2023. március 26.
//
Emánuel névnap

Szögi István nem jutott döntőbe az Eb-n

2022. augusztus 15. 20:55
MTI
A veszprémi SVSE klasszisa, Szögi István a futamában 12. helyen zárt, így nem jutott döntőbe férfi 1500 méteren a hétfőn kezdődött atlétikai Európa-bajnokságon.

A müncheni multisport Eb keretében sorra kerülő kontinensviadalon a 26 éves veszprémi versenyző az utolsó körig jól tartotta magát és az élbolyban haladt, ekkor azonban egy tempóváltás után visszaesett a mezőny közepébe, versenytársai "bezárták", így végül a célba érkezők között az utolsó előtti, 12. helyet szerezte meg 3:44.20 perces idővel.

Összesítésben Szögi a 23. lett.

Szögi István: Nem bírtam ki a végét (archív fotó)Szögi István: Nem bírtam ki a végét (archív fotó)

"Nem tudom, mi történt az utolsó 300 méteren, mert az elmúlt napokban olyan jól éreztem magam, mint még korábban soha" - értékelt a futás után az M4 Sportnak Szögi.    

A futó elmondta, az első elődöntő végeredményét látva döntött úgy, hogy az élre áll, mert úgy érezte, benne van az az idő, ami a fináléhoz kell.   

"Tudtam, hogy képes vagyok rá, ezért csináltam, amit kellett, de nem bírtam ki a végét. Addig úgy éreztem, ura vagyok a helyzetnek, éppen ezért nehéz lesz feldolgoznom, hogy hiába éreztem úgy, elég erős vagyok a döntőhöz, nem tudtam megcsinálni" - fogalmazott Szögi István.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Megvédte címét a Sportolj Velünk SE
Megvédte címét a Sportolj Velünk SE
A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) hatodik alkalommal hódította el a mezei futó bajnokság vándorserlegét. A bakonyi atléták kiemelkedően teljesítettek az elmúlt hétvégén Gödöllőn rendezett megmérettetésen.
Bajnoki címre esélyes hazaiak
Bajnoki címre esélyes hazaiak
A felnőtt és az U16-os téli dobó országos bajnokságot követően a hétvégén az U20-as és U18-as korosztályt látja vendégül a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) március 25-26-án a veszprémi stadionban.
Országos csúcs a szenioroknál
Országos csúcs a szenioroknál
Hét bajnoki érmet nyertek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) szenior sportolói a 2023. évi szenior fedett pályás országos atlétikai bajnokságon.
Három érem, két kvóta
Három érem, két kvóta
Három bajnoki éremnek és két Európa-kupa-kvalifikációnak örülhetett a VEDAC a téli felnőtt és U16-os dobó országos bajnokságon, melyet a veszprémi egyesület bonyolított le a mögöttünk hagyott hétvégén.
Bartha-Kéri Bianka centikkel maradt le az Eb-döntőről
Bartha-Kéri Bianka centikkel maradt le az Eb-döntőről
A veszprémi SVSE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka rendkívül bátor futással a negyedik helyen ért célba szombati elődöntős futamában, ezzel éppen nem jutott döntőbe női 800 méteren az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.