2023. február 7.
//
Tódor névnap

Az SVSE remek eredményekkel zárta a Szuper Liga-döntőt

A veszprémi színekben versenyző Bartha-Kéri Bianka és Kiss Gergő Xavér is duplázni tudott a hétvégén Győrben rendezett atlétikaviadalon.

Az elmúlt hétvégén a győri Olimpiai Sportpark biztosított otthont az atlétika Szuper Liga-döntőnek. Bartha-Kéri Bianka 400 m és 800 m síkfutásban sem talált legyőzőre. Az egykörös versenyben 53.70-es időeredménnyel vehette át az aranyérmet, míg 800 méteren óriási fölénnyel, 2:06.67-tel szerezte meg ismét a bajnoki címet.

Kiss Gergő Xavér a szombati 1500 m (3:45.08) győzelme után vasárnap a 800 m-en (1:50.36) is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Forrás: SVSEForrás: SVSE

A dobogó második fokára állhatott fel Szögi István Dániel is 1500 m síkfutásban (3:45.21). Isti másnap 800 m síkfutásban bronzérmet vehetett át (1:50.71), majd egy órával később 5000 m síkfutásban is rajthoz állt és hatodik lett. Klubtársa, Kovács Ferenc Soma ebben a versenyszámban ötödikként haladt át a célvonalon.

3000 m akadályfutásban is született két veszprémi dobogós eredmény Kovács Ferenc Somának és Zsetnyai Ákosnak köszönhetően. A bajnoki címet Soma szerezte meg (9:11.1), míg Ákos egyéni csúccsal (9:31.9) harmadik lett. A versenyszámban Felber Balázs is érdekelt volt: nyolcadik lett.

400 m síkfutásban Kubasi János állt rajtvonalhoz, hatodik helyen zárt (49.25). Másnap 800 m síkfutásban is megmérettette magát és szintén hatodik lett (1:51.77). A nők kétkörös versenyében Bianka mellett Varga Gréta Barbaráért is szurkolhattunk. Gréta hetedik lett (2:15.66).

Az első versenynapon Gedra Bettina, a női 1500 m síkfutás legfiatalabb versenyzője nyolcadik lett (5:06.65).

vehir.hu

További cikkek

Szögi István országos csúcsot futott egy mérföldön Ostravában
Szögi István országos csúcsot futott egy mérföldön Ostravában
A veszprémi SVSE olimpikonja, Szögi István 3:58.00 perces országos csúccsal hatodikként végzett az egy mérföldes távon a csehországi Ostravában csütörtökön rendezett fedett pályás nemzetközi atlétikai versenyen.
Sikeres SVSE-szereplés Pozsonyban
Sikeres SVSE-szereplés Pozsonyban
A közelmúltban megkezdődött a fedett pályás szezon az atléták számára: a veszprémi Sportolj Velünk SE fiataljai Pozsonyban léptek pályára, ahol sikeresen szerepeltek.
U20-as országos csúcsot döntött az SVSE tehetsége
U20-as országos csúcsot döntött az SVSE tehetsége
A veszprémi Sportolj Velünk SE atlétája, Kubasi János 42 éve fennálló U20-as rekordot döntött meg az elmúlt hétvégén Budapesten rendezett régiós bajnokságon 800 méter síkfutásban.
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
Jól szerepeltek az SVSE futói a mezei Eb-n
A veszprémi Kiss Gergővel és Szögi Istvánnal felálló magyar vegyes váltó hatodik helyen végzett a torinói mezeifutó Európa-bajnokságon. A szintén SVSE-s színekben versenyző Varga Gréta és Kovács Ferenc egyéni számban bizonyíthatott.
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.