2023. január 28.
//
Károly, névnap

A kézilabda-szövetség jogerősen pert nyert Kim Rasmussennel szemben

2022. szeptember 12. 15:27
MTI
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) jogerősen pert nyert Kim Rasmussennel, a női válogatott korábbi szövetségi kapitányával szemben.

Az MKSZ honlapján megjelent hétfői közlemény szerint a másodfokú eljárásban meghozott ítélet megállapítja, hogy az edző megszegte a megbízási szerződésének rendelkezéseit, így a szövetség részéről jogszerű volt a megállapodás felmondása.    

A dán edzőt a 2019 decemberében, a Kumamotóban rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a Románia elleni vesztes csoportmérkőzésen előbb sárga lappal figyelmeztették, majd a hajrában a reklamálása miatt kétperces kiállítással sújtották csapatát. A játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a bírók és a zsűri személyes támadást intéztek ellene, kijelentése miatt pedig a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottsága felfüggesztette, az etikai bizottság hatáskörébe utalva az ügyet.

Rasmussent 2020. január 7-én menesztette a magyar szövetség, az IHF pedig később másfél millió forintra büntette és visszamenőleges hatállyal két hónapra eltiltotta.    

A szakvezető a lengyel válogatottal 2013-ban és 2015-ben is negyedik lett a világbajnokságon, majd 2016-ban a román CSM Bucuresti csapatát Bajnokok Ligája-győzelemig vezette. A magyar válogatott élére 2016 májusában nevezték ki, irányításával a nemzeti együttes története legrosszabb Európa-bajnoki, és két legrosszabb világbajnoki helyezését produkálta. A kontinenstornán 2016-ban a 12., 2018-ban a hetedik helyen végzett, a vb-n 2017-ben 15., 2019-ben pedig 14. lett.

A bíróság tavaly novemberben, első fokon Rasmussennek adott igazat.

vehir.hu

További cikkek

Ancsin: nem szeretnénk rossz szájízzel hazamenni
Ancsin: nem szeretnénk rossz szájízzel hazamenni
A jobbátlövő Ancsin Gábor úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai nem szeretnének rossz szájízzel hazatérni az olimpiai kvalifikációs világbajnokságról, ezért mindenképpen meg akarják nyerni vasárnap az Egyiptom elleni mérkőzést, ami a hetedik helyről dönt.
Bukarestbe igazol Rosta Miklós
Bukarestbe igazol Rosta Miklós
Rosta Miklós válogatott kézilabdázó nyáron a Szeged csapatától a Dinamo Bucurestihez igazol - írja a román ProSport.
Próbáltam élni a bizalommal, amit kaptam – Ligetvári
Próbáltam élni a bizalommal, amit kaptam – Ligetvári
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott mentálisan és fizikálisan is jobb volt a norvégokkal szemben 33-25-re elveszített pénteki mérkőzésen, mint két nappal ezelőtt a Dánia elleni súlyos vereség alkalmával az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
Újabb magyar vereség, ezúttal Norvégiával szemben
Újabb magyar vereség, ezúttal Norvégiával szemben
A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-25-re kikapott Norvégiától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért rendezett pénteki mérkőzésén Stockholmban.
Magabiztos győzelem a Liga Kupában
Magabiztos győzelem a Liga Kupában
A Fejér-B.Á.L. Veszprém 35-27-re legyőzte a vendég Szigetszentmiklós gárdáját szerdán a férfi kézilabda Liga Kupában.