2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

Kövér Fanni 5. lett gerelyhajításban az U20-as vb-n

2022. augusztus 3. 7:58
MASZ
A VEDAC kiválósága, Kövér Fanni az 5. helyen végzett a női gerelyhajítás döntőjében a kolumbiai Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság keddi napján. Klubtársa, Csekő Miklós sikerrel vette selejtezőjét.

Kövér Fanni az első olyan magyar atléta volt az U20-as vb-n, akinek döntőben szurkolhattunk - emlékeztetett a magyar szövetség honlapja. Mint írták, a VEDAC fiatal gerelyhajítója 51,91 méterrel kezdte sorozatát, majd rögtön 54,03 méterre javított, amivel feljött a mezőny első felébe. Török Krisztián tanítványa negyedikre tovább javított, és végül 54,38 méteres dobásával az 5. helyen zárt. Az aranyérmes a szerb színekben induló Adriana Vilagos lett 63,52 méteres új versenycsúccsal, aki 2021 után ezúttal sem talált legyőzőre.

Bravó, Kövér Fanni! - Fotó: MASZBravó, Kövér Fanni! - Fotó: MASZ

A férfiak kalapácsvetés selejtezőjében az ugyancsak VEDAC-os Csekő Miklósért szoríthattunk. Az U20-as ranglistaelsőként dobókörbe lépő tehetség könnyed 74,07 méteres eredményével a 6. helyen jutott be a csütörtöki fináléba.

vehir.hu

További cikkek

Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n
Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n
A veszprémi SVSE klasszisa, Szögi István a futamában 12. helyen zárt, így nem jutott döntőbe férfi 1500 méteren a hétfőn kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.
A csaknem félszáz fős magyar csapatban két veszprémiért is szoríthatunk
A csaknem félszáz fős magyar csapatban két veszprémiért is szoríthatunk
Csaknem 50 fős csapattal vesz részt Magyarország a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében sorra kerülő atlétikai Eb-n, amelyen a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) két olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka és Szögi István is rajthoz áll.
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
VEDAC-osok a Gyulai Memorialon
Három dobó is rajthoz állhatott a világsztárokat is felvonultató Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjon, Székesfehérváron és a VEDAC utánpótlása is szerephez jutott.
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
Négyórás esőszünet után kilencedik lett az U20-as vb-n Csatári Jázmin
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetője, Csatári Jázmin kilencedik lett a kolumbiai Caliban zajló U20 atlétikai világbajnokság pénteki versenynapján.
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Varga Gréta 8., Csekő Miklós 11. lett az U20-as vb-n
Az SVSE kiválósága, Varga Gréta a 8. helyen végzett a 3000 méteres akadályfutás döntőjében a Caliban zajló U20-as atlétikai világbajnokság csütörtöki napján. Ugyanitt a VEDAC kalapácsvetője, Csekő Miklós a 11. helyen zárt.