér Fanni! - Fotó: MASZBravó, Kövér Fanni! - Fotó: MASZ

A férfiak kalapácsvetés selejtezőjében az ugyancsak VEDAC-os Csekő Miklósért szoríthattunk. Az U20-as ranglistaelsőként dobókörbe lépő tehetség könnyed 74,07 méteres eredményével a 6. helyen jutott be a csütörtöki fináléba.

vehir.hu

További cikkek

Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
Varga Gréta remek győzelme Hollandiában
A veszprémi Sportolj Velünk SE kiválósága, Varga Gréta több mint fél perces előnnyel nyert a nemzetközi mezeifutó-versenyen.
Futás történelmi helyszínen
Futás történelmi helyszínen
Közel négyszáz futó részvételével rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) a Mezei Futó Magyar Liga második fordulóját a balácai villagazdaságban.
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
Újabb SVSE-sikerek a mezei ligában
A Sportolj Velünk SE atlétái remek eredményeket értek el a hétvégén Balácapusztán rendezett mezei liga második fordulójában. A veszprémiek két bajnoki cím mellett öt ezüst- és két bronzérmet is szereztek.
Régiós versenyt nyert a VEDAC csapata
Régiós versenyt nyert a VEDAC csapata
Aranyérmet szerzett a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) U10-es alakulata a kölyökből atléta program közép-dunántúli régiós csapatversenyében.