Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C
2024. március 19. József
Veszprém
-0°C

Harmadszor is kikapott a Szeged

2022. szeptember 29. 20:29 // Forrás: MTI
A Pick Szeged 34-29-re kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, csütörtökön.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
THW Kiel (német)-Pick Szeged 34-29 (15-14)
lövések/gólok: 58/34, illetve 53/29
gólok hétméteresből: 2/1, illetve 1/1
kiállítások: 8, illetve 6 perc    

A vendégek keretéből Luka Stepancic és Borut Mackovsek hiányzott, Bánhidi Bence pedig bár szerepelt a jegyzőkönyvben, de nem lépett pályára. A hazaiaknál Sander Sagosen, Sven Ehrig és Hendrik Pekeler nem szerepelt.  

Fotó: ehfcl.eurohandball.comFotó: ehfcl.eurohandball.com

Nyolc perc kellett, hogy a szegediek felvegyék a meccs - nem túlságosan intenzív - ritmusát, de a vezetést nem tudták átvenni a kihagyott lövések, illetve a cseh Tomas Mrkva bravúros védései miatt. A kevesebbet hibázó Kiel egy 4-1-es sorozattal ellépett, ennek ellenére egy időkérést követően létszámfölényes támadójátékra váltott, ám ez olyannyira nem jött be, hogy a 26. percben a vendégek - a meccs során első alkalommal - előnybe kerültek (12-13). A hajrában újra többet hibáztak a szegediek, így a szünetben megint a német csapat állt jobban.

A második félidő elején a magyar bajnoki címvédő kapust cserélt, a Kiel nyitott védekezésre váltott. Ellépni ismét utóbbi tudott, és egy 4-0-s sorozat után már 20-16-ra vezetett. A játék képe nem sokat változott az első felvonáshoz képest: a vendégek nem játszottak rosszul, rendre eljutottak helyzetekig, ám Mrkva remekül védett, így továbbra is sok ziccer kimaradt. A hazaiak játékán meglátszott, hogy bevetették Domagoj Duvnjakot, egy újabb 5-1-es szériával eldöntötték a meccset, a szegediek csak ezt követően tudták némileg megtörni ellenfelük lendületét.

A németeknél Niclas Ekberg hat, Harald Reinkind öt gólt lőtt, Mrkva 17 védéssel zárt. A túloldalon Rosta Miklós öt, Imanol Garciandía négy gólt szerzett, Mirko Alilovic tíz, Mikler Roland két védést mutatott be.

A két csapat 13. egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és egy döntetlen mellett nyolcadik alkalommal győzött a Kiel.    

Jövő csütörtökön mindkét magyar férfi BL-csapat dán ellenféllel találkozik: a három vereséggel álló Pick Szeged az Aalborgot fogadja, a három győzelemmel rendelkező Veszprém a GOG otthonában folytatja szereplését.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.